Та аз реших да си купя спирачки и се спрях на тези спирачки, но ми трябва малко помощ. Ето какво знам засега
BB7 - най-добрата механична спирачка със спирачна сила конкурентно способна на много от хидравликите, но пък по - евтина, впечатляващо лесно обслужване, НО я няма по магазините.
Juicy 7 - една доста добра хидравлична спирачка със найстина силна спирачна сила, доста по - скъпа от bb7, но поне я има по магазините и лесно се намира
Code 5 - ми честно да ви кажа нищо не знам за тази спирачка .... освен че имала 4 бутала, ма тъй като аз не съм много фен на хидравликата не я разбирам много, но това се водило като нещо изключително....

Та цялата работа е, че събрах 500 лв и искам да си взема найстина хубави спирачки, с които да нямам проблеми (освен да сменям 1 път на сезон накладки) и да могат да спират добре, защото аз сега съм с Avid BB5(,които продавам ако някой е мераклия за около 40-45 лв със всичко оригинално и необходимо:)) и единственото, заради което ги сменям, е че не могат да спрат мойте 100 кила достатъчно бързо. Не съм пробвал с други ротори освен 160-ката, но и не смятам да дам ся 40 лв за нов ротор и по 120 лв всеки месец за накладки, защото го карам down hill и доста се изхабяват накладките след 3-4 спускания са на полувина предните и на 2/3 отзад.... демек всеки месец ги сменям. За съжеление няма BB7 никъде и което е по - лошото не се знае, кога ще ги внасят иначе въобще нямаше да губя вашето или моето време да пиша тая тема. В следващия момент ми предложиха Juicy 7, но пък за малко по - скъпо ще си взема Code 5, която имала 4 бутала !!! (нали ви казах че само това знам за нея) и се водила по - добра ...
Та може ли някой с опит да ми каже заслужава ли си да си взема Code 5 или по - добре Juicy 7(както и да ми кажете къде мога да намеря тези спирачки), както и какви са цените на тези спирачки (всичко в комплекта - лостчета, маркучи и т.н) както и струва ли си да чакам без да знам докога (демек може и до коледа да чакам) bb7 и така нататък . Влезте ми в положението и ми помогнете моля...
Аз утре в 10 часа отивам да ми сложат Code 5 (ако я има в Jester магазина де, щот аз там ще ходя) или ако я няма ще си сложа Juicy 7 така че моля побързайте с отговорите си

Благодаря ви сърдечно предварително
Със здраве и да не се пребивате с колелата