Проект за байк

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Проект за байк

Мнениеот drumboy » Сря Май 18, 2011 7:38 pm

Така идеята ми както прочетохте и в другия раздел беше на есен с рамче но сегашната рамка е на ръба вече и се налага да се смени.
За сега уговорих в понеделник да ми пратят тази рамка
DSC_1142.JPG
(411.55 KiB) 318 пъти
козметичното и състояние е лошо но ще се води направо на бояджия
До колкото знам климбера е здравичък и ще го карам фрийрайд :deal:
Компонентите ще са:
Вилка:рст-то ми но след това ще се смени с машина с голям ход
Кормило:като на р3
Лапа:fun
Команди:ще е само дясно но незнам каква още
Курбели: на ферини р1 стандартните
Капли:кросер
Оптегач:Асера
Гуми:някакви си ''Camel'' 2,3 но са на промоция по 11 лева парчето...
Давайте разумни мнения за всичко което е хубаво да се смени и др. :beer:
До края на следващата седмица снимки :peace:
Спирачки:в-брейк шимано но с едни гумички по 12,50 парчето,едни с три цвята на тях
Основен проблем на света е,че глупаците са уверени в себе си,а умните хора са пълни
със съмнения!
Аватар
drumboy

Рейтинг: 1103

Re: Проект за байк

Мнениеот bozidar » Сря Май 18, 2011 7:58 pm

Темата не е за тук, това колело което си замислил няма как да го караш фрийраид. Окомплектовката е прекалено начална и става за в града.
Мое мнение е да не купуваш посочената рамка. Вероятно в момента си много зарибен и нямаш търпение да сглобиш "мечтаното" колело, но това е неразумно. Не гледай само цената на един компонент, попрочети малко каква е тайфата в ценовия клас, в който си се ориентирал и тогава купувай.
Най- голямата грешка, която ще направиш, е да си дадеш парите на вятъра, само защото някой в магазина, много интелигентно, ти е обяснил че V- brake спирачки стават за фрийраид. Никога не купувай рамка с много козметични забележки. Ето сценарий: взимаш я тая, пребоядисваш я, слагаш вилката и я спраскваш на втория месец. Не прави грешката на всички останали. Успех!
Аватар
bozidar

Рейтинг: 1406

Мнениеот drumboy » Сря Май 18, 2011 8:10 pm

Е,добре и да не я взема тази
Пак ще взема климбер а окомплектовката ще се смени бързо
Иначе трябва да спра да карам защото нямам достатачно пари да зема ''мечтаното'' колело :dontknow:
В-брейка ще се смени много бързо това не е проблем...
Основен проблем на света е,че глупаците са уверени в себе си,а умните хора са пълни
със съмнения!
Аватар
drumboy

Мнениеот bozidar » Сря Май 18, 2011 8:16 pm

Ами в началото е по- добре да се изчака, а защо купуваш нещо, което знаеш че ще трябва да смениш е скоро време? Това е безсмислено, поне за мен.
Кажи горе долу какви пари имаш за рамка?
Аватар
bozidar

Рейтинг: 1406

Мнениеот PowerSlide » Сря Май 18, 2011 8:21 pm

До автора: Не ми е ясно от нас какво се иска, та си пуснал и тази тема, за това казвам следното - изхвърли/продай (ако можеш) всичко това, купи си нещо свястно и истинско втора употреба. Ако нямаш достатъчно пари, зареди се с търпение, животът е пред теб :peace:
Вероятно никой не ти е казвал директно, че всичко което си описал и притежаваш във вид на велокомпоненти, е тотален боклук :crap: Съжалявам :crap:
Като почнеш да сменяш постепенно частите, все ще караш скрап вместо колело, а ще изхабиш маса пари. Махни всичко, почни с цяло колело.
Аватар
PowerSlide

Рейтинг: 1995

Мнениеот drumboy » Сря Май 18, 2011 8:29 pm

Абе хора аз си имам цяло колело р1 но е заминала рамката му
Имам около 100 лева имам и вариант да купя драг паркур или ф4(за който несъм много навит)
А тва за частите ми е именно целта искам да си го надграждам това ще има голяма образователна цел за мен.
Честно казано неми пука дали карам ''скрап'' ако сам съм си я сътворил :roll2:
Та както и да е стига съм се обяснявал кажете за тези пари ква рамка да зема или да тря още ?
със съмнения!
Аватар
drumboy

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд