Ето ти повод за размисъл. Hope Pro2 тежат малко повече от обявените стойности. В този ред на мисли можеш да спестиш някакви пари без това да окаже особено влияние над теглото. Можеш да заложиш на DMR Revolver главини. Разликата от теглото се компенсира от факта, че задната главина за 150х12 IS/6дупки за диск идва със сглобка, която влиза в теглото, но елиминира нуждата от болтове за диска => по-малко тегло. Ако отзад си на 135х10 главина също има по-евтини и по-леки решения. Също така задната главина идва с алуминиева ос, която ако замени настоящата ти също ще смъкне тегло. Това ако имаш право над решение за подаръка

... всъщност май не бих избрал и точно тези шини

- дори за безкамерни. Избора ми за капли би бил
Тези или съответно
FR модела за 135х10мм задна ос.
Другите компоненти няма да е зле да споменеш твоите за да има някаква начална точка за сравнение, иначе...
За кормило разликата няма да е особена, но все пак можеш да споделиш към каква дължина си се насочил, доста добре ще ориентираш. Имай в предвид, че над 740мм разликата е доста малка между моделите.
Откъм лапа можеш да пробваш новите
Shaman Racing Race - теглото не ми се струваш реално, за това го проверих лично - истина е. Цената им е около 100лв. Ако решиш да заложиш на малкият стандарт кормило, тогава можеш да опиташ
Tioga X-Cube. Теглото е доста нищожно, отново лично съм го мерил, дължината е 27.5мм и може да се намери в същите магазини, в които се продава Shaman-а а цената е около 120лв.
За седалка лично аз избрах
ТОВА (не мога да му произнеса името, камоли да го напиша

- теглото при мен е 180г, но това не беше основното. На проба ми беше адски удобна и както се оказа не само на мен. Твърдичка е, но за мен е правилната форма и ми е удобна за транспортиране с нанадолното колело. За нанагорният твърдак отново заложих на Selle Italia - Octavia, но това няма значение.
За колче бих заложил на
NC17 Empire Pro не за друго, ами защото е доста леко за парите, които струва а лично аз не бих дал повече от това за колче. Друго интересно предложение (ако ти пасва на размера на рамката) би било
Shimano Pro FRS. Отново прилично тегло на прилична цена.
В крайна сметка ето комбинацията, която аз бих направил в рамките на твоя бюджет:
Лапа (100лв)-
Кормило (120лв)-
Седалка (40лв) -
колче (70лв) - малко различно от написаните горе неща, но до около бюджета ти това бих напазарувал аз. Мисля, че си струва да се спестят тия пари, които излизат отгоре и токувиж си спестил някакво прилично тегло.
Хъмм... личи ли си, че седя без работа