Big Hit FSR III vs. Iron Horse Sunday Expert

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Big Hit FSR III vs. Iron Horse Sunday Expert

Мнениеот MARTO4KATA » Пон Авг 04, 2008 10:34 pm

След проблемите с големината на фр-а обмислих нещата и реших да си взема колело от Америка, защото имам тази възможност. Спрях се на тези 2 модела: Specialized Big Hit FSR III и Iron Horse Sunday Expert .
За сега клоня повече към "Неделята" , но все още на съм решил окончателно. Приемам и други предложения за MAX 2800$. Става въпрос за Америка (Лос Анджелис), така че ще е добре предложенията да са от американски производители или поне канадски, които могат да се купят по интернет и да се докарат до ЛА. Стилът, предполагам се подразбира, е DH.
Изображение
Внимание! Този форум е пълен с некомпетентни, емоционално и психически изкривени изверги!
Аватар
MARTO4KATA

Рейтинг: 1252

Мнениеот marshall__ » Пон Авг 04, 2008 10:57 pm

Двете рамки са с различни предназначения.
Аватар
marshall__

Рейтинг: 1995

Мнениеот MARTO4KATA » Пон Авг 04, 2008 11:10 pm

Както написах стилът е спускане... Да разбирам, че си за "коня" ?
Изображение
Внимание! Този форум е пълен с некомпетентни, емоционално и психически изкривени изверги!
Аватар
MARTO4KATA

Мнениеот Dravceto » Пон Авг 04, 2008 11:19 pm

Бих заложил на железния кон макар, че голямата стъпка също не е за изпускане :)
Изяж бобър, спаси дърво !
Аватар
Dravceto

Рейтинг: 1960

Мнениеот Demo 9 » Вто Авг 05, 2008 2:04 am

твърдо за Sunday-а..
Big Hit-а е най-грозното колело правено някога :D (новият специално)
Изображение
Аватар
Demo 9

Рейтинг: 1986

Мнениеот lyaskov » Вто Авг 05, 2008 8:29 am

Big Hit :agree:
Little things amuse little people.
lyaskov

Рейтинг: 992

Мнениеот demony » Вто Авг 05, 2008 10:03 am

Giant glory ? :popcorn:
Аватар
demony

Рейтинг: 1200

Мнениеот LorD » Вто Авг 05, 2008 10:16 am

КончетУ :) :agree:
LorD

Рейтинг: 1211

-----------------------

Мнениеот biker4ogena » Вто Авг 05, 2008 11:01 am

железния кон
biker4ogena

Рейтинг: 667

Мнениеот kotka12 » Вто Авг 05, 2008 11:04 am

marshall__ написа:Двете рамки са с различни предназначения.

:agree:
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот kidd » Вто Авг 05, 2008 11:29 am

Аватар
kidd

Рейтинг: 1240

Мнениеот MARTO4KATA » Вто Авг 05, 2008 12:24 pm

Рамката Glory доста радва... ама колелото много фр-ско...с тоя декланшор... Не мога да разбера защо на хубавите DH рамки слагат Fox 40 :D . Така само им развалят цената :D . Може да споделите плюсовете и минусите на Sunday Expert и Giant Glory FR 1. Предполагам единия минус на Glory ще е фрийрайдърската му насоченост.
Изображение
Аватар
MARTO4KATA

Мнениеот Attention-rider » Вто Авг 05, 2008 12:36 pm

Има и Giant Glory DH! :) ;) :agree:

Attention to the ride, Attention to the rider!
Аватар
Attention-rider

Рейтинг: 999

Мнениеот DarKFate » Вто Авг 05, 2008 1:31 pm

На Sunday-a някои от частите са му малко кофти. Догодина мислех да си взимам пак нещо ей такова. Задния обтегач малко кофти, спирачките са супер ШИТ, но останалите работи биват. Поне от това което аз разбирам. Но може би кончето ще е по-добре, поне аз съм за него. След време можеш да смениш гадните части. Но спирачките Джуиси3, които са за XC задължително се нуждаят от подмяна. :D
Nothing compares to a simple pleasure of a bike ride!
Аватар
DarKFate

Рейтинг: 1031

Мнениеот lacho_m » Вто Авг 05, 2008 4:46 pm

MARTO4KATA написа:Рамката Glory доста радва... ама колелото много фр-ско...с тоя декланшор...
:bigeyes:
DarKFate написа:Но спирачките Джуиси3, които са за XC задължително се нуждаят от подмяна
:bowdown:
Бе много експерти са се изакали в тая тема... :popcorn:
Да бе мирно седяло, нищо не би видяло!
Аватар
lacho_m

Рейтинг: 2000

Мнениеот DarKFate » Вто Авг 05, 2008 5:35 pm

lacho_m сега ми кажи, че спирачките са хубави за даунхил и ще се придружиш към нашият клуб на "експертите". :)
Аватар
DarKFate

