Гума

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Гума

Мнениеот DTD » Сря Апр 01, 2009 10:20 pm

Здравейте!
Решил съм да си сменя предната гума.Трябва ми нещо по-широчко 2.5/2.6 и най-важното ,което ме интересува повече от тегло шарка и други такива е ,гумата да е стабилна във завой със по-висока скорост.
Пак повтарям, гумата ще се кара като предна, бюджета ми е от порядъка на 40лв.
Тежа 55кг , ще се кара надолу :)
Благодаря Ви предварително.
Човешката глупост е безкрайна.
DTD

Рейтинг: 1793

Re: Гума

Мнениеот neo92 » Сря Апр 01, 2009 10:25 pm

Кенда невегал мисля че е 44 лева ако не се лъжа.Карам с такава и съм много доволен.
Аватар
neo92

Рейтинг: 893

Мнениеот Yanity » Сря Апр 01, 2009 10:31 pm

Здравей ,избора на предна гума за спускане по магазините в България е приличен. До 40 лв. обаче нямаш голям избор. Има две гуми ,които си заслужават до тези пари: Kenda Nevegal 2.5 ; Maxxis Minion DHF 2.5 ,като втория трябва да е едностенен. Карал съм Минион-а като предна и на база каране FR/AM мисля ,че засега е една страхотна гума-държи в завой ,не е много тежка ,единствено в кал не е много добре. Относно Невегала-не съм карал тази гума ,но от изчетеното до сега мисля ,че и тя е подходяща. И за двете гуми има много изписано във форума и в твой + ще е да го прочетеш. Успех с покупката! :beer:
Yanity

Рейтинг: 1198

Мнениеот neo92 » Сря Апр 01, 2009 10:44 pm

Човек ползвай търсачката може има материал изписан с часове да четеш и за двете гуми , и аз като теб до скоро питах ама най накрая реших че няма смисъл да питаш за нещо за което е писано романи , а пък и защото един ще ти каже сложи невегал максиса не става за нищо други ще ти кажат точно обратното , така че просто чети пък в крайна сметка пробвай - гума е сменя се не е нещо супер скъпо ;)

Според мен вземи кендата щот ако не ти хареса като предна може да я пробваш как се държи като задна :liplick:
Аватар
neo92

Мнениеот DTD » Сря Апр 01, 2009 10:51 pm

Там е работата ,че нямам възможност да си правя експерименти :V: инъче да съм взел едната вече, но не ми се дават много пари точно за това, понеже имам още части за смяна по колелото и не мисля ,че гумите са на 1-во място :) Четох доста и останах с убеждението ,че за всеки гумите са различни, на един му се струва тая хубава на другия друга и така, за това казах точно за какво ми трябва и какво искам да е добро във гумата (завоите) и чакам точни и директни мнения ;)
DTD

Мнениеот neo92 » Сря Апр 01, 2009 11:02 pm

Да твърдиш че гумите не са на 1во място според мен е глупаво. На практика колелото е една рамка с 2 "търкала" и кормило което да ги управлява и единствената му цел е да се "търкаляш" така че далеч не мисли че гумите не са едни от най важните. Според мен можед да правиш компромиси с много други части като например дерайльори, оптегачи , команди , венци , кормило, лапа и пр. НО с гумите не. Преди седмица смених старата си задна гума която имаше около 30% грайфер който всъщност не стига за никъде и след като я смених разликата е чуствителна.
Та така ако искаш да разбереш повече за гумите и конкретно за завоите ползвай търсачката щото постоянно се пишат теми за гуми.
Аватар
neo92

Мнениеот DTD » Сря Апр 01, 2009 11:07 pm

Ами то хубаво гумите най-важното, но имам да копувам още курбели,средни движения и прочие.Нямам възможности да правя експерименти ,защо трябва да се изръся 100лв да смеяням гуми докато не открия това ,което ми трябва? Няма ли да е по-лесно , ако някой е забелязал в своите гуми ,това което аз търся ,просто да ми каже какви са и да приключваме :dontknow:

Четох ли четох, но не останах с ясна представа коя гума как се държи, защото един казва едно друг друго.
DTD

