Питане относно шини и движение sun ringle

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Питане относно шини и движение sun ringle

Мнениеот natchobg » Нед Апр 19, 2015 8:59 pm

Привет,

новият ми байк дойде оборудван с шини Sun Ringle Radium MA и съответно с предно и задно движение от същия производител. Това, което веднага се набива на очи (уши) е, че свободният ход на задното движение е много, много шумен. Дори и в ютуб има клипове относно този звук. Предишният ми байк беше с шини и движение Mavic Crossride, галещ ухото.

За съжаление, не мога да намеря много инфо за този производител, дори и елементарни спецификации, напр. тегло и т.н. Звукът засега доста ме дразни, но не мога да преценя дали това е специфично за този производител.

Има ли някой с такива шини / движение и ако да, моля да сподели впечатленията от цялостната возия. :clap:
Cube Reaction GTC Pro 27.5
Never Stop Exploring
natchobg

Рейтинг: 1240

Re: Питане относно шини и движение sun ringle

Мнениеот nikolaysh33 » Нед Апр 19, 2015 11:17 pm

Да човече, Sun ringle имат брутално добър звук. :D В общи линий карайки с такива главини не се нуждаеш от звънче. Само пускаш на празен ход и хората ти правят път ако караш из паркове примерно. :liplick: След няколко карания предполагам, че не само няма да те дразни, но и ще те радва звука. Наистина е брутално добър!
nikolaysh33

Рейтинг: 1340

Мнениеот Friz » Вто Апр 21, 2015 9:28 am

natchobg написа:Привет,

новият ми байк дойде оборудван с шини Sun Ringle Radium MA и съответно с предно и задно движение от същия производител. Това, което веднага се набива на очи (уши) е, че свободният ход на задното движение е много, много шумен. Дори и в ютуб има клипове относно този звук. Предишният ми байк беше с шини и движение Mavic Crossride, галещ ухото.

За съжаление, не мога да намеря много инфо за този производител, дори и елементарни спецификации, напр. тегло и т.н. Звукът засега доста ме дразни, но не мога да преценя дали това е специфично за този производител.

Има ли някой с такива шини / движение и ако да, моля да сподели впечатленията от цялостната возия. :clap:

Здравей, аз съм със същите капли 29" и наистина задната главина е доста шумна, но се свиква. Иначе каплите са доста здрави и нямам проблеми с тях, но са и тежки около 3кг с роторите и венците. Ако имаш други въпроси съм на разположение.
Аватар
Friz

Рейтинг: 1305

Мнениеот natchobg » Вто Апр 21, 2015 11:27 am

Благодаря за отговорите.

Явно ще трябва да се свиква с шума. Като карам със слушалки (без да чувам звука от главината) и се учудвам, как хората по пътеката пред мен панически се отдръпват. И после се сещам, че е заради главината. В паркове избягвам да карам, за да не събуждам спящите бебете в колички :D

Аз като го подкарах байка за първи път (поръчах го по интернет), шумът адски ме издразни и реших, че първото нещо, което ще сменя, ще е задната главина. После пък едни хора ми обясниха, че ще направя голяма грешка, защото главината е висок клас.

За шините на sunringle - кофтито е, че нямат никаква техн. информация на сайта си. Предполагам, че не са най-леките на пазара, но засега това не ми е проблем - важно е да са здрави. Иначе байкът е 27'5, някъде мернах, че двете шини са около 2'100, ама не съм много сигурен.

Поздрави и много каране през сезона!
Cube Reaction GTC Pro 27.5
Never Stop Exploring
natchobg

Рейтинг: 1240

Мнениеот marsa » Вто Апр 21, 2015 11:33 am

Предполагам са брандирани Китайски или Тайвански главини, затова и няма подробно инфо - защото марката няма специални достижения, с които да се похвали, а ползва главини достъпни и за други. Силният отчетлив звук на свободното движение се счита за особена гъзария в някои среди. На практика обаче не е пряко свързан с по-добра работа на фриихъба.

Звука обикновено утихва при добавяне на смазка (масло или грес), но в някои случаи това може да влоши работата на тресчотката - кученцата се движат по-мудно и зацепването не е добро. Ако не можеш да прецениш, по-добре да не пипаш.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Рейтинг: 2000

Назад към Продукти за крос-кънтри