вилка до 400лв

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

вилка до 400лв

Мнениеот spirit_fr » Пет Авг 21, 2009 9:47 pm

Дайте предложения за вилка до 400лв ще се кара фр и ще е на cr-mo твьрдак нямам претенции за хода и т.н. искам най-доброто предложение за тези пари какво би могло да се вземе :dontknow:
spirit_fr

Рейтинг: 1173

Re: вилка до 400лв

Мнениеот KiD_WiTh_GuN » Пет Авг 21, 2009 10:00 pm

ако посъбереш още 100лв. http://screambikes.eu/vilka-sr-suntour- ... 20-ts.html а иначе http://screambikes.eu/vilka-sr-suntour- ... 140mm.html това ако искаш да е по-евтино.А това покрива точно парите които имаш и мисля че е от 2005 което май за цокитата е по-добре да са преди 2007 незнам :dontknow: http://screambikes.eu/all-mountain-3-130mm-05.html :agree:
Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!
Аватар
KiD_WiTh_GuN

Рейтинг: 1418

Мнениеот spirit_fr » Пет Авг 21, 2009 10:09 pm

А duro fr не влиза ли в сметката или то не си заслужава?
spirit_fr

Мнениеот KiD_WiTh_GuN » Пет Авг 21, 2009 10:13 pm

Ами аз го позабравих :D Ама ако питаш мен звънни да питаш дали цокито е от 2005 ако е от тогава нямаше да се замисля въобще и щях да го взема :agree: :beer:
Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!
Аватар
KiD_WiTh_GuN

Рейтинг: 1418

Мнениеот spirit_fr » Пет Авг 21, 2009 10:15 pm

Яд ме е за дето един приятел си взе marzocchi 66 rc 05 за 400лв дори драскотини нямаше.Уви в Бьлгария няма такьв избор на компоненти :bawling:
spirit_fr

Мнениеот FREERIDE RIDER » Пет Авг 21, 2009 10:44 pm

Един съвет не си зимай sr suntour ,казва го човек който знае разликата :beer: . За твоя бюджет най- добре нещо втора ръка ,btw ти не си ни казал вилката с колко ход може да е max и ,min :idea: .
Аватар
FREERIDE RIDER

Рейтинг: 1127

Мнениеот BRAMBARA » Пет Авг 21, 2009 11:10 pm

И аз съм на това мнение. По-добре си земи нещо втора ръка. :beer:
BRAMBARA

Рейтинг: 1014

Мнениеот spirit_fr » Съб Авг 22, 2009 10:48 am

А до хода не е много от значение,но предпочитам да е от 150 нагоре
spirit_fr

Мнениеот ™Nismo™ » Съб Авг 22, 2009 12:07 pm

може да вземеш Пайк 2-ра ръка ... Пиши обява..... !!!
Аватар
™Nismo™

Рейтинг: 1160

Мнениеот FhG » Съб Авг 22, 2009 6:19 pm

dibo92 кара сънтур ФР, той може да изкаже мнение. От няколкото пъти които съм го карал останах с добро впечатление от работата.
Аватар
FhG

Рейтинг: 1619

Мнениеот dibo92 » Съб Авг 22, 2009 6:48 pm

Duro FR работи добре,като за цената си,но далеч не може да се мери с вилките от по-висок клас.Постна е откъм настройки,не е openbath,хидравликата й не е на много високо ниво.От друга страна е със 35 мм тръби и се усеща корава,има 20 мм ос,което значи,че няма проблеми да се кара със 203 мм ротори.Трябва да се отбележи и,че монтажа на спирачния апарат е чрез post mount стандарт.Между другото прахоуловителите си вършат работата доста добре и във вилката след около 6 месеца каране нямаше и прашинка.
Иначе ако за тези пари вилката трябва да е нова и със над 150 мм ход може би той е оптималното решение като цена-качество.
Като конкурент в ценовия клас може да влезе RST Storm,но според моите наблюдения ушите му за спирачния апарат са много слаби.Четирима приятели имаха такива и всички се счупиха там,като една беше със 180 мм ротор и сравнително слаба спирачка.
Аватар
dibo92

Рейтинг: 1985

Мнениеот GECKO » Съб Авг 22, 2009 7:15 pm

FREERIDE RIDER написа:Един съвет не си зимай sr suntour ,казва го човек който знае разликата ...

Без да наблягам на правописните грешки, би ли споделил "разликата" с нас - непросветлените?

