Здравейте,
Преди 2 месеца взех SLX хидравлики, но оставих дисковете, с които дойде байка. Те са SM-RT20 180/160 F/R. Взех си резин накладки с радиаторчетата за отпред, а отзад оставих пак резин накладки, но без радиаторчета, които дойдоха със SLX-a. След двумесечно търкаляне по баирите ми направи впечатление, че задния диск си загрява доста сериозно при по-аграрните спускания. Стигал съм до момента на fade на спирачката (само отзад). Отпред само е започвала да свири от загряване, но досега не ми е фейдвала. Тежък съм, в момента около 110 кила и спирачките ми се товарят доволно. Сега на въпроса.
Решил съм да сменям дисковете и се чудя дали има реален смисъл в моят случай да взимам RT99(XTR/Saint) или да се задоволя с RT81(Deore XT). Харесвам органични накладки и такива ползвам. Не съм много по техничните спускания, но надолу натоварвам спирачките заради теглото ми. Гледам, че основната разлика между ХТР-а и ХТ-то са допълнителните ребра по вътрешната част на диска, както и, че 99ката повече ми харесва на външен вид. Иначе и двата варианта са стомана/алуминий/стомана сандвич. Та идеята е заслужава ли си разликата в цената? Някой има ли преки наблюдения освен това, което са написали на хартия от Шимано.