Sprinter написа:@Bi11y - на този дървен Радон какво точно му е предназначението?
Boyan1984 написа:Не дава намалението. Ама и като цяло байка ше ми е малък. Иначе е готин.
Bi11y написа:Sprinter написа:@Bi11y - на този дървен Радон какво точно му е предназначението?
Radon-а е прекрасен Down country / AM твърдак с прекрасен монтаж за гора - евтин,надежден и напълно достатъчен. Аз съм близо 100 кг и 32 мм вилките според мен не са подходящи - ако си до 75-80 кг може да се кара и 100 мм вилчица . За мен 100 мм вилка си е гравъл вилка.
Sprinter написа:Успех ти пожелавам в катеренето с 65 челен и 74 седалков. 32 мм вилки със 100 мм ход са напълно подходящи за ХС. В темата обсъждаме точно такъв избор, а не АМ или трейл велосипед, където според мен двойното окачване е нормалният избор. Down-country е поредната маркетингова категория, с която да се освободи място за gravel и която да направи ХС колелата “морално остарели”…
Bi11y написа:
Четеш каквото ти отърва - пак прочети ...
Избора на ширината на гумите и ход на вилка зависи от теглото на ездача ! Ако се пренебрегват тези "детайли" е излишно да се осбсъжда какъв да е велосипеда.
Boyan1984 написа:Аз съм 65 кг, бързо свиквам и с по-тежко колело, ама нещо около 11 - 11.5 кг търся. Честно нещо 3К за алминиев твърдак Радон не ми се дават, ако и много да ми харесва. Имам и една друга опция, но като я огледам на място ще пиша дали има покупка
Alexi написа:какъв проблем очакваш да имаш в катеренето с тази геометрия ? не забравяй че говорим за твърдак ,вилката сагва като се качиш но отзад не кляка динамичната геометрия ще ти е около 67 челен и 76 седалков
Sprinter написа:Bi11y написа:
Четеш каквото ти отърва - пак прочети ...
Избора на ширината на гумите и ход на вилка зависи от теглото на ездача ! Ако се пренебрегват тези "детайли" е излишно да се осбсъжда какъв да е велосипеда.
Чета, каквото си написал.
Хода на окачването и ширината на гумите се избират спрямо терена, а не спрямо теглото. Ти на шосейката товарни гуми ли си слагаш, като си 100 кг? Или караш вилки само над 140мм ход?!? Дори и така да е, питащия и той ли е 100+кг, та да отричаш всичко под 34мм тръби?
Не мога да ти схвана логиката, честно.
И изобщо, като говорим за ХС - разбираме ли едно и също?
Sprinter написа: Нагоре ще трябва да си приведен много напред, за да имаш достатъчно сцепление на предната гума…
Не разбирам защо продължаваме да коментираме очевидни неща - този Радон не е ХС колело и нито саг-а нито гумите ще го променят.
Bi11y написа:Sprinter написа: Нагоре ще трябва да си приведен много напред, за да имаш достатъчно сцепление на предната гума…
Не разбирам защо продължаваме да коментираме очевидни неща - този Радон не е ХС колело и нито саг-а нито гумите ще го променят.
https://bikegeo.muha.cc/
Заложи 69.5 градуса челен и вилка фокс 32 с чело 110 мм - stack-a е 548.9 mm .
Заложи 65 челен и вилка фокс 32 125мм с чело 110 - 552 mm
Практическа разлика във височина на stack-a няма - ще е същата работа като височина отпред защото челния ъгъл се променя от 69.5 на 65 градуса.
Jealous излиза с колче с офсет около 20 мм и от реални 74 градуса минаваш назад .Cragger е с дропер (в повечето случай нямат никакъв офсет) и си реално 20 мм поне напред спрямо Jealous и си по-добре позициониран за катерене.
Няма да коментирам изобщо факта ,че Factor One (аеро шосейка) е с иновативния 76 градуса седалков ъгъл .
Sprinter написа:Защо сравняваш и конкретно Jealous, при положение че ти предложи и двете, също не разбирам
Според мен, дропър-а така или иначе трябва да е базов компонент за всяко колело, дори и не планинско.
Интересно ми е да разкажеш впечатления от 32мм вилка на асфалт - в кои случаи и удари лимита, къде те подведе, в какво се изразява предимството на 34 - при теб поне? После, аз мога да разкажа за 30-34-36
Назад към Продукти за крос-кънтри
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 10 госта