Scott или Cube или какво още? 27.5

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Scott или Cube или какво още? 27.5

Мнениеот Alexi » Чет Окт 15, 2015 6:36 pm

предимствата на БГ велосипедите е ,че не плащаш за името .. обикновено цената е колкото струва монтажа + сглобката + някой друг лев понякога двуцифрено число .. ама при Oryx нещата не стоят точно така .. цената е като за немски велосипед .. сrавнението с Бентли не го разбрах .. всеки е чувал за Бентли ,за Кубе и т.н. но никой не е чувал за Oryx ..
Аватар
Alexi

Рейтинг: 2000

Мнениеот Любо » Чет Окт 15, 2015 6:57 pm

Ами щом никой не ги е чувал и щом никой не ги е карал , никой няма право да дава оценки .
Nicolai Ion 16
Аватар
Любо

Рейтинг: 1357

Мнениеот RastaWarrioR » Чет Окт 15, 2015 7:01 pm

Вече и аз не съм сигурен кой за какво говори и какво е разбрал.
Обще взето като чета какво търси автора, рамката му е последна грижа, щом искаш да въртиш педали ти трябвата леки колела и леки гуми, добри главини. Не съм сравнявал цените на едните и на другите, нито пък твърдя, че Oryx-а е уникален.
Моят съвет е да не ае престараваш толкова в избирането, знаеш какво искаш и колко ще платиш, намираш най-добре окомплектованото колело и го купуваш. Разликите в разтоянията се коригират със седалка, лапа и кормило останалото са предпочитания. Колелото само не се качва нагоре, нито пък слиза щото му работят амортисьорите.
Каплите и гумите правят най-голямата разлика + работещи спирачки!!!

п. п. С 30-40км през ден, често ще сменяш вериги, плочи и касети - избери си курбел за когото лесно ще намираш подходящите плочи.

Моя избор би бил този:http://www.bike-discount.de/en/buy/radon-black-sin-29-8.0-237928/wg_id-117
Изображение
Аватар
RastaWarrioR

Мнениеот icog » Пет Окт 16, 2015 12:57 pm

Вече и аз не съм сигурен кой за какво говори и какво е разбрал. :rofl:

В същност се интересувам от такива с пълно оТкачване. :) . Идеята за по-тънките и леки компоненти я разбирам, но трябва да мога и да поскачам с него.
icog

Рейтинг: 1347

Мнениеот RastaWarrioR » Пет Окт 16, 2015 3:01 pm

Е да де, скачането го правиш ти, не колелото, каквото и колело да вземеш няма да скача само, нито ще приземява само. Компонентите са SRAM x-9/x-0 или Shimano SLX/XT, а между 90мм(моята вилка) и 120мм (тази която карам в момента разлика не усещам). Предиматвото на мекото късоходово колело е когато имаш корени и камъни да те държи на пътеката, но това не означава, че ти ще си почиваш. С леките колела и меката тамка ще напълниш гащите от кеф, гарантирам ти, а големите гуми и по-малкия челен ъгъл ще променят Кривата пътека.
Просто не си мисли, че като пише Cube или Canyon ще има голяма разлика с Ram, Sprin и Oryx стикерите. Да, едните имат средства да разработват рамките си, ама другите не са тъпи да купуват разни боклуци... всички рамки се правят в едни и същи заводи!
Изображение
Аватар
RastaWarrioR

Предишна

Назад към Продукти за крос-кънтри