Съвет за рамка

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Съвет за рамка

Мнениеот Lemonade » Пон Юли 27, 2009 3:22 pm

Първо здравейте хора! :D
Първи пост в форума ми е това въпреки че го чета почти от както го има :)

Та по темата карам от много години основно градско и лек хц чат-пат ииии мнооого рядко някое друго разумно спускане :eyebrow: от няколко години съм с най-старото гризли ако го помни някой - алу рамката без ухо за диск отзад.
Като цяло съм много доволен от колелото което за парите си и пътя което е видяло се справяше до момента идеално, ниския клас чаркове по него обаче си каза думата още в самото начало и от оригиналния велосипед остана само рамката, колчето ии май това остана само :D
Поради невъзможност от моя страна да отделя нужните средства за нов и здрав хц байк мисля да почна сериозен ъпгрейд от към рамка, после курбели, нови шини и главини, спирачки и т.н.

Поразгледах по сайтовете и магазините предлаганите рамки и окото ми хванаха Драг Онтарио и НТ2 на Рам - конкретния въпрос е коя от 2те рамки е по-здрава за малко по-грубо каране от тежък човек 1,8м на 95 кила съм и гризлито незнам как още е здраво но неговото време изтече :evil: конкретно търся хард рамка не най-голям размер с бюджет около 300-350 лв. много ще съм ви благодарен ако може да ме ориентирате в ситуацията на пазара в момента всякакви алтернативи на онтарио и драг са добре дошли.

Мерси предварително за каквито и да е коментари :agree:
Поздрави!
Алекс
Аватар
Lemonade

Рейтинг: 1200

Re: Съвет за рамка

Мнениеот ICEonFIRE » Пон Юли 27, 2009 4:25 pm

Първо съм длъжен да ти кажа,че част по част нещата излизат по-скъпо,но щом така си решил и такива са ти възможностите в момента.Рамката ht2 е по-здрава от Онтарио и по-лека!Онтариото незнам колко му струва рамката,но ht2 е 200 лв.Сега ще е добре да дадеш някоя друга снимка за да видим какви са компонентите ти,пък можеш и ти да ги кажеш и вече ще можеш да получиш по-пълноценни съвети! :beer:
"If you are going through hell, keep going"-Winston Churchill
"Dancing: the vertical expression of a horizontal desire"-George Bernard Shaw
"Having sex is like playing bridge. If you don't have a good partner, you'd better have a good hand"-Woody Allen
Аватар
ICEonFIRE

Рейтинг: 1111

Мнениеот Lemonade » Пон Юли 27, 2009 4:53 pm

компонентите не са нищо особено:

Държа да подчертая, че не гоня 11те кг :D поне не и докато не се сдобия с малко повече средства :banghead:

шини: RMX 719 Dragon - от оригиналния монтаж въпреки сериозното натоварване и възраст до момента не са кривени и са в идеално състояние главините са формула нисък клас предстои да се заменят с среден или висок клас съвместими с диск, за това ще ви питам по-нататък :)

вилка: SA SUNTOUR XCR - на 2 месеца идеална според мен и за стила ми на каране и за килограмите ми

лапа и кормило - Zoom - и 2те черни анодизирани конкретен модел не мога да кажа, само знам, че лапата е същата и на магазинния монтаж на Онтарио серията

комбинирани команди и спирачни лостчета на шимано В-брейк съвместими пак не мога да кажа точен модел и те са част от оригиналната окомплектовка на гризлю :dontknow:

спирачките в момента са шимано в-брейк нисък клас но в идеално състояние и мисля, че ще останат така до замяната с дискови

преден и заден дерайльор Shimano Alivio - още нещо което търпи замяна в най-скоро време

курбели - FC-TX70 на Shimano комбинирани с удобни, широки и масивни алуминиеви педали :lol:

гуми - SCHWALBE Black Jack

колче и седалка но коммент ще се сменят asap
едвам намерих архивна снимка на въпросното гризли, само съжелявам, че нямам апарат за да снимам колелото в моментното му състояние

чичо гугъл намери това - което е най-близо до оригинала може да се види въпросната рамка която ще се заменя

Изображение

p.s
сега като я огледах по-внимателно не е това въпросната рамка моята е с кръгъл профил малко по-дебела долна тъба и солидни допълнителни плочки заварени за челото доло и горе
идеята на смяната на рамката е по-здрава и лека рамка с опция за диск

вие сте :roll2: ! предполагам почти всичко е за смяна ще съм радостен да посочите най-належащите за ъпгрейд компоненти :beer:
Аватар
Lemonade

Мнениеот stan40 » Пон Юли 27, 2009 5:49 pm

Здравей!
Карал съм и двете рамки и съм горе долу с твойте габарити :D
РАМ-а ми беше някак по удобен при положение, че карах с едни и същи компоненти двете рамки.
В крайна сметка и двете рамки биха ти свършили работа за карането ти.Бих те посъветвал да видиш коя е с най-подходящ размер за теб, цена и най-вече чисто визуално. :agree:
stan40

Рейтинг: 1215

Мнениеот Admin » Пон Юли 27, 2009 9:22 pm

Здравей!
Точно за здравината няма как да получиш обективно мнение - такова се постига след тестване с машини, включващо изкривяване и счупване на рамките. Всичко друго е крайно субективно. Според мен двете рамки са напълно сравними като здравина, така че трябва да се водиш от другите два критерия - тегло и цена. :agree:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот Lemonade » Вто Юли 28, 2009 6:58 pm

Мерси много за отговорите и съветите хора, в процес на събиране на средства съм и много скоро ще се взема една голяма НТ2-ка то се е видяло, вчерна мернах познат с най-голямия вариант и размера е точно за мене :eyebrow:
В по-горните постове съм описал и моментния монтаж на гризлюто, имате ли идея кое е най-наложително да се замени с по-качествен, здрав и лек компонент?! На първо време новата рамка май ще се сдобие с читава касета и курбели от там нататък нямам идея кое по-напред :eek3:
Аватар
Lemonade

Мнениеот stan40 » Вто Юли 28, 2009 7:47 pm

Според мен с новата рамка ще ти трябват и нови чашки полуинтегрирани, че сегашните няма да станат.
За другите компоненти може да смениш това което е най-наложително.Аз бях така като теб преди години и карах с това което имах и сменях само когато имах пари за нещо което си заслужава(висок клас) или се е счупило.Първо покарай малко да видиш как ще сглобката и после действай смело.УСПЕХ :agree:
stan40

Рейтинг: 1215

Мнениеот azzmaster » Пон Авг 03, 2009 10:38 am

vasil rumenov ivanov написа:доста си устроумен и тук ще съм без коментар и съм сложил снимка за да може човека да си добие представа за какво става на въпрос ("за малко по-грубо каране от тежък човек 1,8м на 95 кила съм и...") и съм прочел естествено за какво става въпрос и му предлагам drag climber,защото е една корава рамка и то много корава :bowdown:

На всичкото отгоре човека иска колело за градско и ХС,кво ще го прай тоя умрял клаймбър в града ? Онтариото и хт2-ката са много по добър вариант.

По темата:
Аз ти препоръчвам като събереш парите все пак да не ги даваш 100 % за рамката,остави си някакви резервни,че винаги изниква нещо (може колчето за седалката да не ти пасне като дебелина,дерайльора ти може да не е с същия вид опъване и т.н ) така че задели някакви пари от тоталните и за тези неща:)-най малкото тези рамки по магазините мисля че се продават без ухо и чашки,нз може и без пивоти за В-брейк да са дори,гледай ги тези неща като купуваш :)

Оффтопик:Не искам да отварям нова тема за това а от доста време се оглеждам и не мога да разбера,какво точно включва стила "ХС" (ХЦ) че не мога да си обясня съкращението :)
Последна промяна azzmaster на Пон Авг 03, 2009 10:44 am, променена общо 1 път
Аватар
azzmaster

Рейтинг: 1192

Мнениеот sailman » Пон Авг 03, 2009 12:45 pm

Драг Експерт - 269 лв. - 19,5", 22"
Драг ZX5 - 199 лв. - 20"/разм. L се води
Тези рамки също не е лошо да се имат предвид. Достатъчно здрави са, а и на тегло ги бива.
ВЕЛО 2009 Sus scrofa domestica
Аватар
sailman

Рейтинг: 2000

Назад към Продукти за крос-кънтри