Съвет за Scott Voltage 35

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Съвет за Scott Voltage 35

Мнениеот eksa » Вто Фев 09, 2010 7:49 pm

Според вас заслужава ли си т'ва байкче?

Смятам да го използвам главно за градско каране и чат пат по планини ,но по-рядко - не особено високи скачания...
Иначе съм към 187см и гоня 90 кила и се колебая между 20 и 21 размерче.Но това ще го пробвам ,за да разбера.

Вилката ме притеснява мен и понеже меко казано не разбирам ,искам да ви попитам дали може да се сменят тези му спирачки с хидравлични и вилката с някоя качествена тора мора или марцоки примерно ?

Та на кратко : за 750лв ми изглежда евтиничък(пък и рамката ме кефи) :D и се питам дали е оферта да го взема и да ъпгрейдвам при възможност ?

Съжалявам ,ако темата е в неподходящ раздел на форума ,но толкова ми разбира главата. :boggled:
Започваш на max и постепенно увеличаваш.
Горд собственик на El Capitan
Аватар
eksa

Рейтинг: 1200

Re: Съвет за Scott Voltage 35

Мнениеот PowerSlide » Вто Фев 09, 2010 8:37 pm

http://screambikes.eu/velosipedi/velosi ... ion-1.html
Получаваш много добро колело по предназначение, което си описал. Спестяваш 150лв, които ще използваш за закупуване на протекция, консумативи и аксесоарчета :)
Иначе не е толкоз гъзарско като скота.
:beer:
Упс, ако под "градско" разбираш Street, Urban тогава не важи онтариото :peace: В такъв случай си в грешен раздел
Аватар
PowerSlide

Рейтинг: 1995

Мнениеот Анелия » Вто Фев 09, 2010 9:16 pm

eksa написа:Смятам да го използвам главно за градско каране и чат пат по планини ,но по-рядко - не особено високи скачания...

Съжалявам ,ако темата е в неподходящ раздел на форума ,но толкова ми разбира главата. :boggled:

Градско, планинско, че и скачане. :nono: Което и колело от двете да избереш, не скачай с него с твоите 90 кг. Градско и в планината: ок.

Едит: Така е, прав си, Фиър. Аз пак не дочетох. :peace:
Последна промяна Анелия на Вто Фев 09, 2010 9:40 pm, променена общо 1 път
Аватар
Анелия

Рейтинг: 2000

Мнениеот FEAR » Вто Фев 09, 2010 9:27 pm

Защо да не скача ? Рамката е супер здрава , ще го издържи , пък той няма да прави петметрови дропове.За колелото , ами виж имаш рамка за 350 лева - много здрава и удобна , но за останалите части остават по-малко пари.Това колело е за скачане , онтариото за планина , избери какво по-често ще правиш.За града и двете са удобни , но като чели драга , повече.За скачане избери по-малка рамка , но само един размер надолу, защото ще караш повечко градско.Което и колел да избереш няма да сбъркаш , зависи към какъв стил си се насочил.Успех.
eksa написа:Е,ако под един к*р над земята разбираш 5 метра ,тогава евала. :D
Аватар
FEAR

Рейтинг: 1112

Мнениеот eksa » Вто Фев 09, 2010 9:38 pm

Честно казано с Онтариото си имаме проблем - не го харесвам и т'ва си е :D:D . И без пари да ми го дадат - ще го подаря за нечие РД. :D

Скачането ще е сведено до минимум - не съм и такъв голям карач ;D .
Ще си карам из София главно ,1 път в седмицата до некоя вила на по 60-100км (как до'е ) и по планините ,но по не особено сложен терен.

Питанката ми беше за надграждането на колелото ,рамката е здарава като оптимус прайм :D и тъй като не разбирам кое с кое се комбинира ефективно ,питам дали е добра идея да го взема ,след 3 месеца да му сменя вилката ,след 5 да му купя яки спирачки и тн и тн.Защото наведнъж няма как да успея.

Харесва ми ,защото си има дискови спирачлета ,яка рамка и тн - демек основните неща(за мен) в нек'во прилично що годе качество за начало.

