Избор на педали

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Избор на педали

Мнениеот dEcLiNe » Нед Авг 16, 2009 4:45 pm

И така след днешното каране на Драгалевци разбрах колко калпави са ми педалите или по точно какви дребни пинове имат те.Едва направих няколко спускания тъй като през цялото време се държах на късмет върху педалите и беше доста неприятно чувството, че всеки момент мога да си падна на ореховките! :D :bowdown:
Още не съм готов за каране с клипсове затова ще търся нормални педали.Единствено искам да са с много, и с дълги пинове за да не се случват пак подобни гафове!
Бюджета ми е до 70-80 лв MAX!Ще се кара надолу! :) :beer:

Насочил съм се към:
http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... delID=5199
http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=36982

:dontknow:
Аватар
dEcLiNe

Рейтинг: 1912

Re: Избор на педали

Мнениеот ivailo911 » Нед Авг 16, 2009 5:01 pm

От байкцентъра в младост преди 4-5 дни си купих едни, Tioga, с лагери, намалени до 90лв, супер дълги пинове, държат нечовешки, като пиновете са на шестогран и идват в пликче да си ги слагаш както искаш. Много съм доволен, заслужават си парите!
ivailo911

Рейтинг: 1315

Мнениеот Фори » Нед Авг 16, 2009 7:09 pm

Мисля , че това си заслужава http://www.sprintmaxcom.com/e-shop/inde ... 86&lang=2& , доста леки за платформи и на добра цена .
Внасям стоки от Ebay
Аватар
Фори

Рейтинг: 1031

Мнениеот Ozzie » Нед Авг 16, 2009 7:31 pm

dEcLiNe написа:Още не съм готов за каране с клипсове...

А изобщо пробвал ли си да караш закопчан, за да твърдиш горното?
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот hlebarka » Нед Авг 16, 2009 7:57 pm

Ozzie написа:

Изобщо не е нужно да пробва, за да го твърди. :)
stvarnost nam je crno-bela, a budućnost siva
Аватар
hlebarka

Рейтинг: 2000

Мнениеот dEcLiNe » Нед Авг 16, 2009 8:52 pm

Ozzie написа:

Ами още не мога да отделя толкова пари, а и бях чувал, че трудно се свиква да караш закопчан.

Аз имам и няколко въпроса относно клипсовете:
- Трябват ли специални обувки с вградени "закопчалки" или се прикрепят такива и на обикновените обувки? :dontknow:
- Могат ли да се карат и с обувки без автомат отдолу(т.е. колкото да отида до магазина например)
Мисля че имах и още въпроси ама сега не мога да се сетя. :agree: :beer:

Edit:
@SeSSion Ако наистина ще ми трябват специални обувки то тогава доста скъпичко ще излезе както си и знаех де... :boggled:
Последна промяна dEcLiNe на Нед Авг 16, 2009 9:36 pm, променена общо 2 пъти
Аватар
dEcLiNe

Рейтинг: 1912

Мнениеот SeSSion » Нед Авг 16, 2009 9:20 pm

Ако обувките ти са за колоездене и имаш отдолу на подметката изрязано което може да се махне,тогава можеш да сложиш "закачалки" на обувката иначе трябва да си купиш други.Зависи какви педали ще си вземеш,има от едната страна с патформа от другата с автомат или платформа и по средата автомат,тях ще можеш да караш без да си закопчан и с нормални обувки иначе ако си вземеш педали от двете страни с автомат без платформа няма да ти е удобно да не си закопчан.
SeSSion

Мнениеот asench » Пон Авг 17, 2009 9:47 pm

Ами, със сигурност няма да представлява проблем да се разходиш в града с автомати и нормални обувки. :) Въпреки това, аз карах така около месец, но не в града, и накрая се отказах... Ужас е!!! :agree:
Аватар
asench

Рейтинг: 1332

Мнениеот airborneone » Сря Авг 19, 2009 11:37 am

Фори написа:Мисля , че това си заслужава http://www.sprintmaxcom.com/e-shop/inde ... 86&lang=2& , доста леки за платформи и на добра цена .

:agree:
Супер добри педали.
В комбинация с малко по-хубави пинове от Евроболт,
стват идеални :beer:
Аватар
airborneone

Рейтинг: 1998

Мнениеот taurus13 » Сря Авг 19, 2009 6:35 pm

Да се кара надолу закопчан е толкова комфортно и сигурно, че никога не бих се върнал на платформи. И за статистиката да кажа, че за 2 години нямам нито едно падане, при което да съм разбрал че имам автомати - ако са настроени добре, те се отварят винаги навреме. Двете ми падания по вина на автоматите(по-скоро моя) са от място. Никой не е казал , че като сложиш автомати, трябва от първия ден да юрнеш надолу, както си свикнал - първо по-лекичко...за едная седмица се свиква, после почва да ти липсва. За вида на педалите подходящи за нанадолни дисциплини, мога да кажа, че най-удобни са тези с двустранен симетричен автомат и платформа около него - като това - http://screambikes.eu/pedali/pedali-s-avtomat-shimano-pd-m545.html , тъй като когато тръгваш скачаш на платформите и краката се закопчават в движение. Педалите с една платформа и един автомат са куца работа - постоянно трябва да си търсиш правилната страна на педала, и той винаги е наопаки по правило. За педалите без платформа не говорим - те са си за XC само.
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот shepo » Пет Авг 21, 2009 2:24 pm

Защо не си вземеш някои доказали се педали като например http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=20267 :beer:
Количеството интелект на планетата е константа, а населението расте...
shepo

Рейтинг: 1606

Мнениеот URNEST » Пет Авг 21, 2009 5:49 pm

:agree: :agree:
От година карам с въпросните Азоник А фрейм и наистина са много добри. Проблеми не са ми създавали. Иключително лесни за поддръжка. Не ъсм имал проблеми с загуба на шипчетата, а въпросните много добре "хапят".
Ако нямаш пари за Азоник ти предпоръчвам Тиога. Може би най-доброто съотнешение цена/качество.
Аватар
URNEST

Мнениеот tanec » Пон Авг 31, 2009 11:14 pm

както по горе бяха споменали вземи педали със сменяеми пинове. Днес бях в магазина и цената на едно пинче е 4 стотинки. Напрактика имаш педали докато не ти се разбият лагерите
Аватар
tanec

Рейтинг: 1992

Мнениеот Capoeira » Съб Сеп 05, 2009 2:36 pm

каквото и да вземеш недай поглеждай Crank Brothers 5050xx, няма по-тъпо реализирани педали. Това дето го пише за два капсуловани лагера е пълна измама, даже се чудя че още не са ги осъдили. Ролков лагер който контактува директно на оста, пффффф
Bikes Intelligence Life
Proud of Boxxer
Аватар
Capoeira

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд