Pr3d4t0R написа:E'баси, малко след като е изтекла гаранцията.... Ей това може да е от полза в такива случаи - http://www.mtb-news.de/news/2015/12/02/ ... band-test/
zImage написа:We can offer you an crash replacement frame for €1349,00 if you sent the frame back.
С което аз не съм особено съгласен. Оголих рамката и я занесох на ремонт тук в София. Като е готова ще споделя впечатления. В последствие мисля да разглася ситуаицята по световните форуми, за да се има предвид макар и като единичен случай.
Все пак да не забравяме, че тази рамка е направена да бъде лека. Със сигурност можеше да е много по-здрава – има карбонови рамки за downhill даже. Моята е 870 грама. Като свалих всички компоненти от нея усещането е направо свръхестествено... мога да я държа с една ръка за чейнстея протегната напред като показалка. Все едно е от стиропор.
zImage написа:We can offer you an crash replacement frame for €1349,00 if you sent the frame back.
С което аз не съм особено съгласен. Оголих рамката и я занесох на ремонт тук в София. Като е готова ще споделя впечатления. В последствие мисля да разглася ситуаицята по световните форуми, за да се има предвид макар и като единичен случай.
Все пак да не забравяме, че тази рамка е направена да бъде лека. Със сигурност можеше да е много по-здрава – има карбонови рамки за downhill даже. Моята е 870 грама. Като свалих всички компоненти от нея усещането е направо свръхестествено... мога да я държа с една ръка за чейнстея протегната напред като показалка. Все едно е от стиропор.
yavorsub написа:Пич, вярвам че ще ти подменят рамката, поне така със чул че правят доста от големите производители !
yavorsub написа:"rarekin:........макар че моето мнение е, че ремонт на рамка с такива характеристики е опасен и рамката е за скрап."
Моля да ме извиниш за репликата, но стоя зад твърдениетро си че именно тази рамка с това счупване може да се поправи !
Казвам от опит ! Ако се поправи правилно, мястото на счуване става по-здраво от преди.Просто на въпросното място се полага повече карбон, което съответно вдига теглото с .... няколко грама !
jungleraver написа:Всъщност сега като вникнах в нещата, те ти предлагат риплейсмънт рамка за 1350, а то целия байк (ест. с най-ниското оборудване) е 1599...искат да кажат че мавиците, ребата, групсета и вс. останали периферии са 250Е??? Слааабоооо.....
Grand Canyon CF SLX 9.9
Item no. A1031635
EUR 2,799.00
Always park your Canyon carefully and make sure it does not topple over. Carbon frames and parts may already sustain damage by simply toppling over.
rarekin написа:jungleraver написа:Всъщност сега като вникнах в нещата, те ти предлагат риплейсмънт рамка за 1350, а то целия байк (ест. с най-ниското оборудване) е 1599...искат да кажат че мавиците, ребата, групсета и вс. останали периферии са 250Е??? Слааабоооо.....Grand Canyon CF SLX 9.9
Item no. A1031635
EUR 2,799.00
?
jungleraver написа:rarekin написа:jungleraver написа:Всъщност сега като вникнах в нещата, те ти предлагат риплейсмънт рамка за 1350, а то целия байк (ест. с най-ниското оборудване) е 1599...искат да кажат че мавиците, ребата, групсета и вс. останали периферии са 250Е??? Слааабоооо.....Grand Canyon CF SLX 9.9
Item no. A1031635
EUR 2,799.00
?
Кви са тия въпросчета, казах най-ниското ниво на оборудване за конкретния карбонов модел: GRAND CANYON CF 5.9 1599€ - ясно ти е, че рамката от 5.9 до 9.9 е една и съща, и разликите са само в периферията, нали???
Сори за офтопика, но никой не коментира и нищо относно теглото на рамката, което споменах в поста си по-горе (дори грешката ми, че настоящия модел е набъбнал с 20%, които всъщност са 30%, ако инфото от собственика е вярно).
Ozzie написа:Здрав е, но е крехък.
darki написа:
Чрез това видео се демонстрира едно от качествата на карбона, а именно неговата еластичност. Но ако рамката "претърпи" силен концентриран пробивен удар на малка площ тогава резултата ще е много по-различен.
zImage написа:Рамката е ремонтирана и изглежда добре. Само малко по-гланцова е новата боя. Тия дни ще я сглобя и ще видим как ще се държи. После ще споделя повече информация относно самия ремонт. 2 бързи снимки с телефон:
zImage написа:Рамката е ремонтирана и изглежда добре. Само малко по-гланцова е новата боя. Тия дни ще я сглобя и ще видим как ще се държи. После ще споделя повече информация относно самия ремонт. 2 бързи снимки с телефон:
Назад към Продукти за крос-кънтри
Потребители, разглеждащи този форум: Google [Bot] и 1 госта