Dime Pro vs Stroker Trail

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Dime Pro vs Stroker Trail

Мнениеот zafirovp » Нед Дек 26, 2010 12:09 am

Здравейте,
от много време ме мъчат тези хидравлични спирачки. Карал съм Магура, Шимано и Hayes и всяка, или няма достатъчно настройки или не спира добре или пък дава дефекти. Hayes-a засега се държи най-добре, като изключим, че за 2 месеца, 2 пъти беше в сервиз. Много искам да пробвам Quad компонентите (главини и спирачки). Мисля, че най-добрата е Dime Pro. Искам да попитам, защо е по-евтина от FR модела, като има настройка за разстоянието между буталата? Причината, поради която направих нова тема е, че искам да попитам коя спирачка е по-добре да сложа като предна, и като задна. Ще ми помогнете много, ако ми отговорите на следните въпроси:

1. Имам Hayes Stroker Trail (предна), колко ще ми струва да я направя задна?
2. Коя спирачка е по-добра за предна - DEUCE FR/ Dime Pro или Hayes Stroker Trail (роторите отпред при всички положения ще са 203)?
3. Системата за охлаждане на DEUCE FR действат ли, и заслужават ли си пред настойката за контактната точка при Dime Pro-то?
4. Настойката за контактната точка при Dime Pro, на какво разстояние раздалечава накладките?

Благодаря :agree:
Търся Marzocchi Roco на части.
Аватар
zafirovp

Рейтинг: 1297

Re: Dime Pro vs Stroker Trail

Мнениеот DarKFate » Пон Дек 27, 2010 6:58 pm

Мога само да ти кажа няколко неща. Карам DEUCE FR модела като задна 203 мм и откъм охлаждане не съм следил но определено като се спусках онзи ден на сняг, кал, гняс и вода и се държеше супер, даже работи много безшумно между другото. Така, че предполагам тази система работи (като се замислиш, видео картите без вентилатор се охлаждат по същия начин - с радиатор, ако въобще е уместно да се сравняват тези две работи). А относно настройката за контактна точка, тази настройка я има и на DEUCE FR модела, може да си пропуснал да прочетеш, но и двете спирачки имат еднакви настройки. Моят съвет е ако избираш между DEUCE FR и DIME Pro, срещу съвсем малко по-голяма сума получаваш DEUCE FR, която е предназначена само за DH. Според производителя и ревюта, които съм чел, DEUCE FR е по-добрият избор.
А относно дали ще е Hayes или QUAD, тук вече не знам. Не съм карал Hayes, за да ти дам компетентно мнение.
Nothing compares to a simple pleasure of a bike ride!
Аватар
DarKFate

Рейтинг: 1031

Re: Dime Pro vs Stroker Trail

Мнениеот Dragfan2 » Пон Дек 27, 2010 7:17 pm

Карал съм DEUCE FR (предна) спира доста добре и още не се е разработила добре. Не е от тия, които хапят, когато ги натиснеш и после изтърват. Hayes ще ти струва не повече от 20 лева предполагам.
Аватар
Dragfan2

Рейтинг: 1205

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд