Избор на колело до 1300 лв. / Мнение за новите модели на RAM

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Избор на колело до 1300 лв. / Мнение за новите модели на RAM

Мнениеот peterpvt » Сря Мар 09, 2016 9:31 pm

Здравейте,

Аз съм нов член на форума и от скоро съм запален по колоезденето. Познанията ми в тази област се свеждат до главните понятия, но за съжаление отделните марки и модели не ми говорят много и бих бил много благодарен ако бихте споделили мнението си.

В момента искам да си купя колело (по-скоро ново от колкото 2ра ръка), като лимита ми е 1300 лв. Маршрутите по които ще се кара ще са градски, леко планински, пътеки и подобни. Не мисля да правя екстремни спускания, скокове и т.н. След консултации с приятели и познати бях се спрял на популярния RAM HT.TWO.1 27.5 от 2015 година http://store.trueriders.bg/kolelo-ram-h ... -2015.html) след доста добри отзиви и това което успях да намеря като мнение по форуми и статии. Освен това искам колело с въздушна вилка (пак по препоръка на приятели) и този модел влизаше идеално в бюджета и окомплектовката. Но уви RAM пуснаха новата си колекция колела за тази година и с това смениха моделите и доста от компонентите които бяха използвани, което ме върна отнова в размисли. Предполагам все още ще има налични на склад моделите от миналата година, така че това все още остава като опция.

Както казах новият RAM CORE.1 27,5 (http://www.ram-bikes.com/bikes/core/) има доста промени по компонентите, които за съжаление не ми говорят почти нищо, а и все още го няма по магазините (поне аз не съм го видял все още) за да разбера дали ще ми влезе в бюджета. Бих се радвал ако някой по запознат сподели мниение за новите компоненти използвани в окомплектоването на колелото и като цяло за новите модели на RAM които бяха пуснати за този месец.

Ако има хора които мислят, че мога да си взема подобна (или пък дори по-добра) алтернатива на тези модели в този бюджет съм отворен към препоръки разбира се.

Благодаря и поздрави на всички!
peterpvt

Рейтинг: 1200

Re: Избор на колело до 1300 лв. / Мнение за новите модели на RAM

Мнениеот MarkKnight » Сря Мар 09, 2016 11:17 pm

Привет,преди време бях пуснал подобна тема за едно РАМ-че и SCOTT,може да я погледнеш има няколко полезни отговора,колкото до CORE,като гледам компонентите ще ти надвърли бюджета
MarkKnight

Рейтинг: 1220

Мнениеот Lepichi » Чет Мар 10, 2016 9:57 am

Здравей,
Моделът CORE.1 е доста над бюджета ти - 1700 лв. Дори по-евтиния CORE.2 е 1450 лв., а даже не е с въздушна вилка. В момента гледам, че масово се препоръчва Крос Еуфория, който е на промоция - http://mtb-bg.com/index.php/other/comme ... ross-march.
Ако не ти е голям проблем, че е 29"мисля, че това колело отговаря на всичките ти изисквания.

Поздрави
Lepichi

Рейтинг: 1264

Мнениеот carmo » Чет Мар 10, 2016 11:10 am

И аз адмирирам Еуфория-та, а има и дистанционно заключване на вилката върху кормилото -изключително удобна опция.
carmo

Рейтинг: 1930

Мнениеот peterpvt » Пет Мар 11, 2016 9:45 am

Благодаря за коментарите. Ще имам предвид Еуфорията като решавам накрая.

Но може ли да кажете малко повече мнения за RAM CORE? Цената е доста завишена спрямо HT.TWO. Струва ли си разликата?
peterpvt

Рейтинг: 1200

Мнениеот Lepichi » Пет Мар 11, 2016 10:07 am

peterpvt написа:Благодаря за коментарите. Ще имам предвид Еуфорията като решавам накрая.

Но може ли да кажете малко повече мнения за RAM CORE? Цената е доста завишена спрямо HT.TWO. Струва ли си разликата?

Ако сравняваме моделите .1 на CORE и HT2, то разликата в цената идва от доста по-високия клас спирачки на CORE.1, както и от по-скъпата вилка. Разликата в рамките е, че CORE е за "Tapered" вилка, което мисля, че води след себе си и по-скъпи чашки. А дали си струва разликата, според мен всеки сам преценява за себе си.
Lepichi

Рейтинг: 1264

Мнениеот Explorer » Нед Мар 13, 2016 12:05 am

Независимо от обявените стандартни компоненти, можеш да се свържеш с продавач на РАМ и да избереш алтернативни компоненти по твой вкус, стига РАМ да ги имат в наличност. Цената се променя съответно нагоре или надолу. Според мен това е голямо предмиство. Дори не знаех че съществува преди самия аз да си направя поръчка.
Аватар
Explorer

Рейтинг: 1230

Назад към Продукти за крос-кънтри