Избор - Cube или Ghost ???

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Избор - Cube или Ghost ???

Мнениеот southmtb » Нед Апр 26, 2015 1:50 pm

Здравейте,

"Трябва" да си купя колело и за това имам нужда от помощ... Спрял съм се на 2 модела (според бюджета) м/у които се колебая.
Ще се кара 50/50 - градско и през weekend-ите offroad и в един bikepark с не големи скокове и дропове( височина 1м. мах ).

Става въпрос за следните 2 модела:

Cube Attention 27.5
http://www.cube.eu/bikes/mtb-hardtail/attention/cube-attention-275-blacknwhitenred-2015/

Ghost Kato 4
http://www.ghost-bikes.com/en/bikes-2012/bike-detail/kato-4/

Това е максимума като пари с които мога да се разделя в момента. Цената на двата модела е еднаква.
Моля за вашето мнение при избор м/у тези модели (било то професионално-технически обосновано или не). Плюсове, минуси ... кой както ги вижда нещата.
Мога да ползвам голяма отстъпка САМО при тези две марки.

Благодаря предварително за помощта и отделеното време.
Поздрави :)
southmtb

Рейтинг: 1200

Re: Избор - Cube или Ghost ???

Мнениеот ЧестоНеадвкватен » Нед Апр 26, 2015 11:46 pm

Cube до колко вдявам немски е с по добри компоненти и то с няколко класа нагоре. Относно дроповете рамката ще ти е консуматив. Крос кънтри рамка не е направена за такъв тип натоварвания. Понеже съм първия може някой с опит да ме опровергае но аграрщини не мисля че ще търпи много дълго.
Все пак Кубчето е по арно, но наистина си помисли дали ХЦ ще ти върши работа за това което си и замислил.
ЧестоНеадвкватен

Рейтинг: 1488

Re: Избор - Cube или Ghost ???

Мнениеот southmtb » Пон Апр 27, 2015 3:08 pm

ЧестоНеадвкватен написа: ... Относно дроповете рамката ще ти е консуматив. Крос кънтри рамка не е направена за такъв тип натоварвания...

хммм ... значи с ХЦ рамката освен някой друг бъни хоп по патя да прескочиш нещо малко другото не е добра идея ? ...
... та варианта за мен без да навлизам в ценовата класа на fully може би е dirt bike ... или ?

нещо такова примерно + да го ъпгрейдвам полека лека :

Изображение
southmtb

Рейтинг: 1200

Назад към Продукти за крос-кънтри