Избор на протектори

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Избор на протектори

Мнениеот martiman96 » Пет Юли 29, 2011 11:19 pm

Здравейте, дойде време да си взема наколенки, но се колебая между няколко модела:
1.http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=39496
2.http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=38008, ако може да споделите мнението си, кой от двата модела да избера, разбира се, може да ми предложите и други модели/марки. Бюджета ми е около 70-80лв. Висок съм 175см.
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!! :beer:
If you want to fuck the sky teach your dick to fly!!!
Аватар
martiman96

Рейтинг: 1115

Re: Избор на протектори

Мнениеот EccentricMOTION » Пет Юли 29, 2011 11:25 pm

Предложените от теб наколенки нямат нищо общо едни с други. Какво търсиш като наколенка ?
Когато наскоро аз избирах наколенки се колебаех между: RaceFace Rally DH, Dainese Racing Knee Guard и TSG Whistler.
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот martiman96 » Съб Юли 30, 2011 11:03 am

EccentricMOTION написа:Предложените от теб наколенки нямат нищо общо едни с други. Какво търсиш като наколенка ?
Когато наскоро аз избирах наколенки се колебаех между: RaceFace Rally DH, Dainese Racing Knee Guard и TSG Whistler.

Наколенката искам да не запарва, да си седи на мястото и не на последно място да предпазва добре. За сега не съм решил, дали искам цяла наколенка или половинки. За това ми се иска да чуя мнението на хора, които са карали горепосочените от мен наколенки или съответно да ми предложите други модели/марки за около 80лв. :beer:
If you want to fuck the sky teach your dick to fly!!!
Аватар
martiman96

Рейтинг: 1115

Мнениеот EccentricMOTION » Съб Юли 30, 2011 11:15 am

Не отговори за какъв тип каране ще я използваш наколенката, но съдейки по раздела в който е пусната темата - вероятно спускане/фр.
Въпреки, че ползването на наколенки, покриващи само коляното в спускането е доста разпространено, дори модерно напоследък, аз бих се придържал към традиционната наколенка за коляно и пищял(с кора).
Съдейки по следите от наранявания по наколенките ми, 30-40% от ударите поема пищяла. Ако наколенките ти запаряват, не караш достатъчно бързо.
При мен определящи са следните фактори:
-достатъчно дълга кора, покриваща целия пищял от коляното до обувката;
-протекция в областа на прасеца, т.е. кора която обхваща целия крак отпред и отзад, просто дупките от пинове в прасеца ми станаха повече от колкото порите в кожата;
-достатъчно добра фиксация - поне 3 пристягащи ленти на пищяла, стабилна система в коляното - допълнителна лента, 'чорап';
Предвид намалението на RaceFace Rally FR - смятам че за цената си това е оптималния избор :agree:
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд