На моя 29-ер му бях сложил 700х23 шосейни гуми на капли 622х19с и си карах така 2 седмици - нямаше проблеми. Не ме питайте защо съм правил такова изващение - беше си нещо като експеримент.

Каплата ти е 622 мм, единственото е да съобразиш каква гума можеш да монтираш в зависимост от широчината ѝ. Както пишат колегите горе, виж каква широчина ти е шината - ако е маркирана 622х19c да речем, значи е 19 мм. Ако не е маркарана измери я със шублера. Примерно за 19 мм шина според този сайт
http://sheldonbrown.com/tire-sizing.html можеш да сложиш гума със широчина от 28 до 44 мм (виж таблицата в долната част). Все пак тази таблица е доста рестриктивно направена - на моето колело Мавик, което е с ширина 19 мм, производителят дава ширина на гумата от 1.5 до 2.3, което си е около 55 мм, а производителят на велосипеда даже 2.35. Така като го гледам на снимката си мисля, че без проблеми ще сложиш 2.1 - 2.2 (разбира се ако влизат в рамката и вилката), но най-добре виж колко е широка шината за да си сигурен. Притесненията за спиците са друга работа - там нямам коментар.