Коя вилка да взема ?

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Коя вилка да взема ?

Мнениеот JoroDH » Вто Юли 12, 2011 11:30 pm

Искам да ви питам ,защото повечето от вас имат доста по голям опит от моят коя вилка да взема за моя Drag Climber 2009 Team Edition. Както някои от вас знаят през 2009 бяха пуснати 3 рамки: малка,средна и голяма. Та аз съм с голямата и се чудя между Rock Shox Domain 2009 и Boxxer World Cup 2010. Всички ми казват ,че с Boxxer-а ще сцепя рамката но от друга страна съм виждал Drag Climber с такава вилка каран бая време и доста измъчван по състезания на Сопот,Боровец и т.н. :dontknow: :dontknow: :dontknow: :dontknow: :dontknow: :dontknow:
Благословен да бъде този, който няма какво да каже и въпреки това мълчи!
Аватар
JoroDH

Рейтинг: 1123

Re: Коя вилка да взема ?

Мнениеот PRobably » Вто Юли 12, 2011 11:57 pm

:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: Забележете сравнението-домейн срещу 2010 WC
"Don't let your mind bully your body into believing it must carry the burden of its worries."
Аватар
PRobably

Рейтинг: 1657

Мнениеот JoroDH » Сря Юли 13, 2011 12:14 am

:offtopic: И какво е смешното на това ,че питам кое да избера една доста добра еднокоронна вилка или да рискувам с двукоронна с която може да сцепя рамката ? Вземи мисли малко преди да пишеш а като нямаш какво да кажеш по добре си мълчи. ;)
Аватар
JoroDH

Мнениеот stuwie.mtb » Сря Юли 13, 2011 12:21 am

JoroDH написа::offtopic: И какво е смешното на това ,че питам кое да избера една доста добра еднокоронна вилка или да рискувам с двукоронна с която може да сцепя рамката ? Вземи мисли малко преди да пишеш а като нямаш какво да кажеш по добре си мълчи. ;)

Еми Жорка щом мислиш, че ще сцепиш рамката вземи помисли малко тогава какви въпроси задаваш. :dontknow: :dontknow:
GOSHO написа:
Reactor са едни от най-добрите колела. Спускал съм се и нямам никакъв проблем. Затова искам да си купя. Пък и имат два амортисьора, което за тази цена е много добро.
Аватар
stuwie.mtb

Рейтинг: 1190

Мнениеот bocky » Сря Юли 13, 2011 12:47 am

JoroDH написа::offtopic: И какво е смешното на това ,че питам кое да избера една доста добра еднокоронна вилка или да рискувам с двукоронна с която може да сцепя рамката ? Вземи мисли малко преди да пишеш а като нямаш какво да кажеш по добре си мълчи. ;)

Рамката ЩЕ я сцепиш и с две вилки, няма значение коя ще избереш. Наистина няма място за сравнение между domein и boxxer WC, независимо от коя година са... най-малкото са за различен тип каране :crazy:
Don't settle for less, or the next best!
Аватар
bocky

Рейтинг: 1470

Мнениеот kriisoo » Сря Юли 13, 2011 8:49 am

JoroDH написа:Искам да ви питам ,защото повечето от вас имат доста по голям опит от моят коя вилка да взема за моя Drag Climber 2009 Team Edition. Както някои от вас знаят през 2009 бяха пуснати 3 рамки: малка,средна и голяма. Та аз съм с голямата и се чудя между Rock Shox Domain 2009 и Boxxer World Cup 2010. Всички ми казват ,че с Boxxer-а ще сцепя рамката но от друга страна съм виждал Drag Climber с такава вилка каран бая време и доста измъчван по състезания на Сопот,Боровец и т.н. :dontknow: :dontknow: :dontknow: :dontknow: :dontknow: :dontknow:

Наскоро имаше един climber в "Радост за окото" с domain и геометрията беше малко скапана... Самата геометрия се "запазва" що годе до към 160 ход...

JoroDH написа: Rock Shox Domain 2009 и Boxxer World Cup 2010

ъъъъъъ? За какъв domain става въпрос? Ако трябва да сме точни има еднокоронен и двукоронен domain...... http://www.ridespot.net/productdetails. ... ctID=11318 :eyebrow:

JoroDH написа: Както някои от вас знаят през 2009 бяха пуснати 3 рамки: малка,средна и голяма.

Я кажи какви са тия размери, че аз знам за 14,5 и 16,5 инча ?!?!?! :deal:
Аватар
kriisoo

Рейтинг: 1254

Мнениеот JoroDH » Сря Юли 13, 2011 10:46 am

Става въпрос за двукоронният Domain а за рамката ще трябва да погледна колко инча беше но аз като го купувах през 2009 във Вело-Мания имаше наредени 3 Climber-a като аз взех този с най-голямата рамка. :) :) :)
Аватар
JoroDH

Мнениеот Dragfan2 » Сря Юли 13, 2011 11:14 am

JoroDH написа:Става въпрос за двукоронният Domain а за рамката ще трябва да погледна колко инча беше но аз като го купувах през 2009 във Вело-Мания имаше наредени 3 Climber-a като аз взех този с най-голямата рамка. :) :) :)

:rofl: :rofl: :rofl:

А ти наясно ли си че и двете вилки са с 200 ход? Така, че която и да вземеш ще пукнеш рамката!
Аватар
Dragfan2

Рейтинг: 1205

Мнениеот vvbiker » Сря Юли 13, 2011 11:16 am

Ти май не знаеш какво искаш.. :smokin:
Аватар
vvbiker

Рейтинг: 1180

Мнениеот JoroDH » Сря Юли 13, 2011 11:23 am

Съжалявам за грешката но в бързината съм написал ДВУКОРОННА вместо ЕДНОКОРОННА отново съжалявам много за грешката си исках да напиша ,че става въпрос за еднокоронната вилка но в бързината съм се объркал :peace: :peace: :peace:
Аватар
JoroDH

Мнениеот n3k01 » Сря Юли 13, 2011 11:57 am

JoroDH написа:Съжалявам за грешката но в бързината съм написал ДВУКОРОННА вместо ЕДНОКОРОННА отново съжалявам много за грешката си исках да напиша ,че става въпрос за еднокоронната вилка но в бързината съм се объркал :peace: :peace: :peace:

Добре де за какво продължаваш да дерзаеш, че не мога да те разбера.И двете вилки са със еднакъв Axel to crown.И с двете ще здаде багажа рано или късно рамката, но пък ще си останеш с хубава вилка.(дали даже домейна да не беше с 1 2 мм повечко :D )
n3k01

Рейтинг: 1252

Мнениеот PRobably » Сря Юли 13, 2011 12:29 pm

Ако имаш възможност си вземи ВЦ,карай докато не грумне рамката и си купи нещо друго.Ако държиш да си караш клаймъра и за напред с тези луди пари,който ще дадеш за боксера можеш да си вземеш супер вилка с около 160 ход.
"Don't let your mind bully your body into believing it must carry the burden of its worries."
Аватар
PRobably

Мнениеот vvvaaal » Сря Юли 13, 2011 1:04 pm

PRobably написа:...

Той с тия пари може и мека рамка да си вземе. Та даже със шок. :D
Аватар
vvvaaal

Рейтинг: 1239

Мнениеот Night_Falcon » Сря Юли 13, 2011 1:06 pm

Рамка за 100лв и вилка за 2500лв.. страхотно колело ще се получи :clap:
Аватар
Night_Falcon

Рейтинг: 1376

Мнениеот kriisoo » Сря Юли 13, 2011 2:10 pm

Ако имаш 2500 за WC. По-добре си вземи намаления еднокоронен домейн за 600 лв. и за останалите 1900 лв си вземи една рамка Ram Freeride от новите сега са намалени в БАС по 500 кинта. Остават ти 1400 лв. За 400 лв може да си вземеш един шок от пазара доста добър шок даже. И имаш още 1000 лв. Наплиташ си една здрава задна капла за 200+ лв на 12ка ос. остават ти още 800. Зимаш си едни курбели, средно, водач. И ти остават да речем 500 лв. Наплиташ си един мад с формула главина на 20ка ос за домейна и ти остават около 350. С тези пари си купуваш два еликсира от каймата 185 мм ротори и там квото ти остана си го позлваш от старото колело. Венци, верига лапа, кормило, гипове и там ако има още нещо дето съм забравил.

