Драги младежо!
Съвета ми е да изчетеш архивите на форума. По принцип в това наше дребно общество това е писано правило - преди да попиташ нещо - потърси колко човека преди теб са го направили.
Имам няколко съвета към теб:
1. Изчети правилата на форума -
Линк към тях. Не се гледа с добро око на хората, които не се съобразяват с тях и естествено - няма да получиш сериозна помощ. Хвърли поглед и на въпроси и отговори -
линк.
2. Разгледай секцията ЧЗВ (Често Задавани Въпроси) -
линк и към нея.
3. Използвай търсачката. (бутона за търсачката е в горния край на екрана). Научи се да формулираш добре търсенията си - кратко и ясно, минимум думи. Това ще ти е полезно като цяло при работата в интернет.
4. Потърси важните теми. По принцип за често дискутирани въпроси има обособена важна тема, в която се съдържат препратки към други полезни.
5. Старай се да пишеш колкото се може по-кратко, ясно и разбира се грамотно! 4, 6, вместо "ч" и "ш" не изглежда никак добре. Пускането на пет-шест теми на една и съща тематика само ще раздразни останалите потребители, а ти очакваш помощ именно от тях :)
А за конкретния ти въпрос - доколкото помня, бюджета ти е около 500 лева, в които не съм сигурен дали може да се впише друга рамка, освен ht1. Така или иначе си начинаещ - мога да ти гарантирам, че едва ли ще направиш сериозна разлика между различните рамки. Така че съвета ми е да отидеш в BAS (ако си в София) или друг магазин, дилър на RAM и да ги разпиташ - да им кажеш колко пари имаш и какви са ти идеите. Не си писал колко си висок. Очаква се да растеш още, така че е добре рамката да е с една идея по-висока - за да не ти стане прекалено неудобна след време. А в това време - може да трупаш опит. Въпросите ти са прекалено относителни и никой не може да ти даде категоричен отговор на тях. За това - най-добре иди, говори с някой от продавачите в магазин, дилър на RAM (BAS, Иван Каймата, Байк Центровете, препоръчвам BAS) - те могат да ти дадат по-конкретна информаця, все пак за това им се плаща :)
И не се отчайвай - тука повечето са хейтъри - и мен ме посрещнаха по подобен начин :)
Злобари такива - това е просто дете, все едно вие сте се родили на тази си възраст, изядохте го с парцалите! :(