Пък ако имате някакви подобни предложения ,бих се радвал да споделите с новобранеца. =)
Аватар
eksa

Мнениеот FEAR » Вто Фев 09, 2010 9:47 pm

Ами виж сега, щом нямаш да скачаш , взимай по-голяма рамка.ТОва с надграждането всеки го прави и си е най добрия вариант.Когато събереш пари пусни нова тема , ще ти кажем какви подобрения да направиш.УСпех и аз съм на мнение , че това е едно отлично и здраво колело.
eksa написа:Е,ако под един к*р над земята разбираш 5 метра ,тогава евала. :D
Аватар
FEAR

Рейтинг: 1112

Мнениеот viper_FR » Вто Фев 09, 2010 10:48 pm

Ако ще караш градско не виждам смисъл да се дават толкова пари за дърт джъмп колело.Хс рамките ще са ти по-удобни за твоя начин на каране.Пробвай с рам хт например.Упгрейд е възможен но,сигурен ли си , че ти е нужен?За описания стил хидравлични спирачки няма да са ти толкова нужни.По-добре инвестирай във вилка или нещо такова.Успех с избора и да се похвалиш с придобивката. :D :beer:
Аватар
viper_FR

Рейтинг: 1100

Мнениеот eksa » Чет Фев 11, 2010 12:36 am

А какво ще кажете за този байк : ?
http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... =23&lang=2

Бачкам 1 месец и го взимам ,но рамката ме съмнява много много ,а тя ми е най-важна като че ли.А с тези извивания и ми се струва тъничка...знам ли...не знам :D .
К'во мислите,ше ме издържи ли ,ако реша да карам по чукарите :? (без да скачам повече от един к*р над земята ,разбира се) ?
Аватар
eksa

Мнениеот PowerSlide » Чет Фев 11, 2010 6:51 am

Аз бих избрал това. Струва ми се по-добро като цяло ако го има на обявената цена, но виждам че твърдо си решил да си платиш за "марка" - парите са си твои, успех :agree: И да се похвалиш в "радост за окото" с новото колелце :D
Аватар
PowerSlide

Мнениеот Shady™ » Чет Фев 11, 2010 8:28 am

eksa написа:А какво ще кажете за този байк : ?

Бачкам 1 месец и го взимам ,но рамката ме съмнява много много ,а тя ми е най-важна като че ли.А с тези извивания и ми се струва тъничка...знам ли...не знам :D .
К'во мислите,ше ме издържи ли ,ако реша да карам по чукарите :? (без да скачам повече от един к*р над земята ,разбира се) ?

Oт досега изброените Спешълазда е с най-здравата рамка и най-леката...
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Мнениеот eksa » Пет Фев 12, 2010 5:17 pm

Shady™ написа:
eksa написа:А какво ще кажете за този байк : ?

Oт досега изброените Спешълазда е с най-здравата рамка и най-леката...

Т'ва е хубаво ,май него избрах. =) А доколкото виждам от сайта имат размер 15 само ,т'ва к'во ще рече - детско колелце ли :confused: ?'Или просто такъв им е стандартът на тия.. ?

PowerSlide ,не искам да плащам за марка ,просто повече ми харесва спешълайзда и очевидно е с по-хубави характеристики за моите нужди.Но да,RAM-чето е втори вариант ,ако случайно го няма в наличност другото.
Аватар
eksa

Мнениеот Bolverk » Пет Фев 12, 2010 6:25 pm

Добре.

Вчера подминах мнението на Shady™ само с поставянето на минус, но днес не мога да си позволя този ликс. А това е така защото вече това, което изглеждаше като реклама вече е подвеждане. Shady™ знам че в Bikecenter бутате Specialized навсякаде, но тук се изложи.
Ще спомена две думи използвани от производителя на това колело за описанието му:
- Recreational XC
- entry-level hardtail
Първото е описание на раздела където попада това колело а другото е описание на самият модел. Без да обиждам някой, но зад това не стой определението "най-здравата рамка от изброените"

Въпреки това трябва да споделя че мнението ти е на 50 % вярно - това наистина е най-леката рамка от изброените.
С други думи това е прекрасно колело с прекрасна рамка (лека с добра геометрия) за "прекрасни" пари, но за катерене, спускане и разкарване в стил ХС. В това колело няма и помен от идея за скачане.

От друга страна Напрежението (скотът) е предвиден точно за скокове. Наистина той също не е далече от определението " entry-level hardtail", но е entry в клас DJ което го прави най-здравата рамка от изброените. Не е най-леката определено мисля че дори и онтариото го биеше по този показател, но Скотът не е замислен като лек и нежен.

Сега да се върнем към създателя на темата.

Забелязвам нещо зареди което нямах намерение да се намесвам в тази тема. А то е, че знаеш, че искаш колело, но незнаеш за какво и защо го искаш. Това е проблем който ние не можем да ти решим. И за това моят съвет към теб е следният. Намали интернета и излез малко навън. Тоест спри да гледаш картинки и разни спецификации и отиди до разлчните магазини. Виж тези колелета наживо. Седни на тях. Пипни ги. Колело,кола,кон и жена не се избират с гледане. Имаш вече достатъчно варианти така, че няма какво да те спира.

Поздрави.
Времето убива !
Надеждата умира последна - заедно с теб !
Аватар
Bolverk

Мнениеот eksa » Нед Фев 14, 2010 8:17 pm

Bolverk , мисля ,че съм обяснил много хубаво защо искам колело.Нека си позволя да се цитирам :

"Смятам да го използвам главно за градско каране и чат пат по планини ,но по-рядко"
"(без да скачам повече от един к*р над земята ,разбира се)"

Е,ако под един к*р над земята разбираш 5 метра ,тогава евала. :D

Както и да е,след като поразгледах ,избрах RAM HT1 с рамка на HT2 и някаква тъпа седалка за двайс' ле'а вместо стандартната за модела ,за да не се променя цената( която е 760лв и е перфектна според мен).Началото на март го взимам и се хваля :D .

Мерси много на всички за мненията,без критика и разнообразни предложения е по-трудно. :)
Аватар
eksa

Мнениеот eksa » Чет Фев 18, 2010 3:04 pm

Ебати ташака....
промоцията важала само за наличните колела, тоест без възможност за подменяне на джаджи.Късмет страшен :dontknow: .
Понеже темата за моето колело замря :D ,е време да я съживим.
Това : http://www.sportdelivery.com/catalog/pr ... ts_id=2459
или
това : http://www.sportdelivery.com/catalog/pr ... ts_id=3880
?
Поне ше знам ,че нема да ми кажат нек'ва подобна простотия като за RAM-овете. :nono:
Имам нек'ви предпочитания към zx5 :P .
Аватар
eksa

Мнениеот PowerSlide » Чет Фев 18, 2010 9:50 pm

Нищо не каза за НТ3 от байкцентър. Мъчиш се да правиш цигании, на хубава рамка кофти чарколяци - НТ2 с частите на НТ1.
Ако няма НТ3 с намалението, ЗХ5 (единствено заради цената).
Сега някой ше се разписка колко е невероятно лека, яка, удобна, добра и извънземна рамката на скота :lol2:
Аватар
PowerSlide

Мнениеот eksa » Чет Фев 18, 2010 10:41 pm

PowerSlide написа:Нищо не каза за НТ3 от байкцентър. Мъчиш се да правиш цигании, на хубава рамка кофти чарколяци - НТ2 с частите на НТ1.
Ако няма НТ3 с намалението, ЗХ5 (единствено заради цената).
Сега някой ше се разписка колко е невероятно лека, яка, удобна, добра и извънземна рамката на скота :lol2:

Първо плащах за марка,сега правя цигании.....
ХТ3 не ми харесва.ХТ2 с части на ХТ1 е вариант поради простата причина ,че ще имам що годе хубаво колело за парите ,с които разполагам и навреме и ще мога да си оправя чарколяците,имайки вече хубава рамка - за протокола - не обичам да се повтарям.

И този някой ,който се разписка , би сгрешил според теб ,защото... ?

Инак.. изчерпателен коментар, пълен с информация,благодаря ти!Но когато ще ми правиш психодиагнози ,бъди по-конфиденциален.Така де,не пред хората.
Аватар
eksa

Мнениеот valio33 » Пет Фев 19, 2010 7:52 pm

Така първо защо по дяволите си мислиш , че между рамките на ХТ1 И ХТ2 има такава разлика , няма.За 70 лева няма да получиш нищо повече освен по-лека и малко по-здрава рамка , но ти с твоя стил изобщо няма да се нудаеш от тази здравина.За драга , ами аз това няма да го карам и да ми го подарят, защото

1.Е ужасяващо грозно, просто нереално
2.Рамката / Седалката са направени да ти измъчват, възможно най-неудобните на пазара
3.Все пак е Драг ( а ти явно искаш ''марково'' колело)

Скота от друга страна е приказно красив, много здрав и ще ти е удобен за стила.Хт3 , обаче не отстъпва на скота , заради хубавата си вилка и компоненти като цяло. Пауър Слайд не разбирам какъв ти е проблема със скота , не казвам , че е инзвънземен , просто добро колело за цената си.

П.П. Ти не знаеш какво търсиш , отиди в някой магазин , защото явно на хората от форума нито им вярваш , нито ги слушаш!!! :peace:
UFO!
Аватар
valio33

Рейтинг: 971

Мнениеот PowerSlide » Съб Фев 20, 2010 11:24 pm

Живи и здрави да сте, аз съм пас от тук нататък, :beer:
Който каквото си хареса, да си купува и след половин / една година каране да си търси нов байк :rofl:
@eksa ако мислиш че заради теб ще правя специално съчинение на тема "Кой е наааай-хубавия и изгоден XC-AM-Street байк на таз Земя, който може бял човек да закупи" забрави просто, туй си е твой проблем и никой не може да ти помогне просто щото не позволяваш и не те интересува мнението на друг човек (а и не мога :rofl: ). УСПЕХ :agree: И снимки в "Радост за окото" с новия байк !!!
Аватар
PowerSlide

Мнениеот eksa » Съб Мар 06, 2010 4:56 pm

А честито да ми е ,е т'ва си купих :
http://sandocan.snimka.bg/sports/ontario.402260
: )))
Аватар
eksa

Мнениеот cotac » Нед Мар 07, 2010 5:55 pm

eksa написа:Честно казано с Онтариото си имаме проблем - не го харесвам и т'ва си е :D:D . И без пари да ми го дадат - ще го подаря за нечие РД. :D =)

:confused:
cotac

Рейтинг: 1220

Мнениеот ico 1 » Нед Мар 07, 2010 7:34 pm

@ eksa честито, със здраве да си го караш! Иначе жалко, мина ми рожденния ден, щях да го взема. :lol2:
Аватар
ico 1

Мнениеот _SoRa_ » Нед Мар 07, 2010 7:59 pm

cotac написа:
eksa написа:Честно казано с Онтариото си имаме проблем - не го харесвам и т'ва си е :D:D . И без пари да ми го дадат - ще го подаря за нечие РД. :D =)

А точно такова си е купил :lol:
_SoRa_

Рейтинг: 1998

Мнениеот azsa-bachinito » Нед Мар 07, 2010 10:13 pm

Да си го кара6 мнооого дълго време.
Ти заслужаваш приключение ---> http://www.facebook.com/groups/370492219650901/
Аватар
azsa-bachinito

Рейтинг: 1665

Мнениеот eksa » Пон Мар 08, 2010 1:18 am

_SoRa_ написа:
cotac написа:

А точно такова си е купил :lol:

Е не е точно такова.Рамката е много по-различна от тази на онтариото,което ми препоръчахте.Както и частите като цяло са други. :P хехе
Само да се оправи времето ,че с тоя вятър си е ....
Аватар
eksa

Мнениеот t.kyosev » Пон Мар 08, 2010 3:42 pm

Не че ми е работа, но ми стана интересно ще споделиш ли каква е точно голямата разлика на рамката?
Изображение
Аватар
t.kyosev

Рейтинг: 1724

Мнениеот eksa » Пон Мар 08, 2010 7:06 pm

t.kyosev написа:Не че ми е работа, но ми стана интересно ще споделиш ли каква е точно голямата разлика на рамката?

Разбира се.Долната част ,която не знам как се нарича , е заварена точно до горната там където се събират в предната част и го няма т'ва няколко см разстояние ,което го има при онтариото ,което не харесвам.Чисто визуално говоря.
Аватар
eksa

Мнениеот sailman » Пон Мар 08, 2010 7:16 pm

Дали има или няма разстояние между долната и горната тръба при челото, зависи от размера на рамката, респективно от дължината на челната тръба ;) (става въпрос за Онтариото, при други рамки може и да не е така...)
Иначе всички рамки на Драг Онтарио са еднакви, независимо дали е Про, ТЕ и т.н.
ВЕЛО 2009 Sus scrofa domestica
Аватар
sailman

Назад към Продукти за крос-кънтри