Това ти е ... Една стабилна мекица на базата на Ram Freeride ти излиза някъде към 3 бона :agree:

Поне аз ако имах толкова пари не бих се замислил да си сглобя едно такова :beer:
Аватар
kriisoo

Мнениеот FREERIDE RIDER » Сря Юли 13, 2011 9:14 pm

Замислял ли си се ,че вилките са еднакво високи и дали ще караш домейн или боксер ще е се в г*з :idea: .
А ако искаш работеща и хубава и здрава вилка (от вътре и от вън ) аз продавам едни 66 рц3 (можеш да ги видиш в пазара )

П.С. доммейна е с по- здрави ботуши и по- здрав попринцип . Боскера ще работи повече и е с въздушна пружина което много ще ти олесни настройката на вилката ,и е по- лек .
Аватар
FREERIDE RIDER

Рейтинг: 1127

Мнениеот bozidar » Сря Юли 13, 2011 9:57 pm

FREERIDE RIDER написа:Замислял ли си се ,че вилките са еднакво високи и дали ще караш домейн или боксер ще е се в г*з :idea: .
А ако искаш работеща и хубава и здрава вилка (от вътре и от вън ) аз продавам едни 66 рц3 (можеш да ги видиш в пазара )

П.С. доммейна е с по- здрави ботуши и по- здрав попринцип . Боскера ще работи повече и е с въздушна пружина което много ще ти олесни настройката на вилката ,и е по- лек .

Извинявай, според теб каква е била идеята при измислянето на двукоронните вилки? Да можеш да си нагласяш компресията в движение? Едва ли ....
Трудно би могло да се каже, че една вилка ще издържи повече от друга. Сигурен съм, че дори от Rock Shock не биха се нагърбили с отговора на този въпрос. Може да постотня азбучната истина- двукоронните вилки са за скорост, за мачкане, еднокоронните са технични вилки, даващи повече възможности в управляемостта. Само не разбирам какво сте седнали 10 човека да се разправяте с детенце.
Аватар
bozidar

Рейтинг: 1406

Мнениеот Fanatico » Сря Юли 13, 2011 10:01 pm

bozidar, евала! :agree:
Аватар
Fanatico

Рейтинг: 1942

Мнениеот JoroDH » Сря Юли 13, 2011 11:12 pm

Божидаре на теб като не ти се занимава с "дечица" и нямаш какво да напишеш по темата защо изобщо я гледаш? Като си такъв газар подмини я и не оставяй безсмислени коментари.

А за хората които са оставили смислени коментари или поне по темата сега ще ви отговоря:

1-во: PRobably и аз мислех това да направя, да взема Boxxer-а да карам докато не гръмне рамката и след това да си поръчам 1 нова рамка от Chain Reaction.

2-ро: kriisoo не искам да си сглобявам мекица още искам да си карам твърдака а и другото е ,че мекица ще ми купуват и мисля да си оставя и твърдака ,затова сега блъскам такива пари в него само чакам да го сцепя за да взема нова рамка пак твърда. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Аватар
JoroDH

Мнениеот PRobably » Сря Юли 13, 2011 11:19 pm

:rofl: Щом и занапред мислиш да си караш твърдак не му блъскай 203 вилка.Намери нещо с до 160 ход.Гледай там фоксове кашима машима нали те вървят в тия пари,като ще е овъркил да е пълен поне.
Аватар
PRobably

Мнениеот JoroDH » Сря Юли 13, 2011 11:25 pm

PRobably мерси много за бързия отговор и мисля да те послушам като реша какво ще слагам и като го сложа ще кача снимки в "радост за окото" :beer: :beer: :beer:
Аватар
JoroDH

Мнениеот aganjaholic » Чет Юли 14, 2011 8:25 am

Aбе, к'во само се правите на интересни, бе хлапета. 2500 лева щял да даде за вилка на рамка дето верно е 50 лева сигурно като материал. Първо аз се съмнявам, че изобщо имаш колело, камо ли, че си карал DH някога, че да се напишеш даже joroDH. Второ, дори всичко горе посочено да е вярно и имаш 2500 лева за вилка, следва да си малоумен, който не знае какво става наоколо и ваш'те е така ти наливат пари в кухата глава. Ако имаш парите ги дай в някой дом за деца по-добре, особено щом ти се кара твърдак, купи си после един сънтър за 30 ле'а на старо и си го джаскай там.
Аватар
aganjaholic

Рейтинг: 1176

Мнениеот bozidar » Чет Юли 14, 2011 8:50 am

JoroDH написа:Божидаре на теб като не ти се занимава с "дечица" и нямаш какво да напишеш по темата защо изобщо я гледаш? Като си такъв газар подмини я и не оставяй безсмислени коментари.

Ако смяташ коментара ми за безсмислен, то ТИ си безнадежден. Аз като и другите се опитвам да ти кажа, че вилките не се различават по издължените тръби само. Еднакви са на височина, но предразполагат към различен стил каране. Аз не съм газар, а просто по обиколен начин се опитвам да ти кажа, че това което си намислил е абсолютно без смисъл. Аз мога да ти дам няколко предложения за КОЛЕЛА за тея пари.
Например: http://www.pinkbike.com/buysell/881602/ Или пък някое Glory от 08-09. Ами ти какво правиш? Като дете на най- скъпата играчка. Вилка от Световната Купа няма да те направи по добър карач .....
Аватар
bozidar

Рейтинг: 1406

Мнениеот JoroDH » Чет Юли 14, 2011 11:21 am

bozidar извинявам се грешката е моя. Ти си се опитал да ми помогнеш а аз... Отново се извинявам за грешката си :) А за вилката аз знам ,че дали ще карам с моята която в момента ми е на колелото или с Boxxer World Cup 2010 аз ще си остана еднакво добър но просто с моята немога да издържам вече и затова искам някаква друга и се спрях на Boxxer World Cup 2010 и Domain :) :) :)

aganjaholic 1-во. Повярвай ми имам колело и DH съм карал повече от теб така ,че вземи си затвори плювалника и не говори по добре.
2-ро. 2500 лева имам да и ще ги дам на който и за каквото си искам ти няма да ми даваш акъл разбра ли ме. Писна ми е от такива много знаещи като теб. Като нямаш к'во да кажеш трай там а не ми пълни темата с малоумни коментари като твоя.
Аватар
JoroDH

Мнениеот aganjaholic » Чет Юли 14, 2011 11:30 am

:rofl: Аз каквото имах да ти кажа ти го казах, бе, лапе. На твърдак за 50кинта да сложиш вилка за 2500 е меко казано малоумно. А ако искаш по-конкретно по темата: Тази рамка дори не е за фр/дх, така че си объркал раздела. Аре пали с двеста.
Аватар
aganjaholic

Мнениеот JoroDH » Чет Юли 14, 2011 11:39 am

aganjaholic ти си бил много прост бе. Аз казах ,че след като зема вилката и сцепя рамката ще си купя нова рамка ама ти си малоумен и не можеш да четеш. Затваряй си лапешката уста и не пиши повече. И освен това аз не питам за рамка а питам за вилка а и 2-те вилки за който питам са за FR/DH за т'ва млъквай :(!: :(!: :(!: :(!: :(!:
Аватар
JoroDH

Мнениеот aganjaholic » Чет Юли 14, 2011 11:59 am

Единствено сцепваш ме от смях.
Аватар
aganjaholic

Мнениеот kriisoo » Чет Юли 14, 2011 12:13 pm

JoroDH написа:aganjaholic ти си бил много прост бе. Аз казах ,че след като зема вилката и сцепя рамката ще си купя нова рамка ама ти си малоумен и не можеш да четеш. Затваряй си лапешката уста и не пиши повече. И освен това аз не питам за рамка а питам за вилка а и 2-те вилки за който питам са за FR/DH за т'ва млъквай :(!: :(!: :(!: :(!: :(!:

То е логично, че ще я смениш като я сцепиш, но въпроса е дали ще оцелееш ако я сцепиш ако направо се откърти челото на climber-a с 40-50 km/ч ... и си на неподходящото място.....
За 500 лв си вземи нещо еднокоронно колкото да може да се кара climber-a в някакви нормални граници
Пази си тия 2 бона и като ти купят мекица си смени нещо по нея...
Аватар
kriisoo

Мнениеот stuwie.mtb » Чет Юли 14, 2011 10:19 pm

JoroDH написа:aganjaholic ти си бил много прост бе. Аз казах ,че след като зема вилката и сцепя рамката ще си купя нова рамка ама ти си малоумен и не можеш да четеш. Затваряй си лапешката уста и не пиши повече. И освен това аз не питам за рамка а питам за вилка а и 2-те вилки за който питам са за FR/DH за т'ва млъквай :(!: :(!: :(!: :(!: :(!:

Я се успокой малко бе ! :nono: :nono:
GOSHO написа:
Reactor са едни от най-добрите колела. Спускал съм се и нямам никакъв проблем. Затова искам да си купя. Пък и имат два амортисьора, което за тази цена е много добро.
Аватар
stuwie.mtb

Рейтинг: 1190

Мнениеот Ozzie » Чет Юли 14, 2011 10:28 pm

OFF
:thumb:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд