Avid Code 5 vs Avid Juicy 7 vs Avid BB7

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Avid Code 5 vs Avid Juicy 7 vs Avid BB7

Мнениеот mp3por » Пон Авг 17, 2009 8:10 pm

Добър ден, извинете но реших, че тук е най-подходящо за тази тема :) дано не съм сбъркал
Та аз реших да си купя спирачки и се спрях на тези спирачки, но ми трябва малко помощ. Ето какво знам засега
BB7 - най-добрата механична спирачка със спирачна сила конкурентно способна на много от хидравликите, но пък по - евтина, впечатляващо лесно обслужване, НО я няма по магазините.
Juicy 7 - една доста добра хидравлична спирачка със найстина силна спирачна сила, доста по - скъпа от bb7, но поне я има по магазините и лесно се намира
Code 5 - ми честно да ви кажа нищо не знам за тази спирачка .... освен че имала 4 бутала, ма тъй като аз не съм много фен на хидравликата не я разбирам много, но това се водило като нещо изключително.... :)
Та цялата работа е, че събрах 500 лв и искам да си взема найстина хубави спирачки, с които да нямам проблеми (освен да сменям 1 път на сезон накладки) и да могат да спират добре, защото аз сега съм с Avid BB5(,които продавам ако някой е мераклия за около 40-45 лв със всичко оригинално и необходимо:)) и единственото, заради което ги сменям, е че не могат да спрат мойте 100 кила достатъчно бързо. Не съм пробвал с други ротори освен 160-ката, но и не смятам да дам ся 40 лв за нов ротор и по 120 лв всеки месец за накладки, защото го карам down hill и доста се изхабяват накладките след 3-4 спускания са на полувина предните и на 2/3 отзад.... демек всеки месец ги сменям. За съжеление няма BB7 никъде и което е по - лошото не се знае, кога ще ги внасят иначе въобще нямаше да губя вашето или моето време да пиша тая тема. В следващия момент ми предложиха Juicy 7, но пък за малко по - скъпо ще си взема Code 5, която имала 4 бутала !!! (нали ви казах че само това знам за нея) и се водила по - добра ...
Та може ли някой с опит да ми каже заслужава ли си да си взема Code 5 или по - добре Juicy 7(както и да ми кажете къде мога да намеря тези спирачки), както и какви са цените на тези спирачки (всичко в комплекта - лостчета, маркучи и т.н) както и струва ли си да чакам без да знам докога (демек може и до коледа да чакам) bb7 и така нататък . Влезте ми в положението и ми помогнете моля...

Аз утре в 10 часа отивам да ми сложат Code 5 (ако я има в Jester магазина де, щот аз там ще ходя) или ако я няма ще си сложа Juicy 7 така че моля побързайте с отговорите си :)

Благодаря ви сърдечно предварително
Със здраве и да не се пребивате с колелата
mp3por

Рейтинг: 1180

Re: Avid Code 5 vs Avid Juicy 7 vs Avid BB7

Мнениеот asench » Пон Авг 17, 2009 9:53 pm

Ами, като имам предвид в кой раздел пишеш, бих казал, че Juicy ти е напълно достатъчно. Но, като прочетох, че караш спускане и тежиш толкова, си промених мнението към Коуд. Ако ставаше дума за моето колело веднага бих сложил 4-ри буталната, но едва ли ще усетя разлика (заради теглото).И на твое място бих се доверил на Коуд. Но това е само на прикаски. Не мога да го потвърдя от опит. :)
Аватар
asench

Рейтинг: 1332

Мнениеот azsa-bachinito » Пон Авг 17, 2009 10:13 pm

А защо не Формула К24 с 180 дискове?
Ти заслужаваш приключение ---> http://www.facebook.com/groups/370492219650901/
Аватар
azsa-bachinito

Рейтинг: 1665

Мнениеот mp3por » Вто Авг 18, 2009 7:00 pm

аз се спрях на Juicy 5 със 180 дискове, така хем ще спирам по-добре хем няма да откъртя ушите за спирачката, иначе и аз бях тръгнал към Code 5, но четох по форумите, че имат дефекти при изработката понякога, а после като питах монтьорите от jester магазина и те подвърдиха тези факти и казаха, че имало клиенти с Code 5, които идвали за обезвъждушаване почти всяка седмица, защото гълтала въздух от някъде на спирачката. Иначе имало и такива на, които нямали проблеми, но след като даваш 500 лв не мисля, че искам да се занимавам с тях повече, а всяка седмица до ремонта и да не знам дали някъде по планината няма да ме остави - няма да рискувам пак и нямам толкова пари, че ако уцеля дефектна да си купя нови.....
Иначе ме увериха, че разликата между Juicy 5 и Juicy 7 била някаква врътка на лостчето, която командвала нещо, но тъй като това се настройвало веднъж - при монтиране , и не е хубаво да се пипа, нямала никакъв смисъл за тая врътка да давам още по 30-40 лв на спирачка и че наистина правилния вариант била Juicy 5, която била същата като 7-цата, но без тая допълнителна врътка - следователно по - евтина :)
bb7 я отписахме тъй като нея трябва да я чакам limitless, а аз нямам толкова време,

тая Формула не съм питал за нея но утре ще попитам /

Благодаря
mp3por

Мнениеот Tonkata » Вто Авг 18, 2009 8:11 pm

Ще използвам темата да питам нещо.Понеже и аз ще си купувам Code 5 верни ли са показанията по-горе,че всяка седмица трябва да се обезвъздушава имало течове и т.н ? Ако да,предложете ми спирачка до около 220 лв без Формула ... ,която да става за начален клас спускане и фрийрайд и основно All mountain ? :beer:
Tonkata

Рейтинг: 1178

Мнениеот shaady » Вто Авг 18, 2009 10:52 pm

Code-a по-лесно гълта въздух заради настройката за регулиране на разстоянието между накладките и диска.
Когато се върти, се износва уплътнението и така поема въздух.
Code 5 не би трябвало да има такъв проблем, защото няма такава настройка, това е единствената разлика. :)

Code-овете да имаш предвид, че са по-тежки от Juicy-тата, защото са FR/DH спирачки все пак. ;)
Аватар
shaady

Рейтинг: 1800

Мнениеот Antediluvian » Сря Авг 19, 2009 1:45 pm

mp3por написа:Иначе ме увериха, че разликата между Juicy 5 и Juicy 7 била някаква врътка на лостчето, която командвала нещо, но тъй като това се настройвало веднъж - при монтиране , и не е хубаво да се пипа, нямала никакъв смисъл за тая врътка да давам още по 30-40 лв на спирачка и че наистина правилния вариант била Juicy 5, която била същата като 7-цата, но без тая допълнителна врътка - следователно по - евтина :)

Благодаря

Разликата между Juicy 7 и Juicy 5 съвсем не е в 1 врътка...
"Never underestimate the power of stupid things in large numbers!"
Аватар
Antediluvian

Рейтинг: 1761

Мнениеот bikerider » Сря Авг 19, 2009 2:16 pm

shaady написа:Code-a по-лесно гълта въздух заради настройката за регулиране на разстоянието между накладките и диска.

За кое точно уплътнение говориш? :popcorn:
Не знам кой ти го е казал това, но са пълни глупости. Основния проблем е при резервоара... който проблем се оправя с хубав силикон за гарнитури (например Reinzosil, какъвто използвам в момента). Иначе реглажа на contact-point-a си иска смазване - както всички движещи се части.

shaady написа:Code 5 не би трябвало да има такъв проблем,

Да, ама не.

Antediluvian написа:Разликата между Juicy 7 и Juicy 5 съвсем не е в 1 врътка...

А в какво още? :popcorn:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот Tonkata » Сря Авг 19, 2009 2:31 pm

bikerider написа:
shaady написа:Code-a по-лесно гълта въздух заради настройката за регулиране на разстоянието между накладките и диска.

За кое точно уплътнение говориш? :popcorn:
Не знам кой ти го е казал това, но са пълни глупости. Основния проблем е при резервоара... който проблем се оправя с хубав силикон за гарнитури (например Reinzosil, какъвто използвам в момента). Иначе реглажа на contact-point-a си иска смазване - както всички движещи се части.

shaady написа:Code 5 не би трябвало да има такъв проблем,

Да, ама не.

Antediluvian написа:Разликата между Juicy 7 и Juicy 5 съвсем не е в 1 врътка...

А в какво още? :popcorn:

Моля кажи ми всичко за code 5 ? Търсих във форума но не намерих!
За течовете,гълтането на въздух
Tonkata

Рейтинг: 1178

Мнениеот bikerider » Сря Авг 19, 2009 2:55 pm

Уплътнението на резервоара е с кофти форма - оттам гълта въздух, дори църка спирачна течност в екстремни условия.
Лекуването е както казах с тънка гарнитура от високотемпературен силикон около уплътнението (за първи път го направих преди няколко дни с чужда спирачка и смятам в най-кратък срок да го направя и с моята). Това важи за всички Code-ове.

При старите кодове има и едно проблемче ако се разхлаби банджото при апарата - също може да глътне въздух. При новите кодове това е оправено.

При всички положения проблемите с реглажа на Code идват (според мен) от липса на елементарна поддръжка, например смазване. Толкова оплаквания съм чул, а моя Коуд никога не ми е правил такъв проблем. Обяснението е едно - защото смазах въпросния механизъм веднага след като купих спирачките и никога не ми се е заклинвало буталото на master цилиндъра.

Скоро смятам да смажа добре и буталата в апаратите ми, защото останах потресен какъв ефект има тая елементарна операция, да не говорим за всичкия нагар , който махнах (лоста се връща като светкавица след смазването), предполагам и няма да е толкова лесно да се разцентрова апарата. Остава само да направя тия хубави неща и с моите спирачки, само трябва да намеря време...
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот mp3por » Чет Авг 20, 2009 10:22 am

Да попитам само и аз нещо, трябва ли да смажа сега и моите нови Juicy 5 и с какво както и къде ако трябва, освен това коа някой е забелязал някакви проблеми с тази спирачка може ли да ги сподели, за да ги оправя овреме преди да съм ги подложил на спускането от черни връх утре .... благодаря предварително:)
mp3por

Назад към Продукти за крос-кънтри