Рамка подходяща за спускане с повечко изисквания.

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Рамка подходяща за спускане с повечко изисквания.

Мнениеот URNEST » Нед Сеп 28, 2008 7:49 pm

Здравейте,
След почти 3 сезона каране на твърдак дойде и моето време да омекна. Сега търся подходяща рамка за карането си. Попринцип ми трябва рамка за фрирайд, която би могла да се кара както надолу, така и нагоре. С предимство е спускането. Не търся рамка предназначена само и единствено за надолу, за мачкане, а нещо с по малко ход. Сега карам с Rock Shox Pike и нямам намерение да го сменям, така че рамката трябва да си запази геометрията с по-ниска вилка. Хубаво е да има тъзможност и за по-сериозно вилка нататък (нещо 160-180мм). Може би нещо подходящо за мен би било Ram FR 06, Scott Nitrous или нещо от този тип. Държа рамката да има възможност за монтаж на декланшор, както и отзад да е 135х10, защото нямам възможност в момента да сменям и главината. Ще отбележа че сегашната е Hone заедно с оптегач на гайки. Сумата която мога да отделя е до към 6-700лв. Нямам проблеми да пазарувам чуждестранни онлайн магазини и ибей, така че ако знаете нещо подходящо свиркайте. Като че ли за сега това е всичко. Чакам предложения за марки имодели, а вече ще видя как да се сдобия с тях. Благодаря предварително.
Аватар
URNEST

Рейтинг: 2000

Мнениеот bobiracing059 » Нед Сеп 28, 2008 8:11 pm

Не че нещо,обаче как ли ще изглежда Рам Фр с Пайк? Не е въобще по предпочетанията ти но все пак ;) :beer:
Ram Bikes Team
Аватар
bobiracing059

Рейтинг: 1317

Мнениеот FireFoXa » Нед Сеп 28, 2008 8:13 pm

bobiracing059 написа:Не че нещо,обаче как ли ще изглежда Рам Фр с Пайк?

Евтината окомплектовка от стария РАМ ФР се продаваше с Пайк :D
Аватар
FireFoXa

Рейтинг: 1980

Мнениеот URNEST » Нед Сеп 28, 2008 8:20 pm

на ХамстероФ стария таралясник
на Денис стария таралясник
Toва FR 05, при 06 нещата са подобни.
Дано не се разсърдят нещо гореспоменатите. :crap:
Аватар
URNEST

Мнениеот PARJ0 » Нед Сеп 28, 2008 8:25 pm

в момента баик мен кара един би уан които предполагам че с паик и по малък шок ще изглежда добре. Мисля че може да се намери на оферта.
ПП:Ърнест направо ме израдва на сопот :bowdown:
ПП:това е рамката тази снимка не я представя в целия и блясък ,на живо е пълен чук!!
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/1077/1391367510.JPG
Последна промяна PARJ0 на Нед Сеп 28, 2008 8:29 pm, променена общо 1 път
обещавам да не пиша глупости само не ми даваите ''-''
Аватар
PARJ0

Рейтинг: 991

Мнениеот bobiracing059 » Нед Сеп 28, 2008 8:27 pm

URNEST написа:на ХамстероФ стария таралясник
на Денис стария таралясник
Toва FR 05, при 06 нещата са подобни.
Дано не се разсърдят нещо гореспоменатите. :crap:

Съгласен съм.Много са грозни :rofl: Имах в предвид новия Фр за 2008 година и най-вече как ще дойде геометрията на колелото с Пайк ;) :confused:
Ram Bikes Team
Аватар
bobiracing059

Рейтинг: 1317

Re: Рамка подходяща за спускане с повечко изисквания.

