здравейте, най-накрая и аз да пусна тема в тоя раздел.

тъй като остава само да си изчакам новата рамка да пристигне, се замислям за чарколята, които трябва да сменя и да й ги накачуля. редовно чета форумната мъдрост и съм наясно в избора си относно някои неща, но за други се двоумя... като например вилката - рамката е фрийрайдърско парче и позволява регулация на хода отзад, което я прави еднакво удобна както с едно-, така и с двукоронка отпред. мисля да си ползвам байка за всичко, което ми попадне в полезрението, демек няма да е само DH. та чуденката не е само до вида вилка, но и до марката и модела. имам възможност да пробвам от време на време boxxer 2008/9, manitou travis single и triple, и честно казано, маниту доста повече ми харесват като работа... все пак, не съм аз собственика и не съм ги карал в екстремни условия. може ли някой с повечко опит с тези вилки да коментира по-подробно? също така в полезрението ми попада и тотем, независимо койл или соло еър, само че такова не съм пробвал и си нямам и на идея как е спрямо вече споменатите по-горе. предполагам ще търся нещо ползвано, освен ако избора ми се спре на маниту - техните цени като нови са поносими.
лагеровка - челото на рамката е 1,5, така че изборът ще е според големината на стержена. за модел май съм се спрял май на FSA the big fat pig. има ли нещо по-добро в този ценови диапазон?
курбели - ще ми трябва нещо на 83мм средно. сещам се само за Saint (повече ми харесва стария модел, само че трудно се намира вече) и Race Face Atlas FR, които обаче май идват по-скъпички и от новия Сейнт. сещате ли се за някакъв друг модел курбел? също бих предпочел само курбели и средно, тъй като вече си имам арна плоча и башгард.
предварително благодаря на всички, които ще се включат.

Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.