Аз например, като човек, който не знае "разликата" мога да кажа това, което виждам в тази вилка (SR Suntour Duro FR) е на доста добро ниво. От страна на хидравлика мога открито да я сравня с ниският клас Domain, както и всички RV базирани продукти на Marzocchi. Единственият минус спрямо тях е смазването долу, което при Duro-то не е маслена баня, но уплътненията изглеждат читави и лично аз бих почистил вилката, и бих сменил греста с по 50-тина милилитра моторно масло (15W50 например - пълна синтетика разбира се) от всяка страна. За разлика от RS при Duro-то хидравликата е в патрон и няма да създава високо налягане (да ограничи хода) този обем на маслото, защото има повече свободно място във самата вилка. А... и е по-лека от Domain-а например. От страна на здравината не мога да коментирам, но факта, че ХС вилките на фирмата имат вече няколко първи места по 4Х състезанията на световната купа ме навеждат на мисълта, че който ги чупи не го прави с каране, или поне не с правилното каране :)

RST Storm наистина е адекватен конкурент в този ценови клас. Като изпълнение не е по-различна от Duro-то с тази разлика, че патрона на хидравликата е обърнат и настройката за връщането е изнесена отгоре. Разликата идва предимно от теглото. RST-то е и със 36мм тръби, което не знам как би се отразило на търсенето на семеринги например, което при Duro-то е доста улеснено (Moto магазините имат 35мм като стандарт и се намират доста читави. Предполагам и при него може да се постигне същият ефект със смяната на греста, но там може да се наложи и подмяна на семерингите.

:splat:
Аватар
GECKO

Рейтинг: 2000

Мнениеот spirit_fr » Съб Авг 22, 2009 10:03 pm

Много благодаря на отзовалите се,особено на dibo_92 и GECKO за пълните и адекватни мнения.Сигурно ще взема sr suntour duro fr :beer:
spirit_fr

Мнениеот FREERIDE RIDER » Съб Авг 22, 2009 10:45 pm

GECKO написа:
FREERIDE RIDER написа:Един съвет не си зимай sr suntour ,казва го човек който знае разликата ...

Без да наблягам на правописните грешки, би ли споделил "разликата" с нас - непросветлените?

Аз например, като човек, който не знае "разликата" мога да кажа това, което виждам в тази вилка (SR Suntour Duro FR) е на доста добро ниво. От страна на хидравлика мога открито да я сравня с ниският клас Domain, както и всички RV базирани продукти на Marzocchi. Единственият минус спрямо тях е смазването долу, което при Duro-то не е маслена баня, но уплътненията изглеждат читави и лично аз бих почистил вилката, и бих сменил греста с по 50-тина милилитра моторно масло (15W50 например - пълна синтетика разбира се) от всяка страна. За разлика от RS при Duro-то хидравликата е в патрон и няма да създава високо налягане (да ограничи хода) този обем на маслото, защото има повече свободно място във самата вилка. А... и е по-лека от Domain-а например. От страна на здравината не мога да коментирам, но факта, че ХС вилките на фирмата имат вече няколко първи места по 4Х състезанията на световната купа ме навеждат на мисълта, че който ги чупи не го прави с каране, или поне не с правилното каране :)

RST Storm наистина е адекватен конкурент в този ценови клас. Като изпълнение не е по-различна от Duro-то с тази разлика, че патрона на хидравликата е обърнат и настройката за връщането е изнесена отгоре. Разликата идва предимно от теглото. RST-то е и със 36мм тръби, което не знам как би се отразило на търсенето на семеринги например, което при Duro-то е доста улеснено (Moto магазините имат 35мм като стандарт и се намират доста читави. Предполагам и при него може да се постигне същият ефект със смяната на греста, но там може да се наложи и подмяна на семерингите.

:splat:

:D Точно от твойте коментари към вилката се подведох и я купих , карах я около месец и нещо :D ,и имах някой лев продадох я ,зех си domain 302 coil , разлика от земята до небето ,можеше да има само ребаунд ,но настройката оказваше влияние на работата на вилката , след това си зех domain 318 coil ,тук вече не може да се сравнява . Впечетленията ми към дурото са : изглежда кораво ,неработещи настройки . Карал съм и rst storm ,за мен дурото е по добро като работа ,и е по здраво . @GECKO ,ако имаш още въпроси казвай :lol:

EDIT: А някога карал ли си въпросното дуро ,че раздаваш толкова кометари към вилката :eek3: ?
Аватар
FREERIDE RIDER

Рейтинг: 1127

Мнениеот spirit_fr » Нед Авг 23, 2009 11:20 am

Обичам точните работи....сега в крайна сметка остава,че дурото е най-доброто за тези пари,така ли? :crazy:
spirit_fr

Мнениеот GECKO » Нед Авг 23, 2009 3:03 pm

FREERIDE RIDER написа:
:D Точно от твойте коментари към вилката се подведох и я купих , карах я около месец и нещо :D ,и имах някой лев продадох я ,зех си domain 302 coil , разлика от земята до небето ,можеше да има само ребаунд ,но настройката оказваше влияние на работата на вилката , след това си зех domain 318 coil ,тук вече не може да се сравнява . Впечетленията ми към дурото са : изглежда кораво ,неработещи настройки . Карал съм и rst storm ,за мен дурото е по добро като работа ,и е по здраво . @GECKO ,ако имаш още въпроси казвай :lol:

EDIT: А някога карал ли си въпросното дуро ,че раздаваш толкова кометари към вилката :eek3: ?

