Въпрос за рамка и вилка

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Въпрос за рамка и вилка

Мнениеот bobitkd » Нед Апр 19, 2009 8:57 pm

Здравейте, в момента карам твърдак (Scott Voltage 3.5 18 inch & Marzocchi All Moutain 2) и понеже карам от скоро и от скоро почнах да карам витоша и разбрах че не е за твърдак и въпросът ми е дали ще се получи някаква комбинация между някоя мека рамка от начален/среден клас . Тежа около 50 кила и не мисля че ще имам проблем с ниския клас рамки понеже съм лек (може да мисля погрешно ако е така поправете ме)
Имам някой предложения ,Рамки "Drag theBomb" ; "Drag Behemoth" и по нататък вилка : "Rock Shox Boxxer Race" (втора ръка).
Има ли смисъл ?
Поздрави :beer:
bobitkd

Рейтинг: 1200

Re: Въпрос за рамка и вилка

Мнениеот dido_nitrous » Нед Апр 19, 2009 9:13 pm

Всеки ден едни и същи въпроси... :bowdown:
Мисля, че трябва да се поразровиш малко. Има доста писано по подобни на твоя въпроси! ;)
PIRATKA DH TEAM
Аватар
dido_nitrous

Рейтинг: 1071

Мнениеот hameleon » Пон Апр 20, 2009 9:59 am

bobitkd написа:Здравейте, в момента карам твърдак (Scott Voltage 3.5 18 inch & Marzocchi All Moutain 2) и понеже карам от скоро и от скоро почнах да карам витоша и разбрах че не е за твърдак и въпросът ми е дали ще се получи някаква комбинация между някоя мека рамка от начален/среден клас . Тежа около 50 кила и не мисля че ще имам проблем с ниския клас рамки понеже съм лек (може да мисля погрешно ако е така поправете ме)
Имам някой предложения ,Рамки "Drag theBomb" ; "Drag Behemoth" и по нататък вилка : "Rock Shox Boxxer Race" (втора ръка).
Има ли смисъл ?
Поздрави :beer:

Не схващам какъв стил точно караш, но не бих сменил рамка Scott с рамка Behemoth или Bomb. А пък и за хубав байк с рамка Behemoth или Bomb трябва да смениш шока /лично мнение/. След като имаш парички по-добре смени компонентите на сегашният байк с такива за стила каране към който си се ориентирал.

Поздрави!
hameleon

Рейтинг: 1215

Мнениеот Night_Falcon » Пон Апр 20, 2009 6:41 pm

:crazy: Рамката ти е 100 пъти по-добра от всякакви бомби и бехемоти. А това, че си усетил че "на Витоша не е за твърдак" говори зле за теб. А пък идеята бомба/бехемот с боксър :praying: :praying: :praying: .
Как искаш на рамки, направени за 130 ход да им сложиш 200. Съвета ми е да забравиш за такива глупости и да си караш колелото, имаш си чудесни рамка и вилка. Оттук нататък имаш избор - или да пестиш за КАЧЕСТВЕНА мека рамка, или да влагаш парите в сегашното, което си е доста обещаващо. Това е от мен :beer:
Аватар
Night_Falcon

Рейтинг: 1376

Мнениеот Attention-rider » Пон Апр 20, 2009 7:45 pm

Няма да усетиш особена разлика с бомбата и бехемота ;)

Attention to the ride, Attention to the rider!
Аватар
Attention-rider

Рейтинг: 999

Мнениеот bozidar » Пон Апр 20, 2009 8:31 pm

Според мен проблема ти е във вилицата, не че не е за това колело, просто не е за спускане.
Аватар
bozidar

Рейтинг: 1406

Мнениеот nRJ_ » Вто Апр 21, 2009 8:13 pm

Тя и рамката не е предназначена за спускане ама ...
Според мен по-добре добър твърдак от колкото "мек" боклук !
:beer:
Аватар
nRJ_

Рейтинг: 1222

Мнениеот BrAn1 » Вто Апр 21, 2009 10:04 pm

Незнам какъв стил искаш да караш, но не сменяй Scott за Drag ще направиш голяма грешка. А и 2-те рамки са направени за 130мм ход неможеш да им сложиш 200мм ход :beer:
Biking skills are hospital bills
Аватар
BrAn1

Рейтинг: 1180

Мнениеот Sucker » Вто Апр 21, 2009 10:37 pm

Еха сега стана модерно, че да се спуснеш надоло означава, че караш ДХ :rofl:
Sucker

Рейтинг: 1087

Мнениеот bobitkd » Сря Апр 22, 2009 9:04 pm

Sucker написа:Еха сега стана модерно, че да се спуснеш надоло означава, че караш ДХ :rofl:

Виж сега не съм писал че карам ДХ незнам защо си останал с такова впечатление.
По темата един приятел има бомба с боксер и никак не е толкова зле като цяло комбинацийката. Не знам дали ще се счупи рамката но съм го карал доста пъти неговото колело и съм останал с добро впечатление (може защотото не съм се качвал на хубава мекица).
Като цяло мерси за коментарите мисля да събирам за качествена хардтаил рамка.
bobitkd

Рейтинг: 1200

Мнениеот foxracingshox » Сря Апр 22, 2009 10:17 pm

bobitkd написа:
Sucker написа:Еха сега стана модерно, че да се спуснеш надоло означава, че караш ДХ :rofl:

Виж сега не съм писал че карам ДХ незнам защо си останал с такова впечатление.
По темата един приятел има бомба с боксер и никак не е толкова зле като цяло комбинацийката дали ще се счупи рамката но съм го карал доста пъти неговото колело и съм останал с добро впечатление (може защотото не съм се качвал на хубава мекица).
Като цяло мерси за коментарите мисля да събирам за качествена хардтаил рамка.

Не знам дали си схванал какво означава хартаил рамка.
Hardtrail значи твърда рамка :)
По темата,карай си твърдака и събирай яко пари и след две години като се научиш да пружинираш с краката и добиеш повече техника тогава мисли за мека рамка :)
Може да ти се е видяла хубава комбинацията бомба с боксер,но само ти се е видяла :evil:
Геометрията е станала ужасна и щом е сложил боксер на Бомбата значи сигурно и шока е огромен и ... :V:
Аватар
foxracingshox

Рейтинг: 1107

Мнениеот Sucker » Сря Апр 22, 2009 10:44 pm

еми тогава темата ти какво прави в този раздел :dontknow:
Sucker

Рейтинг: 1087

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд