Резервни части за вилка

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Резервни части за вилка

Мнениеот toinspire » Пет Апр 16, 2010 1:11 pm

Въпросната вилка е Judy 3. Това което ми се струва наложително, за подобряване на работата й е смяната на гумените О-пръстенчета(не знам за друго наименование), които правят "херметизацията". Не съм от София или друг град с добър сервиз или магазин. Сравнително наскоро попаднах на Веломания и попитах за въпросната част, но получих отрицателен отговор. Та интересно ми е, за тази стара вилка продават ли се тези гимучки и откъде мога да се сдобия с тях - не е задължително да е от веломагазин, приемам всякакви алтернативи и заместители, които сигурно се срещат.
Така съм започнал с въпросите, че не се стърпявам да попитам и за гресирването на вилката. В момента използвам при сервизиране бяла грес (литиева) - това толкова ли е зле (съдя от няколко прочетени коментара) и отново, какъв достъпен заместител мога да използвам при необходимост.
Предварително благодаря на отзовалите се и се извинявам на тези, за които въпросите изглеждат глуповати.
Аватар
toinspire

Рейтинг: 1200

Re: Резервни части за вилка

Мнениеот Ozzie » Пет Апр 16, 2010 7:53 pm

Нормално е "Веломания" да ти отговорят отрицателно. Никога не са били дистрибутори на Rock Shox.
Питай в http://www.onedistribution.com дали могат да ти помогнат с нещо.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот did » Пет Апр 16, 2010 7:57 pm

Сваляш старите о-пръстени и отиваш в http://www.hubata-seals.com/bg/categories/index.htm
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот sailman » Съб Апр 17, 2010 10:38 am

...какъв достъпен заместител мога да използвам при необходимост.

Вазелин. От аптеката. Върши доста добра работа като заместител на смазки за пружинно - еластомерни вилки. :)
Все пак, ако държиш да си перфектен, поръчай си нещо подобно на това.
ВЕЛО 2009 Sus scrofa domestica
Аватар
sailman

Рейтинг: 2000

Мнениеот toinspire » Съб Апр 17, 2010 11:15 am

Вазелин :eyebrow: :lol: . Само че J3 не е чисто пружинно - еластомерна вилка. В единия крак е с масленно смекчаване със екстри от първа необходимост (заключване и rebound). Все пак трябва да е нещо, което маслото няма да разреди и от друга страна да не се повреждат уплътненията.
Ще отправя запитване към OneDistribution, въпреки, че в списъка им не забелязах подобен артикул. Алтернативата с фирмата за уплътнители е добра, жалко, че нямат офис в Шумен (от където съм). Ако някой може да каже за подобна фирма в този град или околността му, за да занеса О-пръстените на място, ще съм благодарен.
Аватар
toinspire

Рейтинг: 1200

Назад към Продукти за крос-кънтри