от carmo » Пон Сеп 08, 2014 9:45 am
Здравей.
Разликата е сравнително малка, в смисъл общото усещане е че 27,5" е по-близо до 26" отколкото до 29". Средният размер е леко по-инертен от класическия МТВ. Ще го усещаш малко по-муден при ускорение и малко по-неповратлив при остри завойчета (горски или градски), но ще гази по-добре дребни неравности и ще е с по-добра курсова устойчивост заради по-дългата колесна база и по-ниската ос на педалите спрямо тези на главините.
Карам 26" (висок съм 167см) и когато съм тествал 27-мици разликите са по-скоро нюансни в описаните посоки, а като за твоя ръст 27,5" е ОК.
Рамките на посочените от теб два модела са идентични, тъй като тюбингът им е еднакъв и просто са с класически ХС "кройки" различни само относно размера на колелата (разгледай геометриите и ще забележиш отличията).
Според мен въпросът относно уилсайза няма категоричен отговор и по-добре е да се вгледаш в конкретните байкове, а при положение че бюджетът ти покрива и двата, да прецениш или кой по ти харесва като визия, или просто да заложиш на този с по-добрите компоненти (ако се запалиш и осмислиш експлоатационно наличието им), какъвто подход винаги е за предпочитане.
Успех в избора (ако не хвърляй монетата) и газ на педалите.