Мнениеот Admin » Чет Апр 02, 2009 4:17 pm

Аз съм много доволен от Nevegal-а (при каране с ХС/АМ велосипед, размер 2.35), брат ми е доволен от него и за спускане (размер 2.5).
За Minion също съм чувал много добри отзиви, точно за поведението в завой.
Така че някоя от тези двете ще ти свърши работа. Имай предвид, че Minion е гума за сухо. Ако ще караш предимно на такива терени, пробвай с нея. Ако нърсиш нещо по-универсално, пробвай Nevegal.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот DTD » Чет Апр 02, 2009 6:24 pm

Админ :bowdown: точно това исках да чуя, явно ще е nevegal
:evil:
DTD

Мнениеот TeDo_BaPHa » Чет Апр 02, 2009 8:25 pm

neo92 написа:Според мен можед да правиш компромиси с много други части като например дерайльори, оптегачи , команди , венци , кормило, лапа

:nono: :nono: :nono: :nono:

1.А ти имаш ли си на представа какво става, когато караш, дерейльора ти влезе в спиците в следствие на което късаш ухо верига, но това е нищо, задното колело засича точно в най-неподходящия момент.. имаш ли си на представа какво става, вярвай ми не ти се иска да узнаеш ;)!!! Или когато искаш да смениш скорост но веригата ти се запъне. Или да кажем когато караш по надолнище, при което си на педали и въртиш колкото се може и изведнъж веригата пада.... На мен ми се е случвало и последствията бяха доста болезнени.. спирах около 30 метра като бях седнал на седалковата тръба а с крака се опитвах да не ми залитне задницата на някъде...
2.Лапа, кормило- Тук вече не е най-добре да се вземат най-евтините неща ;). Надявам се да не ти се случва да ти се чупи кормило при някое приземяване примерно :) :beer:

Другото което ми направи впечатление, защо само Невегала да става за отзад? Аз карам с DHF отзад, познавам още няколко човека и лично аз съм много доволен по завои :) :agree:
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Рейтинг: 2000

Мнениеот neo92 » Чет Апр 02, 2009 8:50 pm

1.ОК ти и аз ще караме абсолютно еднакви байкове само дето твоя ще е с някакъв много як дерайльор и некви скапани гуми , аз със хубави гуми и смотан дерайльор да видим кой има по голям шанс :D
2. Не съм казал да се вземат най евтините просто казах че може да се правят някви компромиси.Съгласен съм с твоите твърдения все пак ;)
Аватар
neo92

Мнениеот DTD » Чет Апр 02, 2009 10:38 pm

В момента трябва да копувам курбели, средно, водач, лапа и кормило, предна главина и т.н.

Така ,че мисля да си купя тия неща първо за да мога да подкарам колелото ,а после да сложи и свестни гуми :evil:
DTD

Мнениеот ivkotm1221 » Съб Апр 11, 2009 5:09 pm

Виж и тази гума http://screambikes.eu/product_info.php? ... cts_id=627 .Пишат я за дх и фр . Виждал съм как я карат-добре държи :beer: . И точно се побира в бюджета ти.
Marzocchi made the best forks
Аватар
ivkotm1221

Рейтинг: 1108

Мнениеот EccentricMOTION » Вто Апр 21, 2009 6:39 pm

Може ли да се съпостави Continental Diesel 2.5 UST с Kenda Nevegal 2.5 при положение че разликата в цената е само 5лв? Говорим за спускане по АМ-терени?
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот Migel » Вто Апр 21, 2009 9:59 pm

А замислял ли си се за тази гума: http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 286&lang=2 Аз карам с такава отпред и отзад и съм изключително доволен. :beer: Държи се подобаващо и позволява изключителен контрол на поднасянето! :agree: Единствения минОс е малко по-високото тегло-1,300кг.DHF-а е около 1кг. ;)
Cheers! :beer:
Аватар
Migel

Рейтинг: 1086

Мнениеот Stancho » Сря Апр 22, 2009 10:47 am

Като притежател на Continental Diesel 2.5 мога да споделя, че гумата беше добре само когато беше нова... Като се поизтърка малко вече не става за нищо, не държи и при по - високи скорости съм имал доста неприятни случаи за овладяване... Единия от тях свърши със счупена команда и изкривена плоча. Не бих я препоръчал за спускане и сериозно каране.
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд