новите CST

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

новите CST

Мнениеот trix » Нед Юни 21, 2009 4:40 pm

Аватар
trix

Рейтинг: 958

Re: новите CST

Мнениеот BurNiNg_IcE » Нед Юни 21, 2009 7:57 pm

Карам с Caballero(само, че 2.4), отзад, днес в дъжда бая зор видях да държа байка на пътеката :bigeyes: , тъй че мнението ми е отрицателно :unhappy:
Занимавам се с внасянето на колела/части за колела от PinkBike/Aнглия/, за повече информация - ЛС!
Mоля, да ми пишат само наистина заинтересовани хора!
Линк към по-големите внесени части до момента.
Аватар
BurNiNg_IcE

Рейтинг: 2000

Мнениеот Stuny » Нед Юни 21, 2009 8:20 pm

BurNiNg_IcE написа:Карам с Caballero(само, че 2.4), отзад, днес в дъжда бая зор видях да държа байка на пътеката :bigeyes: , тъй че мнението ми е отрицателно :unhappy:

На коя пътека и с каква друга гума я сравняваш?
Stuny

Мнениеот BurNiNg_IcE » Нед Юни 21, 2009 8:50 pm

Пътеката от Момина скала, надолу...сравнявам я с предната си гума(незнам модела), която тежи кило сигурно, обаче надолу не мръдна. :beer:
Занимавам се с внасянето на колела/части за колела от PinkBike/Aнглия/, за повече информация - ЛС!
Mоля, да ми пишат само наистина заинтересовани хора!
Линк към по-големите внесени части до момента.
Аватар
BurNiNg_IcE

Мнениеот Admin » Пон Юни 22, 2009 11:27 am

Преди седмица свалих от стария си байк Caballero и Cheyenne с размер 2.4. Веломания ми ги бяха дали за проба няколко месеца. Подробни впечатления очаквайте скоро в статия, но предварителни:
Caballero беше отпред, защото я усещах по-стабилно, Cheyenne стоеше отзад. Като за евтини гуми се държаха сравнително добре. Всъщност Caballero дори надмина очакванията ми в някои ситуации - държеше се достатъчно стабилно и предвидимо върху достатъчно разнообразни терени. Cheyenne беше малко по-зле, но за отзад вършеше работа. Гумите си имат недостатъци, някои от които продиктувани от цената - например по-твърдият материал. Ако бяха по-меки, особено caballero, можеше да имат още по-добро поведение. Също така, при размер 2.4 си имаха и съпротивление при въртене.
За да не пиша тук статията, отново ще повторя обобщението: за малко пари и за умерено агресивно каране гумите са добри; тези условия общо взето си вървят ръка за ръка, тъй като ако човек кара по-бързо и търси по-добри качества от гумите си, минаването в по-горния ценови клас е неизбежно.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот botroid » Пон Юни 22, 2009 6:29 pm

Че има ли грайферна гума 2.4 която няма съпротивление при въртене?
Относно Кабалеро 2.4 - не знам защо очаквате бюджетна гума с цена под 20 лв, да се държи както тия от 40-50 лв. Карам агресивно XC с такива гуми по всякакви терени и не мога да потвърдя "че не можела да държи байка на пътеката". За парите си е отлична гума, сцеплението е без забележки и поради хубавия балон вози комфортно. Освен това е лека (790 гр.) и става за въртене по 100 и повече км. в планината. Разбира се, гумата има и кусури, като тънки стени, уязвими за скъсвания от остри камъни и нежни грайфери, които лесно се късат. Износването и е сравнително бързо, особенно ако се кара в камъни и чакъли. Но пък е евтина и не те е яд, като я фърлиш.
Относно Кабалеро 2.25 - тук не мога да кажа хубави неща, не съм доволен от нея, най-вече от размера й. За обикновенно XC става, но за газене на камъни не. Малък балон, лесно се прещипва, ако не я караш яко напомпана. Тогава пък прекалено е друсава возията и гумата опасно отскача от камъните. Сцеплението не е на ниво, просто гумата е малка.
Аватар
botroid

Рейтинг: 1343

Мнениеот Stanev » Съб Юни 27, 2009 11:28 am

Имам едно питане :D

Карам Онтарио Team в стил агресивно XC. В момента съм му сложил семи сликове на CST и съм доволен, че се търкалят добре на асфалт, но и не губят сцепление на пресечен терен. Като недостатък отчитам лошото им поведение на мокър асфалт, но и там не мога да очаквам повече с оглед на цената им. Работата е там че искам гуми с по голям грайфер и балон за планинските карания, съответно се насочих към CST Cabalero (не ми се дават 60-70 лева за чифт гуми точно в момента). В момента имам чифт резервни вътрешни гуми Specialized, които ги дават до балон 2.2 . Мога ли да ги ползвам на Cabalero със 2.4 балон или трябва да взимам нови вътрешни гуми с по голям балон?

:popcorn:
Изображение
Аватар
Stanev

Рейтинг: 1511

Мнениеот Admin » Съб Юни 27, 2009 5:55 pm

Според мен няма да имаш проблеми, защото Caballero 2.4 на мен ми се струва по-скоро като 2.3 - 56 мм е широк протекторът, балонът е голям, но не много голям.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот botroid » Съб Юни 27, 2009 9:30 pm

Да, Кабалеро 2.4 отговаря на 2.3, няма проблем да се ползва със стандартния размер вътрешни гуми с означения 1.9-2.125. На мокър асфалт поведението им е стабилно, за разлика от някои гуми с големи квадратни бутони, които се лъзгат в завоите.
Аватар
botroid

Рейтинг: 1343

Мнениеот Stanev » Съб Юни 27, 2009 9:48 pm

Admin & botroid :beer: много благодаря за отговорите. Ще налазя гумите в понеделник :D :agree:
Изображение
Аватар
Stanev

Рейтинг: 1511

Мнениеот sensation_blue » Пон Мар 29, 2010 5:23 pm

Господа, някой да е ползвал CST Critter 2.10 с EPS, кевларена гледам ги има тук
http://screambikes.eu/vunshna-guma-cst- ... c1600.html
Трябва ми за задна, отпред съм с Maxxis High Roller 2.35.
В момента отзад съм с една Кенда Комодо 2.10 пак с някаква защита срещу пукане и май само от тази и функция съм доволен - няма посока, но нещо и нагоре в калта превърта и надолу не държи много, особено по по твърда повърхност а и има съпротивление по асфалт.
Иначе казано искам да няма много съпротивление по асфалт, но пък да има сцепление нагоре и надолу особено, да не се пука лесно, да не тежи много и да не е скъпа, (заради последното и заради защитата се загледах по този Critter)
Май много искам а :)
Аватар
sensation_blue

Рейтинг: 1794

Мнениеот sensation_blue » Пон Мар 29, 2010 7:30 pm

Съжалявам за горния си пост, оказа се че въпросните нямат EPS, само cheyenne имат, но 2.4 май не са ми много удачни.
Аватар
sensation_blue

Рейтинг: 1794

Назад към Продукти за крос-кънтри