Избор на гуми

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Избор на гуми

Мнениеот kobso1245 » Съб Юли 04, 2015 5:10 pm

Добър ден.
Предстои ми най-накрая да сменя предното WTB(карано е г/д 2 години, а и грайферът му е доста висок и ми е кофти за въртене, ще ми се нещо една идея по-леко).
Вариантите, на които съм се спрял, са http://velosiped.bg/mtb-170/gumi/v-nshn ... -spec.html или http://www.geax.com/en/products/?cat=2&prod=5 (2.2 варианта).
За първата съм чел добри отзиви и от отдавна ми се ще да пробвам Континентал. За втората съм чел отзиви само за самата фирма, но не и за този модел.
Ще се кара като предна(отзад съм с Racing Ralph Performance и съм що-годе доволен). Ще се кара главно на сухо, освен ако не вземе да ме завали докато съм навън, но дано не са чести тези случаи. Пътечките са главно на Витоша, умерено ХС, без някакви ексцесии..
Ще съм благодарен и на други предложения(ценовия диапазон е 40-50лв).
kobso1245

Рейтинг: 1416

Re: Избор на гуми

Мнениеот rimidalv2 » Съб Юли 04, 2015 6:26 pm

Наскоро сложих x King 2,2 на Continental като предна и мога да кажа, че съм доволен засега. По асфалт има ниско съпротивление, а по завоите на скорост още малко и ще си легна :). На офроуд не съм я пробвал още на камънак, но на леки, като настилка, пътеки не ме е изненадала/поднасяла.

Ако ще избираш на Continental, виж на сайта им:

https://www.conti-online.com/www/bicycl ... hemes/mtb/

има информация за всяка гума. А в магазина на опаковката на гумата има много добре направена таблица на модела, стила на каране и настилките, за които са подходящи моделите им.

Аз си я взех от Пловдив (velo-m.нещоси) за 30 и малко, докато в screambike я продаваха за около 50. Така че гуугълни за модела преди да отидеш до конкретен магазин.
Аватар
rimidalv2

Рейтинг: 1205

Мнениеот pufa » Съб Юли 04, 2015 6:34 pm

Според мен Schwalbe Nobby Nic за предна, а Racing Ralph за задна са най-добрият вариант :)
Аватар
pufa

Рейтинг: 1180

Мнениеот kobso1245 » Съб Юли 04, 2015 6:41 pm

@rimidalv2
Не съм се спрял точно на Континентал, просто ми се щеше да ги пробвам. Иначе до нас има веломагазин, та като се реши моделът е лесно да се види какво има.
Мерси за отзива за X-King, гледах я и нея, но като че ли е за по-агресивно каране, затова избрах Рейскинг.

@pufa
Преди да взема WTB-то бях с такава комбинация, защото бях чел, че е доста добра. Проблемът е, че доста бързо я изтрих, не знам дали не бях попаднал на кофти гума, но за 3-4 месеца нередовно каране се износи и...дъа.
Голяма сложнотия било тва изборът на гуми, ей...
kobso1245

Мнениеот rimidalv2 » Съб Юли 04, 2015 7:33 pm

Да, на снимките изглежда с по-голями "бутонки", от колкото е в действителност. Хвърли й едно око в магазина. За умерено XC, както си писал, мисля, че е удачен избор от моделите на continental.
Аватар
rimidalv2

Рейтинг: 1205

Мнениеот target410 » Съб Юли 04, 2015 7:34 pm

Ако швалбетата са били performance серията , нищо чудно. Пък и ако караш асфалт...
WTB имат много добри гуми! Изкарах близо година с модела им мотано , като за 2.4 теглото им е много добро, а сцеплението и въртенето също. Сега съм с Rocket Ron 2,25 отпред и Racing Ralph 2,25 като задна в EVO вариянт и според мен е много удачна комбинация за 100-тина лв, ниско тегло, бързо въртене , но пък не-толкова голямо сцепление в завой.
target410

Рейтинг: 1200

Мнениеот kobso1245 » Съб Юли 04, 2015 10:16 pm

Май пърформънс бяха, не помня. Иначе асфалт въртя около 15-на км на каране, докато стигна до най-близката спирка на 63 и после отпрашвам нагоре с него, и на връщане като се прибирам принципно се пускам(Княжево-Люлин), та сигурно се връзват 15-на, макс 20км на каране(просто няма начин да се стигне до Витоша иначе).
Относно колегата с Рокет Рон-а - бучат ли много? Смисъл с такива ми дойде Крос-а и понеже го взимах от фирмения в Младост и го карах на самоход до нас(Младост-Люлин)-на някои места като набера скорост все едно беше някакъв ТИР, съответно веднага бяха свалени и сложих Ралф-а и WTB-то.
Иначе един колега се оказа, че кара точно с такива Geax-и и каза, че е доволен(били му леко тежички, ама като гледам шарката със сигурност ще се върти по-леко от сегашната). Тия дни ще мина през 1-2 магазина да видя като как им е шарката на X-King-a и ще се реши финално...
kobso1245

Мнениеот floydogi » Съб Юли 04, 2015 10:51 pm

Race King по-скоро я мисли за отзад. По-износоустойчива е, но е по-плитка.
floydogi

Рейтинг: 1260

Мнениеот target410 » Нед Юли 05, 2015 1:39 pm

Съгласен съм с колегата , които кара рейс кинга отзад , наскоро сложихме на приятел рейс кинг отзад и х-кинг отпред ( евтиния вариант на гумите) , и за 60 кинта си е много добре! Но той кара 80% асвалт и е много доволен. Лично аз не бих карал рейс кинг, нито като предна ,нито като задна! Много плитък граифер и в средата и отстрани, все пак е предназначена за състезания. Х-кинга е страхотна гума!
target410

Рейтинг: 1200

Мнениеот Boyan1984 » Нед Юли 05, 2015 6:51 pm

X-кинг за предна и задна добре ли е? Аз мисля да ги пробвам, че само добри отзиви чувам. Карам и аз немалко по асфалт + черно. Сега съм с Швалбе Смарт Сам Пърформанс Лайн и съм супер доволен, обаче се поизтъркаха и са си за смяна, но вс епак ми се ще да пробвам нещо различно. :beer:
Let's fucking DIE!
Boyan1984

Рейтинг: 2000

Мнениеот anio_g » Нед Юли 05, 2015 11:09 pm

Максис аспен за отзад никой не спомена, а аз съм страшно доволен от нея. От много каране по асвалт бях забравил що за чудна ХС гума е.
anio_g

Рейтинг: 1180

Назад към Продукти за крос-кънтри