Избор на Курбели + Средно

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Избор на Курбели + Средно

Мнениеот Fanatico » Съб Май 08, 2010 9:00 pm

Така, здравейте, реших да спра да спамя в други теми и пускам тема. Тъй като старите курбели и средно явно не ставаха за това, за което ги използвах, мисля че трябва да се сдобия с нови. Като за начало се надявам да ми дадът пари за по-висок клас компоненти, но ..
Като за начало - не искам да са на квадрат! Бюджетът е доста ограничен, не искам да давам стойности, но трябва да е към абсолютен минимум. :D Бих предпочел, възможно да са 170мм. Плочата трябва да е нещо от сорта на 36, 38. Ще се карат на клаймър с такъв водач и 8 скоростна касета. Тежа около 70кг, висок съм около 180см, използването им ще включва указаното във този раздел, общо взето - включващо доста аграрене. Изборът е сведен до четири варианта, като четвъртия е даден, при положение, че се наложи да минавам най-тънко.
1) Truvativ Hussefelt + Howitzer XR / Howitzer Team 2007;
2) Ruction? + Howitzer XR / Howitzer Team 2007;
3) FSA Moto-X
4) Truvativ IsoFlow + PowerSpline BB.

Като най-добър спрямо цена-качество, ми се струва втория вариант.
Изборът не се изчерпва с дадените предложения, може и вие да добавяте, но както казах по-горе - с цени, които не карат ченето ми да висне. :V:
За компонентите на Шимано нямам предпочитания, понеже не съм много запознат с моделите, освен Saint, Hone, които са много "евтини" за моите възможности. :lol:
Също бих помолил и в мнението ви с посоченото предпочитание, да присъства и дължината на принадлежащото средно, понеже не съм много запознат, само знам, че на клаймъра е 68/113, но някои от посочените имат странни възможности за избор. :smash:
Исканията са ми основно за нови компоненти, в краен случай може да се замисля и за използвани.
Аватар
Fanatico

Рейтинг: 1942

Re: Избор на Курбели + Средно

Мнениеот EccentricMOTION » Съб Май 08, 2010 9:49 pm

Понеже не съм егоист, ще споделя моята тайна оферта. Аз не успях да ги взема, поне ти хвани офертата.
Race face Ride DH
Мисля, че това са курбели веднъж. С цена от 85лв мисля, че направо убиват конкуренцията. Напълно отговарят на условията ти - 36т, 170мм, 68/73 на средното, което е включено в комплекта. Включвай се в безплатна доставка и ги взимай. Все пак чуй и други мнения, но мисля че цената е отвратително ниска.

ОП ОП ! сега виждам, намаления модел е СИВ НА ЦВЯТ!!! Обърни внимание!

Линк към коментарите във форума за курбелите.
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот liblibiq1 » Съб Май 08, 2010 9:59 pm

Fanatico написа:3) FSA Moto-X

тези направо ги отпиши
само главоболия ще имаш.... ;)
изключително НЕкачествени са...
Поглед максимално напред. Не се гледат камъни, дупки, и дератата встрани от пътеката. Фокусът е съсредоточен върху правилната линия.
liblibiq1

Рейтинг: 1085

Мнениеот Tonkata1 » Съб Май 08, 2010 10:13 pm

viewtopic.php?f=19&t=70410
+
viewtopic.php?f=19&t=70409
:) За цената ще се разберем.Това мога да ти предложа аз.От познатите,които карат с такива курбели досега са нямали дертове :) :beer:
Tonkata1

Рейтинг: 1133

Мнениеот SeSSion » Съб Май 08, 2010 10:24 pm

Аз съм за Race Face- а, които е продложил EccentricMOTION. За около 100 лв това си е направо кражба. :beer:
SeSSion

Рейтинг: 2000

Мнениеот Fanatico » Нед Май 09, 2010 8:12 am

Като се замисля, на черните курбели (Hussefelt) им пада боята от многото търкане на крачол и обувка евентуално. Мисля, че наистина добра оферта би било предложението на @EM, понеже до сега и без това карах със сиви, а и няма какво толкова да им се изтърка. И въпрос последно : сигурно ли е, че средното ще стане на клаймъра ?
Само да ми дадат пари и веднага ще се използва намелението. :)
Аватар
Fanatico

Мнениеот EccentricMOTION » Нед Май 09, 2010 10:27 am

Ето Мастър Ози го е казал:
EccentricMOTION написа:
....средно движение с размер 68/73....

Та по въпроса - означава, че са за средно движение със широчина на муфата 68 или 73 мм. В комплекта трябва да има и спейсърчета и схема как се редят.
В случая - да, ще станат за Бехито.

Хитър Потър и той се включва:
почти съм напълно сигурен, че CRC предлаягат цели кранксети на Рейс Фейс само със средно 68/73......
все пак продават някой от новите модели на 83мм заедно с плочите, то задължително ще го пише.....

На Бехемота ми средното е същото като на твоя клаймбър. Момчетата са го казали, ако искаш изчакай ден-два докато ми отговорят от CRC на същия въпрос да проверим и тяхното мнение. :beer:
Аватар
EccentricMOTION

Мнениеот Fanatico » Нед Май 09, 2010 9:22 pm

НО
се оказва, че: първо - имам съмнения за поръчването, та се надявах да успее да се осъществи, второ - от Англия ще дойде не след ден, два, а повече. Това добре, бих изчакал, но пък вулкана :censored: .. Все пак няма да карам един месец (че и повече може) ли .. :eek3: :bawling:
Чудя се курбелите на Рейс Фейс ги препоръчахте, заради намалението ли, понеже има шанс да ми дадът пари за това + това. Та се замислям, има ли смисъл да чакам и да се чудя какво да правя или да осъществявам някаква поръчка от България ?
Не искам да се проявявам като твърдоглав, знаещ само своето си, но не е забавно да кисна вкъщи пред компютъра. :popcorn:
:dontknow:
Poor me. :bawling:
Аватар
Fanatico

Мнениеот hitar_potar » Нед Май 09, 2010 9:46 pm

мнението ти е мъничко объркано, но оставам с впечатлението, че има шанс да ти дадат 180-190лв, нали така? тогава избора е само 1 - шимано SLX!!! :agree: дори и наново активиран, не вярвам вулкана да забави поръчките повече от 4-5 дни.
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот Fanatico » Нед Май 09, 2010 10:05 pm

Мерси, ще може ли линк на продукт ? Понеже ако става дума за нещо такова, гледам, че са Out Of Stock, а в България са ~230лв. Ако ще е нещо от този сорт - ще се кара само на по-голямата плоча, без най-малката и баш-а, с дерайльор X-7 и водача, надявам се да няма проблеми ?
:)
Аватар
Fanatico

Мнениеот hitar_potar » Нед Май 09, 2010 11:07 pm

по принцип няма да имаш проблеми с комбинацията. интересното обаче е, че напоследък много продукти в CRC стоят незаредени, при това за доста големи периоди от време. все пак не забравяй, че CRC не е единствената алтернатива на милия ни роден пазар - има го и байкстор, има го и ибей. :agree:
Аватар
hitar_potar

Мнениеот EccentricMOTION » Пон Май 10, 2010 8:19 pm

Копие от мейла, който ти обещах:

Hi,
Thank you for your enquiry.
The bottom bracket is included and it is for a 68mm / 73mm shell as the spacers are included to get the correct chain line.
If you need any further information please do not hesitate to contact me.

Kind Regards,
Christopher
Christopher Ross Sales Advisor
Tel: +44(0)28 9335 2976 Email: [email protected]
Chain Reaction Cycles Ltd. Kilbride Rd Doagh Ballyclare BT39 0QA United Kingdom

Или "Ин бългериън": средното е 68/73мм, има си спейсъри в комлекта - абе скъпа работа.
Аватар
EccentricMOTION

Мнениеот Fanatico » Пон Май 10, 2010 8:32 pm

EccentricMOTION написа:...средното е 68/73мм...

Така, значи всички сте на мнение, че става на клаймър-а. Обаче все пак, да знам - какво е 73 от тези размери ? 68 е ширината на тръбата на средното, а 73 .. :erm:
Аватар
Fanatico

Мнениеот Ozzie » Пон Май 10, 2010 8:40 pm

има муфи които са широки 73 мм.
затова и има спейсърчета в комплекта, за да може да се монтира на муфа със широчина 68 мм.
язък ти за плюсчетата, щом още не си го научил това
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот hitar_potar » Вто Май 11, 2010 1:51 am

EccentricMOTION написа:Копие от мейла, който ти обещах:

...
Kind Regards,
Christopher
Christopher Ross Sales Advisor
...

:offtopic: [/quot
e]
:evil: :evil: :evil:
хехе, тоя въпросния кристофър кво конско изяде от шефовете си заради мен... щото даваше грешна информация и го хванах в крачка, а в същото време контактувах и с друг негов колега. :evil: :evil: :evil:
онтопик - офертата за рейс фейските е просто невероятна, хубаво си се насочил. смятам, че са достойна конкуренция на SLX. :agree:
Аватар
hitar_potar

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд