.FREERIDE RIDER написа:Един съвет не си зимай sr suntour ,казва го човек който знае разликата ...

GECKO написа:FREERIDE RIDER написа:Един съвет не си зимай sr suntour ,казва го човек който знае разликата ...
Без да наблягам на правописните грешки, би ли споделил "разликата" с нас - непросветлените?
Аз например, като човек, който не знае "разликата" мога да кажа това, което виждам в тази вилка (SR Suntour Duro FR) е на доста добро ниво. От страна на хидравлика мога открито да я сравня с ниският клас Domain, както и всички RV базирани продукти на Marzocchi. Единственият минус спрямо тях е смазването долу, което при Duro-то не е маслена баня, но уплътненията изглеждат читави и лично аз бих почистил вилката, и бих сменил греста с по 50-тина милилитра моторно масло (15W50 например - пълна синтетика разбира се) от всяка страна. За разлика от RS при Duro-то хидравликата е в патрон и няма да създава високо налягане (да ограничи хода) този обем на маслото, защото има повече свободно място във самата вилка. А... и е по-лека от Domain-а например. От страна на здравината не мога да коментирам, но факта, че ХС вилките на фирмата имат вече няколко първи места по 4Х състезанията на световната купа ме навеждат на мисълта, че който ги чупи не го прави с каране, или поне не с правилното каране
RST Storm наистина е адекватен конкурент в този ценови клас. Като изпълнение не е по-различна от Duro-то с тази разлика, че патрона на хидравликата е обърнат и настройката за връщането е изнесена отгоре. Разликата идва предимно от теглото. RST-то е и със 36мм тръби, което не знам как би се отразило на търсенето на семеринги например, което при Duro-то е доста улеснено (Moto магазините имат 35мм като стандарт и се намират доста читави. Предполагам и при него може да се постигне същият ефект със смяната на греста, но там може да се наложи и подмяна на семерингите.
FREERIDE RIDER написа:
Точно от твойте коментари към вилката се подведох и я купих , карах я около месец и нещо
,и имах някой лев продадох я ,зех си domain 302 coil , разлика от земята до небето ,можеше да има само ребаунд ,но настройката оказваше влияние на работата на вилката , след това си зех domain 318 coil ,тук вече не може да се сравнява . Впечетленията ми към дурото са : изглежда кораво ,неработещи настройки . Карал съм и rst storm ,за мен дурото е по добро като работа ,и е по здраво . @GECKO ,ако имаш още въпроси казвай
EDIT: А някога карал ли си въпросното дуро ,че раздаваш толкова кометари към вилката?
Назад към Продукти за спускане и фрийрайд
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 24 госта