Съвет за избор на колело

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Съвет за избор на колело

Мнениеот metoditzanov » Вто Мар 08, 2016 7:29 am

Привет,

Ще започна от там, че не разбирам много от колела, но миналата година се зарибих да карам и след като покарах малко едно старо MTB, сега съм решил да взема нещо ново и по-добро. Карам предимно в града и планината, като второто по-скоро включва леки маршрути. Таванът на бюджета ми е 1,000 лв. и съм се спрял (отворен съм и към други предложения) към тези оции:

- RAM HT2.3 27.5 – 999 лв.
- CROSS TRACTION G27 SLX 27.5 -979 лв.
- Drag Hardy Comp 2015 – 890 лв. (тук имам отстъпка иначе колелото струва 990лв.)

Размерът на гумите и при трите е 27.5, но не разбирам дали има голяма разлика в използваните компоненти. Ако няма голяма разлика, бих взел Drag-а защото е с близо 100 лв. по-евтин от другите, и до нас точно има магазин, което ще улесни сервизното обслужване.

Благодаря предварително за помощта!
metoditzanov

Рейтинг: 1200

Re: Съвет за избор на колело

Мнениеот darki » Вто Мар 08, 2016 7:45 am

Cross-ът определено е по-добрият вариянт сравнен с другите два !
darki

Рейтинг: 1555

Мнениеот carmo » Вто Мар 08, 2016 10:27 am

И аз съм за Тракшън-а. Разликата в компонентите е достатъчна за да се разходиш по-далечко, а и не вярвам да имаш проблеми с обслужването и гаранцията -имайки предвид досегашните добри отзиви в това отношение за Крос.
carmo

Рейтинг: 1930

Мнениеот metoditzanov » Вто Мар 08, 2016 12:37 pm

Благодаря за бързия отговори. Ходих преди малко да го гледам Cross-а в един магазин, и там ме навиха много на едно друго колело - CUBE AIM SL (990лв.). Някои от компонентите са по-нисък клас от на Тракшън-а, но е с по-лека рамка и било по-лесно за потенциален ъпгрейд. Та се чудя сега пак..
metoditzanov

Мнениеот darki » Вто Мар 08, 2016 1:11 pm

metoditzanov написа:Благодаря за бързия отговори. Ходих преди малко да го гледам Cross-а в един магазин, и там ме навиха много на едно друго колело - CUBE AIM SL (990лв.). Някои от компонентите са по-нисък клас от на Тракшън-а, но е с по-лека рамка и било по-лесно за потенциален ъпгрейд. Та се чудя сега пак..

Ако става дума за този велосипед http://bikescenter.bg/velosipedi-bg/pla ... &order=ASC
CUBE-a е най-зле :-) С много кофти елемента база :-)
darki

Рейтинг: 1555

Мнениеот carmo » Вто Мар 08, 2016 2:26 pm

Съдейки по името и цената вероятно иде реч за тази оферта: http://bikescenter.bg/velosiped-cube-ai ... -5-2015-bg където общото тегло на байка е над това на Тракшън-а http://velosiped.bg/pazaruvaj-po-katego ... n-mat.html Това е една от най-леките рамки на Крос и не вярвам другата да е под нея. Като компоненти обаче ще си назад отвсякъде, а при някои с много голяма разлика. Сравни спецификациите и ще видиш колко точно плащаш за "премиум" марка с нисък монтаж. Иначе присъединителните размери по рамките са стандарт и съблюдавайки ги няма значение на коя какво ще смениш, просто на Крос-а няма какво да му пипаш, дори да го даваш по-екстремно (в рамките на инстинкта си за самосъхранение).
carmo

Мнениеот metoditzanov » Вто Мар 08, 2016 3:49 pm

carmo написа:Съдейки по името и цената вероятно иде реч за тази оферта: http://bikescenter.bg/velosiped-cube-ai ... -5-2015-bg където общото тегло на байка е над това на Тракшън-а http://velosiped.bg/pazaruvaj-po-katego ... n-mat.html Това е една от най-леките рамки на Крос и не вярвам другата да е под нея. Като компоненти обаче ще си назад отвсякъде, а при някои с много голяма разлика. Сравни спецификациите и ще видиш колко точно плащаш за "премиум" марка с нисък монтаж. Иначе присъединителните размери по рамките са стандарт и съблюдавайки ги няма значение на коя какво ще смениш, просто на Крос-а няма какво да му пипаш, дори да го даваш по-екстремно (в рамките на инстинкта си за самосъхранение).

За тази оферта иде реч да. Ок, наистина има по-добри компоненти, което пак накланя везните към Cross. Дал съм си още малко време да помиля, може би на него ще се спра в крайна сметка.
metoditzanov

Мнениеот victortrt » Вто Мар 08, 2016 6:23 pm

Аз също мисля, че всичко на кроса е по-добро и той е офертата.
Ако искаш да имаш "гъзарска" рамка можеш да си вземеш някоя на рам, скот и т.н.за 300 лева и да продадеш старата и пак ще си повече на далавера отколкото да си вземеш Кюб със начален клад оборудване, защото само една читава вилка да смениш, ще си дал колкото за нова рамка, ако си взел кроса. Да не говорим, че точно тази рамка си е хубава като цвят.
Тоест кроса върви с добро оборудване /вярно може да се сложи по-лека и добра периферия, но това са неща за дребни пари/. Рамката ти две години е гаранционна, а и при желание можеш да я смениш.
Не са много скъпи - http://velosiped.bg/pazaruvaj-po-katego ... -27-5.html
При кюба ще дадеш после за ъпгрейд доста повече пари, защото вместо рамка и периферия /колче за седалка, лапа, кормило/, ще ти трябва задвижване, команди и вилка.
victortrt

Рейтинг: 1759

Мнениеот Alexi » Вто Мар 08, 2016 7:59 pm

metoditzanov написа:Благодаря за бързия отговори. Ходих преди малко да го гледам Cross-а в един магазин, и там ме навиха много на едно друго колело - CUBE AIM SL (990лв.). Някои от компонентите са по-нисък клас от на Тракшън-а, но е с по-лека рамка и било по-лесно за потенциален ъпгрейд. Та се чудя сега пак..

кюба изобщо не си заслужава ,много нисък клас монтажи просто не виждам кое струва 1000 лв ..
Аватар
Alexi

Рейтинг: 2000

Мнениеот Drunken MadLoud » Вто Мар 08, 2016 8:51 pm

Ако държиш на рамка Cube :

http://www.bike-discount.de/en/buy/cube ... /wg_id-276

...пък после си избери сам компонентите. Много вероятно е накрая колелото да ти излезе повече от предвидения бюджет, но така или иначе виждам че си с нагласата да ъпгрейдваш .Имай впредвид ,че в този клас велосипеди рамките са с много близко тегло независимо от марката.
Аватар
Drunken MadLoud

Рейтинг: 1840

Мнениеот carmo » Сря Мар 09, 2016 10:25 am

Еми, както се вижда (благодарение на горните линкове) Кюб рамката хем е по-тежка, хем е по-скъпа и не виждам прагматичен смисъл в къстъм събирането на баик върху нея. Отделно тая затея отнема време, изисква определени познания и не малък бюджет с нефиксирана горна граница, поради възможни "подводни камъни", та едва ли си струва спрямо вече готов, прилично оборудван байк с гаранция.
carmo

Мнениеот metoditzanov » Сря Мар 09, 2016 11:46 am

Благодаря на всички за съветите, отказахте ме напълно от Cube-а, и най-вероятно ще взема Cross-а.
metoditzanov

Назад към Продукти за крос-кънтри