marsa написа:Има смисъл следващата ти касета да има 11. А курбела ако го смениш това по-скоро ще е безсмислено или дори ще има негативен ефект, тъй като по-голямата плоча върви като комбинацията с увеличени средна и малка. Т.е. ще ти промени и леките предавки. За XC MTB, което си казал че ти е целта, плоча 48 е рядко използвана. Това е по-скоро трекинг комбинация.
И тоя каданс 90 далеч не е някакво ограничение, особено пък ако говорим за кратки периоди, в които се движиш с 40-50км/ч.
marsa написа:90 е оптимален среден каданс за цяло каране за средностатистически човек. Не е стойност, която трябва да се гони константно през цялото време във всяка ситуация от всеки.
Така че ако комфорта или конкретната нужда предполага да дигнеш малко оборотите, не се спирай заради "правилото".
ermenkovbg написа:Не съм най-големият специалист, но от опит мога да ти кажа, че 26 на 34 за 29" ще е тегаво по пътеките на горе. Ще прибягваш често до "метода Буталевски"
Ако въртиш по асфалт си перфектен
Направо ще хвърчиш
Diabolikkant написа:с Новите курбели, ще имам по-бърз и по-пъргав байк за града
victortrt написа:Човек, добре де, но не виждаш ли, че освен централния грайфер, който все пак не е непрекъсната линия, имаш и напълно излишен страничен грайфер, както и излишно ширина и тегло в гумите.
За градско ти трябва нещо като швалбе биг бен или трекинг гума с балон над 35 мм, че да не стои все пак грозно на рамката и вилката. За бързо каране по шосе трябва гума с непрекъсната ивица в средата и максимално лека и тясна
marsa написа:А като ти сменяха курбела сетиха ли се да првмерят дължината на оста? Не знам старият курбел с каква ос е, но за M391 трябва сранително дълга - 126мм.
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Назад към Продукти за крос-кънтри
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта