kvel4ev@ написа:Здравейте,
Да изкажа и моето мнение за опита ми с XC гумите
До преди Витоша 100 тази година карах с Schalbe Racing Ralph + Ray 2,25, но след като спуках гума на В100 реших да сменя концепцията и да мина на Tubeless с нови външни Maxxis Rekon 2,35. Слагам аз tubeless с новите Реконки,очаквайки да хвърча, а то какво стана - никакво, ама никакво сцепление при спускане по пътеките, направо влизах със страх в завоите, защото имах чувството, че ще ме изхвърли...Карах почти 1 седмица, като постоянно се чудех аз ли си внушавам или наистина Максис Рекон са тотал щета.. Накрая паднах в един подлез на дъжд, след като предната поднесе... На следващия ден смених предната Максис Рекон 2.35 със старото Швалбе Racing Ralph 2.25, за задна оставих Рекона на 2,35 и се върнах в играта - сигурност и без поднасяне в завоите при спускане.
Тъй като всички много хвалят Максиса, реших да споделя, да видя дали само при мен е била толкова осезаема разликата или има и други ?
Хубаво е да уточниш точната версия на гумата - коя смеска и кой борд. Иначе на мокър подлез с възможно най-меката DHF МаxxGrip също поднася.