Коя рамка е по-добра -> Drag Ranger или RAM HT1

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Коя рамка е по-добра -> Drag Ranger или RAM HT1

Мнениеот oduh » Сря Апр 28, 2010 10:45 am

Здравейте, ще търся по-голяма рамка.
В момента карам Drag Grizzly и искам нещо подобно (т.е. напълно ми върши работа, но ми е къса). Скачам само от/на бордюри, предимно в града карам :)

Спрял съм се на рамки Drag Ranger и Ram HT1.

Съответно имам три въпроса:
1. Какво да гледам за съвместимост?
2. Коя от рамките е по-лека?
3. Колко (горе-долу) струва прехвърлянето на стандартно гризли на друга рамка.

П.С. Знам, че мога и сам да го направя, но предпочитам някой, който повече разбира да настрои скорости и т.н.
oduh

Рейтинг: 1240

Re: Коя рамка е по-добра -> Drag Ranger или RAM HT1

Мнениеот THEZOGGO » Сря Апр 28, 2010 11:13 am

Разгледай тази Тема там има теглото на най-разпорстранените ХС рамки в БГ. А и може да си харесаш и Драг Онтарио (само го давам като пример, понеже сме засегнали в темата Онтариото).
В твоя случай Рейнджъра е по-леката рамка, с по-малко допустим ход на вилката отпред но при положение че караш в града това не те засяга. А и спокойно може да си караш със 120 мм вилка и ХС.
Може да прехвърлиш всичко от Гризлито на Рейнджъра или на Рам-а. Само незнам как ти върви дърпането на предния дерейльор на Гризлито и да не би да трябва него да го сменяш. За това не съм запознат.
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот 5roff » Сря Апр 28, 2010 12:16 pm

В момента "проектирам" новото си колело, което ще е на рама Drag Ranger... принципно няма да имаш проблем по "прехшърлянето" от Гризлито на Рейнджъра, НО оставаш без задна спирачка... т.е. Рейнджъра няма пиводи за V-Break :agree: докато Овена ги има.

Успех с Up-a
Antares написа: Форума не е явно отражение на това, какви са хората, не може и да бъде. Виртуалната комуникация винаги ще е осакатена като съдържание
Аватар
5roff

Рейтинг: 1944

Мнениеот oduh » Сря Апр 28, 2010 12:43 pm

Надявам се да събера малко повече информация и после ще отида на място и да поговоря с хората.
Например за задната спирачка - изобщо не ми хрумна това да погледна :)
Към списъка бих добавил и Ontario и Grizzly, но не видях да продават по БГ магазините.
oduh

Мнениеот 5roff » Сря Апр 28, 2010 1:23 pm

Ами в Дими има рамка Онтарио, но незнам дали имат различни размери от 18" :eek3:

Опитай да се свържеш с тях и ги попитай :agree:

Забележка: При Дани на Летоструй :D има една 20'' за 60лв (може да го попиташ и за нова)
Antares написа: Форума не е явно отражение на това, какви са хората, не може и да бъде. Виртуалната комуникация винаги ще е осакатена като съдържание
Аватар
5roff

Мнениеот ico 1 » Сря Апр 28, 2010 8:18 pm

Аз имам друго предложение:http://www.bgvelosipedi.com/product_info.php?cPath=41_115&products_id=130. Здрава и изпитана рамка (от мен) :evil: . Тежи точно 2,1 кг. С нищо не е по-лоша от "онтарио" и "НТ1", а цената и в момента я прави почти два пъти по-добра. ;)
По принцип се предлага в два размера - 17" и 19", но първия се намира трудно.
Аватар
ico 1

Рейтинг: 2000

Мнениеот trix » Сря Апр 28, 2010 9:20 pm

"Коя рамка е по-добра -> Drag Ranger или RAM HT1"
ranger - a е по-добрата от тези,ама ти трябват и дискове,щото не са измислили разглобяемите пивоти за ви - брейк
Аватар
trix

Рейтинг: 958

Мнениеот oduh » Сря Апр 28, 2010 9:33 pm

ico 1 написа:Аз имам друго предложение:http://www.bgvelosipedi.com/product_info.php?cPath=41_115&products_id=130. Здрава и изпитана рамка (от мен) :evil: . Тежи точно 2,1 кг. С нищо не е по-лоша от "онтарио" и "НТ1", а цената и в момента я прави почти два пъти по-добра. ;)
По принцип се предлага в два размера - 17" и 19", но първия се намира трудно.

Ще помисля, но принципно теглото е по-важно от здравината за моите нужди. Освен това сменям рамката на Гризлито (19"), защото ми е къса ... трябва да видя ъглите как са, но ми се струва, че няма да взема друга 19" рамка.
oduh

Мнениеот THEZOGGO » Сря Апр 28, 2010 10:20 pm

Съвета ми е да си вземеш Drag ZX5. Ако бюджета ти е 130 лв в момента, събери още малко парички и си вземи ZX5 - цата. Ако исках твърда рамка от България, щях да взема нея - Драг ZX5 - 1670 грама (за 18")
ЕдитЪ:
Но при положение че 19 инча ти е ниско, Рейнджъра е за теб - Тегло: 1860 грама (20")

Ето ти да сравняваш директно:

Рейнджър - геометрия и Гризли - геометрия
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Аватар
THEZOGGO

Мнениеот frankopld » Чет Апр 29, 2010 12:19 am

Освен всичко изброено от колегите , при Ranger-а ще ти се наложи да си търсиш и колче за седалката,защото размера при двата велосипеда е различен - 27.2 -> при Гризли и 31.6 -> при Рейнджър.Обърни внимание и на чашките - Гризли нормални ,Рейнджър - полуинтегрирани.В най-общия случай колче и чашки,ще ти костват още ок. 55-60 лева към цената на рамката.
Аватар
frankopld

Рейтинг: 1220

Мнениеот THEZOGGO » Чет Апр 29, 2010 12:38 pm

frankopld написа:Освен всичко изброено от колегите , при Ranger-а ще ти се наложи да си търсиш и колче за седалката,защото размера при двата велосипеда е различен - 27.2 -> при Гризли и 31.6 -> при Рейнджър.Обърни внимание и на чашките - Гризли нормални ,Рейнджър - полуинтегрирани.В най-общия случай колче и чашки,ще ти костват още ок. 55-60 лева към цената на рамката.

:agree:
Това бях пропуснал. :agree:
Аватар
THEZOGGO

Мнениеот oduh » Съб Май 01, 2010 8:01 am

5roff написа:Забележка: При Дани на Летоструй :D има една 20'' за 60лв (може да го попиташ и за нова)

Ами явно Онтарио ще бъде. Т.е. исках по-лека, но за 60-70лв, при положение, че всичко пасва ще ми е идеална.
oduh

Мнениеот 5roff » Съб Май 01, 2010 8:30 am

oduh написа:
5roff написа:Забележка: При Дани на Летоструй :D има една 20'' за 60лв (може да го попиташ и за нова)

Ами явно Онтарио ще бъде. Т.е. исках по-лека, но за 60-70лв, при положение, че всичко пасва ще ми е идеална.

Тази за 60лв е "втора ръка" Боц... абе "завърти шайбата" и той ще ти каже с какво може да ти помогне :agree:
Аватар
5roff

Мнениеот CTAPT » Съб Май 01, 2010 1:29 pm

http://www.raleigh-bg.com/catalog/produ ... ucts_id=28 не знам дали е уместно но да питам това животно става ли за хс
CTAPT

Рейтинг: 1200

Мнениеот ico 1 » Съб Май 01, 2010 8:48 pm

Зависи, като за начало става, но не и с тази вилка. За тези пари бих предпочел "драг гризли", а за още 50 лв отгоре "спринт аполон". Последният става за XC без "зависи". :D
Аватар
ico 1

Рейтинг: 2000

Мнениеот THEZOGGO » Съб Май 01, 2010 11:10 pm

CTAPT написа:http://www.raleigh-bg.com/catalog/product_info.php?cPath=22&products_id=28 не знам дали е уместно но да питам това животно става ли за хс

За височнната на тази рамка дават че е 435 мм което е 17 инча. Ако си над 1.75 м. висок/висока, ще се гърчиш на тази рамка особено на изкачванията. Колелото е подходящо за начинаещи, прохождащи в спорта. Точния размер на рамката е изключително важен (във всеки стил на каране), така че дори и да ти харесва дадено колело, ако не е твоя размер не го взимай, независимо дали ти харесва на външен вид. Във форума и сайта има полезни и интересни статий които биха ти били от полза за различните размери на велосипедите. Също така прегледай раздела за "Начален клас велосипеди и компоненти", там има интересни теми и може би ще се ориентираш сам/сама дали посочения от теб велосипед става а ХС.
За ХС каране включващо само черни пътища, колегата който преди мен е писал е прав. Вилката е с недостатачен ход.
Аватар
THEZOGGO

Мнениеот oduh » Съб Май 15, 2010 6:05 pm

5roff написа:При Дани на Летоструй :D има една 20'' за 60лв (може да го попиташ и за нова)

Благодаря за съветите на всички. При Дани на Летоструй вече няма 20" Онтарио :)
Прецених си силите и предпочетох 60лв за Онтариото, отколкото 130 + дискове + колче + ... за Рейнджър-а.
Сега остава боядисване и прехвърляне на чарколяци :)
oduh

Мнениеот 5roff » Съб Май 15, 2010 7:31 pm

oduh написа:
5roff написа:При Дани на Летоструй :D има една 20'' за 60лв (може да го попиташ и за нова)

Благодаря за съветите на всички. При Дани на Летоструй вече няма 20" Онтарио :)
Прецених си силите и предпочетох 60лв за Онтариото, отколкото 130 + дискове + колче + ... за Рейнджър-а.
Сега остава боядисване и прехвърляне на чарколяци :)

... т.е. какво взе, че неразбрах? :dontknow:
Аватар
5roff

Мнениеот oduh » Нед Май 16, 2010 12:50 pm

Е взех рамката от Дани. Т.е. Онтарио.
oduh

Назад към Продукти за крос-кънтри