Мнениеот lacho_m » Вто Авг 05, 2008 6:53 pm

@DarKFate, едва ли ще върна твоя "експертен жест", тъй като нямам навика да взимам отношение по теми, в които нямам опит, но преди всичко ми кажи кога си карал точно този модел спирачки и по какво отсъди, че е точно, единствено и само за XC? :dunno:

Просто коментара ти в темата (а и не само твоя) звучи несериозно и дори... смешно ;)

Толкоз от мен :popcorn: Btw, струва ми се, че kotka12 и marshall__ изчерпаха темата...
Аватар
lacho_m

Мнениеот DarKFate » Вто Авг 05, 2008 7:22 pm

lacho_m написа:@DarKFate, едва ли ще върна твоя "експертен жест", тъй като нямам навика да взимам отношение по теми, в които нямам опит, но преди всичко ми кажи кога си карал точно този модел спирачки и по какво отсъди, че е точно, единствено и само за XC? :dunno:

Просто коментара ти в темата (а и не само твоя) звучи несериозно и дори... смешно ;)

Толкоз от мен :popcorn: Btw, струва ми се, че kotka12 и marshall__ изчерпаха темата...

Карал съм достатъчно, прочети и за какво са предназначени, питал съм и други хора и не само един е казвал точно същото. И точно след като написах този коментар рейтингът ми се дигна (явно не съм само аз на това мнение) и се изказах точно защото съм се интерасувал от този модел и знам някои работи, обяснявали са ми. Точно за това и дадох коментар, както виждаш за Specialized не дадох защото нямам мнение по въпроса. Сега доволен ли си от изчерпателния ми отговор? :) :crazy:
Аватар
DarKFate

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Вто Авг 05, 2008 7:22 pm

DarKFate написа:lacho_m сега ми кажи, че спирачките са хубави за даунхил и ще се придружиш към нашият клуб на "експертите". :)

Sunday Expert е доста бюджетно ориентирано колело; или по-скоро ентри-левъл... абе направо и 2-те
Нормално е голяма част от компонентите да са нисък клас.....
Джуси 3 са достатъчно читави ентри-левъл спирачки.... дори за спускане с подходящ размер ротори ;)
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот Alpina » Вто Авг 05, 2008 7:46 pm

Хм, явно трябва да им слагам по-големи ротори, че нещо ми недостигат силите им :confused:
Аватар
Alpina

Мнениеот MARTO4KATA » Вто Авг 05, 2008 8:42 pm

lacho_m написа:... нямам навика да взимам отношение по теми, в които нямам опит...
...Просто коментара ти в темата (а и не само твоя) звучи несериозно и дори... смешно ...

След като нямаш опит не пиши в темата!
Твоят пост не звучи несериозно, ами просто е напълно безсмислен!!!
Написал съм темата, защото искам съвет, а не за да си губя времето като чета напълно излишни постове. :(!:

А по темата: аз също мисля да сменя спирачките с Code 5 ако не ми стига спирачна сила. ;)
Изображение
Аватар
MARTO4KATA

Мнениеот Harka » Вто Авг 05, 2008 8:46 pm

Ако ще е спускане, смятам, че две мнения по въпроса няма - Sunday.
Аватар
Harka

Мнениеот Holz » Вто Авг 05, 2008 8:59 pm

Harka написа:Ако ще е спускане, смятам, че две мнения по въпроса няма - Sunday.

Което си е така-така си е :agree:
Аватар
Holz

Рейтинг: 1864

Мнениеот eliten_tupan » Вто Авг 05, 2008 10:34 pm

Dravceto написа:Бих заложил на железния кон макар, че голямата стъпка също не е за изпускане :)
Аз съм също за кончето :offtopic: дравцето много си т*п не е голяма стъпка а голям удар :offtopic:
Аватар
eliten_tupan

Рейтинг: 1105

Мнениеот lacho_m » Сря Авг 06, 2008 9:26 am

:offtopic:
@DarKFate... не видях отговор на въпроса си? И да се палиш и да не се... така написан поста ти е смешен и несериозен... точка (демек не си преви труд да ми отговаряш, защото аз повече няма... следващият ми отговор ще е с гласуване...)

И за да бъда съвсем ясен какво не е наред в твоя пост - спирачките Avid Jucy 3 са entry level... както Пешо е обяснил - демек за толкова пари, толкова. Това обаче не ги прави спирачки за XC... и те въбще не са за XC... както ти "компетентно" си написал...

@MARTO4KATA, позволих си да пиша в темата поради 2 причини:
1. DarKFate говори наизуст, дочул от тук там нещо... полезно е за теб да знаеш...
2. Самия ти се изказваш неподготвен. Понеже искаше да знаеш от къде идват минусите... ей на..., прочети какво си написал за "фрирайдърския обтегач" и пак се замисли...!
Аватар
lacho_m

Мнениеот DarKFate » Сря Авг 06, 2008 10:53 am

lacho_m написа:...