Мнениеот biker-kj » Пон Сеп 29, 2008 12:32 am

URNEST написа:Здравейте,
След почти 3 сезона каране на твърдак дойде и моето време да омекна. Сега търся подходяща рамка за карането си. Попринцип ми трябва рамка за фрирайд, която би могла да се кара както надолу, така и нагоре. С предимство е спускането. Не търся рамка предназначена само и единствено за надолу, за мачкане, а нещо с по малко ход. Сега карам с Rock Shox Pike и нямам намерение да го сменям, така че рамката трябва да си запази геометрията с по-ниска вилка. Хубаво е да има тъзможност и за по-сериозно вилка нататък (нещо 160-180мм). Може би нещо подходящо за мен би било Ram FR 06, Scott Nitrous или нещо от този тип. Държа рамката да има възможност за монтаж на декланшор, както и отзад да е 135х10, защото нямам възможност в момента да сменям и главината. Ще отбележа че сегашната е Hone заедно с оптегач на гайки. Сумата която мога да отделя е до към 6-700лв. Нямам проблеми да пазарувам чуждестранни онлайн магазини и ибей, така че ако знаете нещо подходящо свиркайте. Като че ли за сега това е всичко. Чакам предложения за марки имодели, а вече ще видя как да се сдобия с тях. Благодаря предварително.

С тези изисквания се сещам само за Транзишън Ботълрокет и както си споменал за тези пари предполагам ще я намериш в ибей!С едно платформено шокче ще заспи и за въртене нагоре!
По света тази рамка се използва с вилки от 130 до 180 дори и с 203мм съм виждал ,а (не съм запознат подробно с гаранционните условия) също така хора я ползват както за ДЖ така за АМ и ФР!
:beer:
Аватар
biker-kj

Рейтинг: 1941

Мнениеот Krismars » Пон Сеп 29, 2008 6:46 am

Гаранцият е до 203 двукоронни, ако имаш възможност да я намериш, определено няма да сбъркаш. Рамка мечта :hearts:
Аватар
Krismars

Мнениеот bikerider » Пон Сеп 29, 2008 7:49 am

С предимство е спускането. Не търся рамка предназначена само и единствено за надолу, за мачкане, а нещо с по малко ход.

@biker-kj: Preston FR? :)
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот biker-kj » Пон Сеп 29, 2008 10:11 am

bikerider написа:
С предимство е спускането. Не търся рамка предназначена само и единствено за надолу, за мачкане, а нещо с по малко ход.

@biker-kj: Preston FR? :)

Също би било прекрасен избор! :agree: :)
Аватар
biker-kj

Рейтинг: 1941

Мнениеот URNEST » Вто Сеп 30, 2008 3:28 pm

Така:
Bottle Rocket мисля че не най-подходящия избор за мен. То е как да кажа, повече за "оня фрирайд" (slopestyle), а аз искам нещо главно за каране и по-малко летежни моменти.
Може би нещо с многоставно окачване ще е по-добър избор. Хареса ми това, но май не ми е в бюджета. Друг вариант си мисля за Banshee Chaparal, може и да изпадне нещо употребявано.
Това че ще се кара с по-ниска вилка нека не е решаващ фактор, защото тя рано или късно ще се смени.
Попринцип знам какво точно искам, а именно Giant Reign X, но е доста извън бюджета ми. Посочвам го като пример, за деа видите към какъв тип рамка се ориентирам. Това е за сега. Благодаря на включители се. :beer:

edit: Като се замисля, може би темата не е точно за този раздел, но понякога карам по пътеките за спускане и ми се искаше нещо, с което да се чуствам по-комфортно, но същевременно да издържа умерено спускане, а не състезателен Downhill.
Аватар
URNEST

Мнениеот URNEST » Чет Окт 02, 2008 6:11 pm

http://www.pinkbike.com/photo/472847/
http://www.pinkbike.com/photo/472846/

Как ви се струва Banshee Chaparral. Мен ми се струва доста добър вариант относно изскванията ми, а и може спокойно да се кара с по-ниска вилка като същевременно поема и до 200мм (май). Определено би могла да понесе доста тормоз и нанадолно каране. Мисля че мога да си я намеря на старо за около горепосочената цена.
Аватар
URNEST

Мнениеот Silvestroff Gabrovo » Чет Окт 02, 2008 7:22 pm

Ако задържиш положението до няколко дни, очаквам рамка SPECIALIZED SX TRAIL, или старото ендуро, едно и също е.
Silvestroff Gabrovo

Рейтинг: 1768

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд