Въпрос за гуми

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Въпрос за гуми

Мнениеот Fantomas23 » Пет Юли 24, 2015 10:24 pm

Здравейте! Търся си гума, която да сложа отпред. Карам предимно XC, има и асфалт чат-пат, но колкото да се стигне до готините пътеки и пътчета. Не се имам за агресивен карач, въпреки, че понякога си позволявам да атакувам някое завойче по-така. :) Досега бях с Maxxis CrossMark отпред и отзад (РАМ-чето си вървеше с тях), но ги изтърках, особено задната и нея я смених преди 2 месеца с Maxxis Ikon 26х2,2. Като цяло съм доволен, гумата е много лека и се върти лесно. Мислех и отпред да слагам Ikon, но ми се струва, че няма да захапва много добре. Все пак предната гума е хубаво да дава по-добро сцепление, дори и да е за сметка на търкалянето. Шините са ми Маch1 Neo Disc, които доколкото разбрах са за гуми с ширина до 2,2 инча. Питането ми е - дали тази шина може да събере по-широка гума и ако да, има ли някакви рискове от това? Мисля си евентуално да взема Ikon 2,3 или някоя друга гума, която да е по-широчка (поне 2,25).

п.п. Има ли някой впечатления от Maxxis Advantage, читави ли са? Ако не може ли някой да препоръча що годе стабилна гума за отпред на не много висока цена (до 50 лв примерно)?
Аватар
Fantomas23

Рейтинг: 1200

Re: Въпрос за гуми

Мнениеот jafiso » Съб Юли 25, 2015 1:02 am

Адвантидж е по-тежка гума и е за по-агресивно хс или трейл. Мисля че спрямо чиста хс гума като Кросмарк, която си карал ще има разлика. Ако теглото не е проблем и искаш малко по-агресивна гума, мисля че е подходяща. От почти година карам Адвантидж като предна и до момента съм много доволен от нея. Сцеплението и шарката й ми допадат. Преди седмица сложих Ардент 2,25 за задна и за по-агресивно хс до момента е най-добрата комбинация, което съм карал. Нямам кой знае какъв опит, но това са ми впечатленията. :beer:
Bahur Bike Team
Аватар
jafiso

Рейтинг: 1220

Re: Въпрос за гуми

Мнениеот Fantomas23 » Съб Юли 25, 2015 9:51 am

Кросмарк-а не ми допада особено. Да, лесно се търкаля, но не дава кой знае какво сцепление. Добра гума е ако се съчетава XC и каране по асфалт, но ако се кара предимно по черно, не е най-добрия избор.
Иначе мога ли да сложа гума 2,35" на въпросните шини (Mach1 Neo Disc)? Шините ги водят за гуми с ширина 28 - 62 мм, ако правилно изчислявам, 2,35" гума влиза в тези параметри.
Аватар
Fantomas23

Рейтинг: 1200

Назад към Продукти за крос-кънтри