Говориш така, все едно това което казваш ти и твоето мнение е вселенската истина. :crazy:
Аватар
DarKFate

Мнениеот did » Сря Авг 06, 2008 11:33 am

DarKFate написа:

Говориш така, все едно това което казваш ти и твоето мнение е вселенската истина. :crazy:

вижте ся, DarKFate и MARTO4KATA,

По принцип избягвам да коментирам нещо с хора, никовете на които са написани с последователност от малки и големи букви и цифри или с забравен Caps Lock, но за вас двамата ще направя изключение.

lacho_m кара (и то НАИСТИНА кара сериозно!) велосипеди с дискови спирачки вероятно много преди вие да си купите първите планински велосипеди. Със спирачки от типа на тия джусита той беше, доколкото си спомням, още преди 3-4 години.

От всичките ви мнения става ясно, че за вас "entry level", "бюджетно ориентиран" и "XC" са синоними. Демек, според вас щом нещо не работи добре и е евтино, то е за XC, а щом е яко и скъпо, то е за DH.

С такива изказвания може да впечатлявате даунхилърчетата в махалата, но тук ще отнасяте само минусчета и иронични постове.

Ако беше написано, че сокче тройка "не е добра спирачка за DH", никой нямаше да противоречи. Ясно е - за толкова пари - толкова. Но след твърдение, че това е "XC спирачка", няма как някой да не ви издърпа виртуалните уши.
Последна промяна did на Сря Авг 06, 2008 11:44 am, променена общо 1 път
Аватар
did

Мнениеот lacho_m » Сря Авг 06, 2008 11:44 am

DarKFate написа:

:rofl: :rofl: :rofl:
Явно пак не ти е станало ясно... позволи ме пак да те цитирам:

"Приятел в момента кара с Джуиси3 и е много доволен, аз също го карам често... Та мога да кажа, че спирачките не са лоши, предполагам наистина едни Джуиси3 ще ти свършат работа."
Публикувано на 30.07.2008 г. темата е тук
Предполагам, сега ще ме контрираш пак... че това са едни прекрасни спирачки за ХС и лек DH..., но по принцип са "пълен ШИТ" :rofl: :rofl: :rofl:

Сега сериозно... посмяхме се добре... хайде стига вече, не ме карай да продължавам, да ти обяснявам с offtopic-и ;)
@did, благодаря за обстойното и подробно обяснение... :beer:

Аватар
lacho_m

Мнениеот MARTO4KATA » Сря Авг 06, 2008 1:03 pm

@did, не си ме разбрал правилно. Аз изобщо не подкрепям тезата, че Juicy 3 са XC спирачки. Напълно разбирам, че това са entry level спирачки. Аз не се имам за много добър колоездач и затова на си купувам колело за 10000 лв. с Fox 40 и т.н. , а съм си избрал този модел.
Написах коментара си за lacho_m, защото се ядосах от изказването му, че съм "експерт" - едва ли не аз вчера съм се качил на колело за пръв път. DarKFate наистина не е прав, че това са XC спирачки.
Колкото за ника ми - да правилно си познал, че съм на 15 години. Но няма да ме накараш да ме е срам от възрастта ми, а напротив - аз съм горд с нея. Защото това ми дава голямо предимство - когато стана на вашите години, ще разбирам много повече и ще имам много по-голям опит от този, който вие имате сега. did, според мен трябва да разбереш, че ние: тийнейджърите, пуберите, хората със "никове написани с последователност от малки и големи букви и цифри или с забравен Caps Lock", или както ни наричаш също имаме право да караме колела и да пишем в този форум. Като искаш подкрепяй възрастовата дискриминация - не ми дреме (ще се изкажа като представител на своята съзрастова група).
Колкото до минусите - ако искате ми свалете рейтинга до толкова, че да не мога да пиша и в собствената си тема :nono: .
А за предния дерайльор - според мен за DH е много по добре да имаш само 1 венец отпред и водач, отколкото 2 или 3 венеца дерайльор и водач.
Благодаря на всички, които съвсем доброжелателно ми дадоха съвет, а не се опитаха да "усерат" темата. Може би ще взема Iron Horse Sunday Expert. :beer:
Изображение
Аватар
MARTO4KATA

Мнениеот Newone » Сря Авг 06, 2008 1:14 pm

@МARTO4KATA

Искрено ти пожелавам като станеш на годините на did да знаеш повече от него не само за колоездене....

Относно възрастовата дискриминация... Няма такава, но пък вие по-младите, защо не се вслушвате в хората, които знаят повече от вас? :)
Life is a short, warm moment!
Аватар
Newone

Следваща

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд