Suntour XCR-TA 60-120 or Judy J3, 80mm, w/ post

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Suntour XCR-TA 60-120 or Judy J3, 80mm, w/ post

Мнениеот cheter » Съб Мар 15, 2008 1:52 pm

Чудя се коя от двете вилки да си купя. Ако някой има впечатления моля да ги сподели.
Ето и линкове към двата модела:
http://screambikes.eu/product_info.php? ... ts_id=1173

http://www.ridespot.net/product_info.ph ... 7e2d01e28d
cheter

Рейтинг: 1200

Мнениеот bobeca » Съб Мар 15, 2008 1:57 pm

А Judy-то дали го имат? ;)
bobeca

Рейтинг: 1850

Мнениеот ddevil » Съб Мар 15, 2008 2:36 pm

Ако имаш възможност да посъбереш още малко пари и да вземеш това надали ще останеш разочарован - http://screambikes.eu/product_info.php? ... ts_id=1091
If the milk turns out to be sour, i ain't the kind of pussy to drink it
Продавам: Рамка Giant Faith + Fox DHX5.0 + още доста части или цяло колело
Аватар
ddevil

Рейтинг: 2000

Мнениеот cheter » Съб Мар 15, 2008 7:52 pm

няма проблем с парите. Ти имаш ли някакви конкретни впечатления от тази вилка?
cheter

Мнениеот ddevil » Съб Мар 15, 2008 8:39 pm

Конкретно с тази не. Но досега съм ползвал вилки само на този производител и сегашната ми вилка е със същата система на смекчаване като на тази. И като цяло досега разочарован от тази марка не съм оставал, но винаги има първи път де :)
Иначе относно сънтура - променят качествата си при температурни разлики(примерно под 15 С се спичат) и също лесно се пълнят с боклуци и се налага по-често смазване и чистене специално за тази серия. А за Джудито нека други да дадат коментари. Но за мен по-добрият избор спрямо тези 3-те вилки би бил МХ-а. Разгледай за всеки случай и останалите по-скъпи вилки на РС примерно...
Аватар
ddevil

Мнениеот shepo » Съб Мар 15, 2008 9:33 pm

:agree:
shepo

Рейтинг: 1606

Мнениеот cheter » Нед Мар 16, 2008 4:46 pm

Благодаря ви за съветите. Май ще се насоча към марзочито :)
cheter

Мнениеот bobeca » Нед Мар 16, 2008 6:35 pm

Judy-то за крос кънтри не е зле.~110gr по-тежка от MX , но има заключване!Здрава е, и не се пълни много, много с боклуци.Аз карам J4, но бих взел MX.MX-а има и въздушна карамера която я прави по-лесна за настройка на твърдостта, доколкото на джудито трябва да сменяш пружината!
Аз бих избрал MX-а!
Успех с покупката!
bobeca

Рейтинг: 1850

Мнениеот cheter » Чет Мар 20, 2008 11:59 pm

много ви благодаря за съветите, които ми дадохте. ddevil,bobeca, реших да ви послушам и си поръчах МХ-а. Сега да ви помоля да ми кажете ако знаете какво е RV, че аз не успях да узная. Иначе чакам вилката в събота да пристигне и веднага ще я монтирам и след това ще я тествам яко.
Поздрави!
cheter

Мнениеот ddevil » Пет Мар 21, 2008 4:44 pm

RV - Rebound Valve демек имаш външна настройка за ребоунда(скороста на връщане) долу на ботуша.
Принципно е една черна врътка. Като я въртиш по часовниковата вилката става с по-бавен ребоунд и съответно обратното - ако е с/у часовниковата -> увеличава се скоростта. Един съвет - недей да оставяш или напъваш врътката в двете крайни положения, възможно е да прецакаш някоя резба по патрона вътре и тогава става кофти...просто я върти внимателно и всичко ще е наред :)

Честита вилка...да си я караш безаварийно и със здраве :beer:
Аватар
ddevil

Мнениеот cheter » Пон Мар 24, 2008 11:11 pm

Здравейте,
Вилката вече е монтирана и вчера я тествах по едни пътечки. Останах много доволен. Мисля, че направихме добър избор.
Ако имате някакви идеи за поддръжката може да ги споделите.
Като я мерих тежеше 225 грама със стрежена.
cheter

Мнениеот ddevil » Вто Мар 25, 2008 2:04 pm

Още веднъж - честита да ти е и да си я караш безаварийно :beer:

Относно поддръжка - след кално каране е хубаво да си я чистиш отвсякъде.
Препоръчтелно е да си купиш силиконово спрейче от някой моторджийски магазин - увеличава живота на гумените уплътнения,прави ги по-меки и вилката реагира по-приятно(би трябвало да намалява триенето на краката с останалите елементи). Махаш внимателно онези пружинки около гумените уплътнители(без да ги разтягаш много за да не се отпуснат) -> със спрейчето фъсваш по краката(тея неща, които влизат в другите неща :D ) -> сгъваш няколко пъти вилката за да се разпространи масълцето навсякъде по крака и уплътнението -> избърсваш останалото масло с някакъв парцал. Повтаряш операцията 1-2 пъти и след това слагаш обратно пружинките на мястото им. Внимавай само да не омазниш случайно спирачката(диск/калипера - ако си с дискова спирачка) или шината и в-брейка ако си с в-брейк. Най-добре се постарай маслото да си остане само там, където му е мястото и всичко ще е наред ;)

И теглото надали е 225гр(0.225кг) ;)
Навярно е около 2100-2300гр, нямам идея :)
Аватар
ddevil

Мнениеот cheter » Вто Мар 25, 2008 8:39 pm

Грешката е моя 2225 гр. тежеше като я сложих на електронната везна.

Благодаря ти за съветите. Аз си я пръскам със спрей по принцип, но не е силиконов. Ще си взема и такъв.
Мисля да си взема и помпа за вилка, ама не съм сигурен дали има смисъл. Като гледам винтилите са автомобилни и може и с нормална помпа да се помпи. Само дето ще изпуска докато махам накрайника на помпата. Може би има и други причини не помпя с обикновенна помпа.

Благодаря и за пожелянията. Надявам се дълго време да я карам и да няма инциденти.
Поздрави.
cheter

Мнениеот ddevil » Вто Мар 25, 2008 9:05 pm

Пак заповядай :) :agree:

Иначе относно вида помпа - с тази за вилки е по-прецизно помпенето и съответно настройката. Поради това, че обема на буталото е по-малък -> по-лесно ще се достигат по-високи налягания спрямо с тази за кола(която пък от своя страна ще изпуска вероятно това налягане доста бързо при махане от вентила). Аз съм с такава за вилка(40 и няколко лева беше от Веломания) и съм доволен - алуминиево тяло, бутон за изпускане и т.н. - нямам забележки. Принципно не я използвам много често, така че тези пари не са една от най-възвращаемите инвестиции, но в определени ситуации е повече от добра. Също поради малкия й размер може да се слага в раницата и при евентуален проблем с гума, даже да можеш да я напомпиш с нея. Верно ще удариш доста серии докато я напомпиш както трябва ама в полеви условия друг избор няма :)
Аватар
ddevil

Назад към Продукти за крос-кънтри