Това, че съм написал мнение не значи, че то винаги ще е правилно и/или 100% вярно/подходящо за всеки. Също така когато си давам мнението предполагам, че човека отсреща се е поразровил малко и е проучил нещата сам. Duro по принцип са доста тромави. Една малка част от това се дължи на греста, другата част се пада на малко по-ограничената настройка. Във форума има поне 3 теми и поне 2 от тях са в ЧЗВ, в които се описва как може човек да адресира вторият проблем (2.5W хидравлично масло например). За проблема с греста съм писал по-горе. Това, че ти не си решил да го пробваш и си я разжалвал си е изцяло твое решение - аз съм оптимист до последно и първо пробвам да го оправя, после продавам ;) Разбира се не можеш да очакваш от нещо на половината цена да е също толкова добро, колкото скъпите, но DuroFR е доста стойностно :agree:

Иначе да, притежавал съм Duro точно от тези "бавните" и при мен смяната на маслото с 2.5W промени всичко за добро. Настройката наистина е в малки граници, но с 2.5W масло тези граници са точно в моите нужди. Конкретно Duro FR съм пробвал на адекватен терен и бях приятно изненадан от вилката. Разликата с твоята е най-вероятно факта, че тази която пробвах беше разработена а ти за времето, което си карал не мога да си представя да си я разработил.

Сравнил съм я с Domain 302, защото като системи са идентични а другите неща могат да се адресират и пак вилката няма да излезе по-скъпа от Domain-a (2-те масла са общо 40лв и си струват). Сравнение с 318-ката наистина не може да се прави - вилката може да има само добавена компресия с фабрично настроени шайби и праг, но разликата е от земята до небето. Радвам се, че си се сдобил с такава, тя е доста добър продукт за парите си, но мнението ми остава за Duro-то.

Поздрави :beer:

А и... каквато и вилка да се избере...
|||
VVV
Аватар
GECKO

Рейтинг: 2000

Мнениеот storm » Пон Авг 24, 2009 9:37 pm

Притежавал съм и съм карал и 2-те вилки. :)
За RST-то ще каже, че става страхотна вилка след подмяната на греста с по-финна и с по 100 мл масло във всеки ботуш - наслотото в другия ботуш е за ефекта :D
НО- след почистване и смазване се усети дразтичната разлика в работата преди и след. Не малко извесетн е факта, че фабричната грес и евентуално масло не се слагат за дългосрочно каране, а за доизчистване на останали прах, малки стружки и т.н. останали след сгабянето :) Есетвено по тази причина на 2-3 месеца след закупуването е препоръчително сервизирането. Теглото на RST-то наистина е фактор, но пък с подходящо почистване на фабричната спичаща грес от ВСИЧКИ части на вилката и подмяната й с по-финна за вилки + малко масло прави работата далеч по-добра. Колкото до семерингите- моите не съм ги сменял и не съм имал грижи, но има вероятност ако не се изчистят добре да излиза стара грес извстно време. :beer:
Сега съм с Duro FR - Супер вилка за цената си :bowdown:
Карам я все още с фабричната грес и нямам търпение да я сервизирам, за да й се радвам на 100 % :nuts:
Именно за целта моля GECKO да сподели как е сервизаирал неговата (на ЛС или тук), за да мога да споделя моите наблюдения, макар че и насточщите ми отзиви са само положителни :beer: :deal:
Наистина за цената си две вилки са много добри и дори бях изпаднал в дилема дали да не остана със Сторм-а :dontknow:
Все пак съм на мнението на GECKO :agree: Duro FR е най-добрият избор между двете
Барзи :peace:
Барзи :peace:
Всеки луд :crazy: с номера си :scatter:
Аватар
storm

Рейтинг: 1269

Мнениеот Pandaren » Нед Авг 30, 2009 1:32 pm

Не съм карал Suntour-ра, но мога да ви кажа ,че Storm-а е много лоша вилка. Карал съм я около 8 месеца и просто не си струва да се вземе. :nono:
Първо-още чисто нови може да ви разочароват-някои вилки са си проблемни. 70 килограмов човек вкарва вилката точно 5 санта max(150мм и 170мм)! Просто зацепват! :dontknow:
Второ-ребаунда на вилката се разваля и колкото и да въртиш нищо не става, най-много да ти се развърти и да излезе вътрешността! :crazy:
Трето-След каране 2-3 седмици без смазване просто спира да работи и трябва да се налее ново масло(по-добре да е висок клас), а след това ще е още по-добре да се вкара малко фино машинно масло! :boggled:
Четвърто-Преди всяко каране вилката трябва да се чисти с тефлонов или силиконов спрей за вилки! :lol:

А това е доста скъпо! :deal:

Просто ще е грешка да се вземе такава вилка! :offtopic: !

Това е моето мнение. Знам го от личен опит! :agree:

Предлагам ти да си вземеш Suntour-а! ;)
;d
Аватар
Pandaren

Рейтинг: 1120

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд