Wheelsets : Funn Descender vs. WTB Laser Disc DH

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Wheelsets : Funn Descender vs. WTB Laser Disc DH

Мнениеот hamak » Пон Юни 29, 2009 10:29 pm

Здравейте! Понеже не успях да намеря конкретни мнения/теми в форума реших да пусна една тема , в която да споделите мнения и впечатления от тези готови капли. Интересувам се от вашите наблюдения върху тях понеже се колебая кой от двата wheelset-a да взема.

Попрегледах някой друг чуждестранен форум и за Funn Descender може да се каже , че има предимно позитивни отзиви за тях или поне аз такива предимно съм чел. За WTB Laser Disc DH немога да кажа същото понеже четох , че доста хора след време имат проблеми със задната главина ( не можах да разбера точно какви ) и имаше доста потребители , които говореха и за "смляни" такива. Не знам до каква степен са верни тези неща , но бих желал да се посъветвам и с вас.

Цената и на двата wheelset-a в chainreaction е еднаква , но пък WTB са с цели 545грама по-леки от Funn , което не е никак малко. Та от една страна клоня към WTB понеже са значително по-леки и цената е еднаква , но пък от друга цена тези до някъде негативни отзиви ме възпират и от там везните се накланят към Funn.

Funn Descender : http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=16488
WTB Laser Disc DH : http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=38599

На този етап съм се спрял на тях. Излизат около 610лв. . Ще съм благодарен , ако споделите вашите мнения или пък наблюдения от лична употреба. Също така ако имате на ум и по-добри варианти също ще се радвам да ги споделите. Бюджетът е 600-700лв. ще се използват за спускане ( съответно предна главина - 20ос , задна главина - 12x150мм )

Предварително благодаря! :beer:
Ако не живееш на ръба , то заемаш твърде много място... !
Аватар
hamak

Рейтинг: 1323

Re: Wheelsets : Funn Descender vs. WTB Laser Disc DH

Мнениеот psixopat » Сря Юли 01, 2009 11:28 am

А за mavic deetraks мислил ли си.Наистина са молко по-скъпи, че и по -тежки от WTB Laser Disc DH, но все пак и те са вариант.
Eто ги и тях http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=30819
taurus13 написа:в планината също има 4 посоки, но те са различни от световните. Тук те са: Нагоре, Надоле, Насам и Натам.
:)
Аватар
psixopat

Рейтинг: 1867

Мнениеот hamak » Сря Юли 01, 2009 11:55 am

Мислил съм си и за тях . Даже едни приятели ще правят тия дни поръчка и викат да зимам Mavic Deetraks , но незнам . Ако дойде някой друг лев още от някъде преди да поръчат няма да е лошо. Надявам се деетракс-а за 2009-та да се представи добре понеже изчетох доста критики и негативни мнения към моделите от предишните години. Надявам се да са в грешка нещо , а и аз нямам лични наблюдения спрямо тях , но очаквам добри неща .... все пак Мавик :)
Аватар
hamak

Мнениеот airborneone » Сря Юли 01, 2009 12:31 pm

Сета който си си избрал не е ли малко тежичък....
А и не е много евтин за тия килца.

Защо не помислиш за Hope 2 pro главини с Мавик ЕХ 729 шини.
Излизат около 600 лв някъде.
Изпитано здрави компоненти, и значително по-леки...
Аватар
airborneone

Рейтинг: 1998

Мнениеот hamak » Сря Юли 01, 2009 5:06 pm

airborneone написа:Сета който си си избрал не е ли малко тежичък....
А и не е много евтин за тия килца.

Защо не помислиш за Hope 2 pro главини с Мавик ЕХ 729 шини.
Излизат около 600 лв някъде.
Изпитано здрави компоненти, и значително по-леки...

Може да се каже , че по скъпо идва така с някой друг лев , но може би пък си и заслужават повече. Що се отнася до теглото , то може да се каже че е сходно с това на WTB , но пак зависи и какви спици се сложат. Както и да е .... бих казал , че вече клоня към варианта , който ти ми предлагаш. А дали EX 823 няма ли да е по-добър вариянт за шини ? Четох в една друга тема , че можеш да премериш такива шини с Hope 2 pro главини ... та успя ли ? :)
Аватар
hamak

Мнениеот GECKO » Сря Юли 01, 2009 6:36 pm

hamak написа:
airborneone написа:... А дали EX 823 няма ли да е по-добър вариянт за шини ? Четох в една друга тема , че можеш да премериш такива шини с Hope 2 pro главини ... та успя ли ? :)

Струва си ако решиш да караш безкамерни. Иначе можеш да комбинираш Hope главините с WTB Lazer Disc FR шини, за да е лекичко, здравичко и спретнато откъм бюджета.
Аватар
GECKO

Рейтинг: 2000

Мнениеот hamak » Сря Юли 01, 2009 11:44 pm

GECKO написа:
hamak написа:
airborneone написа:... А дали EX 823 няма ли да е по-добър вариянт за шини ? Четох в една друга тема , че можеш да премериш такива шини с Hope 2 pro главини ... та успя ли ? :)

Струва си ако решиш да караш безкамерни. Иначе можеш да комбинираш Hope главините с WTB Lazer Disc FR шини, за да е лекичко, здравичко и спретнато откъм бюджета.

Принципно предпочитам да събера някой друг лев отгоре и да изчакам малко и да взема нещо по-добро от колкото на момента за квото стига да зимам. Не съм напълно сигурен , но ако не се вместя в тази сума предполагам няма да трябват много още за EX 823. Даже мисля че на там и ще се ориентирам ... и без това имам 1 предна UST , само където нещо в чейнреакшъна ги няма май май. Дали някъде в БГ могат да се закупят ? ( предполагам в София ще има къде :dontknow: )

А между другото в mtbr-то четох доста смесени мнения за EX 823 и предимно смесени относно здравината им.

Поздрави :beer:
Аватар
hamak

Мнениеот did » Сря Юли 01, 2009 11:50 pm

http://www.actionsports.de/Wheels/MTB-D ... 10360.html

Поръчвай смело от този сайт! Наплитат безупречно и имат чудесно реноме в Германия, а и ще ти излезе сравнително евтино.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот hamak » Чет Юли 02, 2009 12:43 am

did написа:http://www.actionsports.de/Wheels/MTB-Disc-26-Zoll/Hope-Pro-2-Disc-Custom-Vorderrad-fuer-MTB-26-Zoll::10360.html

Поръчвай смело от този сайт! Наплитат безупречно и имат чудесно реноме в Германия, а и ще ти излезе сравнително евтино.

Интересен сайт и като гледам и цените са добри за разлика от някои други сайтове. Идеална работа би ми свършил само да намеря и някой , който да се оправя с немския , че като гледам не всичко е преведено на английски ;) . Но най-вероятно това ще е моя сайт ... гледам си има направо да си поръчаш предна и задна капла , но нещо немога да видя къде пише за размера на задната главина :dontknow: . Следващата дилема ще е с това какъв цвят да са главините :D ( черни , сини , златни ..хммм ) .

Благодаря за информацията did ... надявам се да се справя със сайта и скоро време да поръчвам ! :eyebrow: :beer:
Аватар
hamak

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд