Sprint Apolon Deore - струва ли си?

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Sprint Apolon Deore - струва ли си?

Мнениеот mitko_1984 » Сря Май 26, 2010 12:03 pm

Здравейте,

Бих искал да си купя колело за умерено каране в планината и каране по асфалт в града, без "ексцесии".
Парите, които бих могъл да дам, са плаващи - от 400 до 800-900лв максимум. Знам, че по-добре да дам повечко пари в началото, вместо да ъпгрейдвам после, но някак 800лв ми се струват малко множко за "твърдак" :dontknow:
В резултат на темите от форума се бях спрял на Спринт Аполон за 400лв, но него вече не го предлагат. За сметка на това от Макском са го сменили с този модел на Аполон:
http://www.maxcombike.com/e-shop/index.php?step=module_action&modname=pricelist&modaction=details&product=791&product_cat=122&lang=2&
който обаче идва на двойна цена!
Това вече се приближава малко до цената на Спринт Делта, който по мое мнение май е доста по-добър избор:
http://www.maxcombike.com/e-shop/index.php?step=module_action&modname=pricelist&modaction=details&product=719&product_cat=122&lang=2&

Въпросът ми е - според вас, кое от двете колела си струва повече парите?
Надявам се имформацията за компонентите в сайта на Макском да е вярна, защото като се обадих се оказа, че можело и да има разлика (и те самите не бяха сигурни :bigeyes: )

Поздрави,
mitko_1984

Рейтинг: 1200

Re: Sprint Apolon Deore - струва ли си?

Мнениеот hikervelo » Сря Май 26, 2010 12:52 pm

За тези пари по-добре вземи РАМ НТ 1.
hikervelo

Рейтинг: 1140

Мнениеот DonDanito » Сря Май 26, 2010 1:26 pm

Здравей! Преди няколко дни,разхождайки се из Илиянци, попаднах на един от щандовете с велосипеди (наистина само евтини и грозни модели за 100-150 лева), но забелязах че имаше един Спринт Аполон. Едно към едно с този:
untitled.bmp
untitled.bmp (359.62 KiB) Прегледано 7570 пъти
Огледах го добре,абсолютно същия като моя,който купих за 400 лева преди половин година. Човека каза,че може да го продаде за 330 лева! Което според мен си е оферта!
Дани, тел. 0878 808 991 :)
Аватар
DonDanito

Рейтинг: 1518

Мнениеот maverick4o » Сря Май 26, 2010 9:54 pm

Според мен си струва.Много части са сменени с по-висок клас като например вилката и скоростната система. :agree:
Аватар
maverick4o

Рейтинг: 1118

Мнениеот al » Сря Май 26, 2010 10:05 pm

За рамката на Делтата мога да ти гарантирам ,че е много здрава.
Който и от двата модела да избереш според мен, няма да сгрешиш, струват си всяка една стотинка :agree:
Изображение
Аватар
al

Рейтинг: 1255

Мнениеот mitko_1984 » Съб Май 29, 2010 1:52 pm

Здравейте отново,

Благодаря на всички отзовали се! Вчера бях до магазина на Макском на Конарско шосе. Там в момента имат само от старите Аполони за 440лв.
Новият Деоре Аполон щял да дойде след няколко седмици.
Същото се отнася и за "евтината" (за 950лв) Делта - нямат я на склад, щяла да дойде в необозримото бъдеще.

Както каза maverick4o, в Деоре Аполон е сменена вилката и двата дерайльора. Поне аз не видях друго в сайта.
Имайте предвид, че информацията от сайта невинаги е пълна и вярна, уверих се в това на място. Явно човек ще трябва да се увери лично във всичко.
Това е и една от причините да сведа избора си до тези 2 модела на Спринт - от Пловдив съм и мога да ги видя преди да ги купя, докато на РАМ в Пловдив почти не се държат колела на склад. Моля, ако греша, поправете ме, но не съм видял голям магазин на РАМ с шоуруум. След като дори производителят не държи колела на склад, какво ли да очаквам за някой магазин :crazy:
Първите ми впечатления от стария Аполон (за 440лв), който видях в Макском, не бяха много добри. Контролите горе на Асера-та са свързани с ръчката на спирачката и са с цифрички зад една пластмасичка. Не знам на вас как ви изглежда това, но на мен ми изглеждаше много афифна работа. Не съм разбирач, всъщност, само едно колело съм карал досега за 100лв преди 15 години, но неговите скорости си бяха хубави и се виждаше на коя скорост си, а като влезе малко прах под онази пластмасичка и няма да се вижда добре къде съм според мен. Може би са хубави, не знам, но на мен определено външния им вид не ми хареса. Ако Деоре Аполонът дойде с такива контроли, значи се спирам на Делтата. Ако и контролите горе са му хубави, ще си помисля, но май така като гледам вече гравитирам към Делтата, защото съм 90-95кг, 177cm и малко ме е страх за здравината :dontknow:

Засега оставам в стенд-бай, докато не заредят склада в Макском. До тогава някой може ли да ми снима контролите на Деоре-то за да ги видя как изглеждат? :magnify:
mitko_1984

Мнениеот 5roff » Съб Май 29, 2010 3:12 pm

Митко здравей!

Ще си позволя да те поправя. Командите на Аполон-а никак не са лоши, че да некажа, че са доста добри.

Контролите горе на Асера-та са свързани с ръчката на спирачката и са с цифрички зад една пластмасичка.

Тези т.нар. от теб контроли се казват комбинирани палцови команди. Този тип команди са едни от предпочитаните в средния клас велосипеди (а има и примери за доста от високия клас велосипеди с такива команди). Стария ти байк на дали е бил с по-качествени команди от Аполон-а, а именно комбинираните палцови команди. Абсолютно всички команди с дисплей са именно с тези "пластмасички".

Същото се отнася и за "евтината" (за 950лв) Делта - нямат я на склад, щяла да дойде в необозримото бъдеще.

Абе тая Делта... множко са и парите. Я се огледай в другите марки велосипеди за тези пари. Примерно моделите за 2010 на zx5 pro или zx5 09, конкурентните марки RAM HT1 или Scott Aspect 40 2010 ... доста предложения има и според мен са по- добри от тази Делта.

Ами освен да ти пожелая успех с избора...
от Пловдив съм и мога да ги видя преди да ги купя,

...а не изключвай възможността да "отскочиш" до София да разгледаш показаните по-горе модели и като цяло вело магазините. Не се спирай само с Пловдив, това е сериозна покупка и е добре да поогледаш :agree:
Antares написа: Форума не е явно отражение на това, какви са хората, не може и да бъде. Виртуалната комуникация винаги ще е осакатена като съдържание
Аватар
5roff

Рейтинг: 1944

Мнениеот did » Съб Май 29, 2010 7:05 pm

5roff написа:...а не изключвай възможността да "отскочиш" до София да разгледаш показаните по-горе модели и като цяло вело магазините. Не се спирай само с Пловдив, това е сериозна покупка и е добре да поогледаш :agree:

Нява никака нужда от отскачане до София. В Пловдив се продават всички коментирани в темата велосипеди.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот DonDanito » Съб Май 29, 2010 8:08 pm

а като влезе малко прах под онази пластмасичка и няма да се вижда добре къде съм според мен.
От личен опит ти казвам,че не се получава така,както казваш. Пък и дори да влезе прах там не е голям проблем,тъй като с една малка отверка командата се отваря и можеш да я почистиш(за не повече от 5 минути!).
Успех в избора! :beer:
Дани, тел. 0878 808 991 :)
Аватар
DonDanito

Рейтинг: 1518

Мнениеот mitko_1984 » Съб Май 29, 2010 8:50 pm

Момчета, съгласен съм, че тези т. нар. "комбинирани палцови команди" (а не "контроли", както аз ги кръстих :look: ) със сигурност са по-добри и лесно се почистват, но просто не ми изглеждат добре, меко казано. Може би вие всеки ден гледате такива, а аз ги виждам за пръв път и ми се набиха на очи. Изглеждат ми като евтина детска играчка, ръчно сглобена в северозападен Китай 1980-та година.
Поне да не се виждаха при каране, а те ще са ми точно под носа и ще ги гледам постоянно, ужас... :xx(:

Именно заради такива подробности бих искал да видя колелото, преди да го взема.

Разгледах снимки на други команди в нета, пак от същия тип - има и приемливи за мен варианти. Остава само да пообиколя малко!

did, къде точно в Пловдвив има посочените марки, най-вече Скот-а? Защото аз проверих на няколко места, но никъде не намерих в наличност, затова и се бях отказал :dontknow:

offtopic: 5roff, преди няколко седмици бях в Белоградчик - там наистина има страхотни места за каране! Особено около Рабишкото езеро!
mitko_1984

Мнениеот 5roff » Нед Май 30, 2010 12:59 pm

:offtopic:
mitko_1984 написа:
offtopic: 5roff, преди няколко седмици бях в Белоградчик - там наистина има страхотни места за каране! Особено около Рабишкото езеро!

Радвам се, че ти е допаднало... има още много какво да се иска за да стане добра туристическа дестинация. Да се надяваме на добри времена и кадърно мислене на власт имащите. :D
:offtopic:
Antares написа: Форума не е явно отражение на това, какви са хората, не може и да бъде. Виртуалната комуникация винаги ще е осакатена като съдържание
Аватар
5roff

Рейтинг: 1944

Мнениеот uBaH » Нед Май 30, 2010 2:52 pm

mitko_1984 - Sprint си ги сглобяват в Пловдив, имат и магазин. Scott съм мяркал в sportdepot, вече дали ще има модела който търсиш :dontknow:
Все пак Пловдив е достатъчно голям град - потърси по-големите байк магазини - така ще имаш възможността да разгледаш, пипнеш и т.н. максимален брой различни велосипеди и да си харесаш някой от тях не само по параметри на хартия.
Аватар
uBaH

Рейтинг: 2000

Мнениеот mitko_1984 » Сря Юни 02, 2010 10:06 pm

uBaH, много добра идея!
Питах в Sportdepot - там предлагат и имат в момента в наличност :bowdown: :
http://www.sportdepot.bg/products/velosipedi-skuteri-roleri-skeitbordove/velosipedi/gradski-shoseini-velosipedi/2445-velosiped - Scott Aspect 70
http://www.sportdepot.bg/products/velosipedi-skuteri-roleri-skeitbordove/velosipedi/gradski-shoseini-velosipedi/2444-velosiped - Scott Scale 80

Tака като гледам, цените на Scott са дори донякъде по-ниски от тези на Спринт, а би трябвало да са много по-добри като качество, не е ли така? :dontknow:

За жалост не предлагат Stott Aspect 40, който ми се стори добре балансиран модел за моите финансови възможности.
Scale 80 струва ли си наистина двойната цена спрямо Aspect 70? :bigeyes:

Най-късно до петък ще отида до Sportdepot и ще ви пиша впечатленията си. Ако много ми хареса някой от моделите, направо го взимам.

did, тъй като си от Пловдив, можеш ли да ме посъветваш къде още да потърся модели на Scott?
mitko_1984

Мнениеот mitko_1984 » Чет Юни 03, 2010 9:04 pm

Здравейте отново,

Днес бях до Sportdepot и успях да сравня Aspect 40 VS Scale 80. То няма и много база за сравнение, де :D
Малко съм ограничен откъм финанси, но явно ще опъвам каиша идните месеци, защото Scale 80 ми хареса доста повече. Вилката на Аспект-а леко засяда понякога, скърца и не е толкова мека. Скоростите на скейла пък са Deore, както и командите. Като цяло велосипедът е изключително лек.
Седалката е прекалено твърда, но, предполагам, че ще свикна, а и може да се смени, не е проблем.

Ако случайно на някой му хрумне друга идея за велосипед, сега му е времето, защото тези дни мисля да го купувам.

Поздрави.
mitko_1984

Мнениеот psixopat » Чет Юни 03, 2010 9:15 pm

Това http://www.sportdelivery.com/catalog/pr ... ts_id=6810 Вилката има заключване, което уж трябва да е плюс.Спирачките са дискови, което е по-добре от V-brake.Рама е по тежък, което е минус.Задният дерайльор е по-лош от на скота, което е още един минус.Скота е супер база, за надграждане.Ако имаш пари и желание, в бъдеще може да го направиш супер ХС колело.В това отношение рамката е по-добра от на рама.Само тя май е около 400 лева.

При тези условия, коита си посочил обаче
Бих искал да си купя колело за умерено каране в планината и каране по асфалт в града, без "ексцесии".
бих взел скота определено. :agree:
taurus13 написа:в планината също има 4 посоки, но те са различни от световните. Тук те са: Нагоре, Надоле, Насам и Натам.
:)
Аватар
psixopat

Рейтинг: 1867

Мнениеот mitko_1984 » Нед Юни 13, 2010 3:34 pm

Невероятното стана.

Капарирах колелото, дори го взех на промоция от Спорт депо - за 1000лв (при положение, че варира от 1200 до 1300лв). Видях го в магазина, много ми хареса, всичко точно.
Пичовете се съгласиха дори да ми сменят седалката, защото тази на Скота ми беше невероятно твърда, а аз съм 95кг, както бях споменал.

Бях супер доволен от всичко, НО....

Отварям аз кашона, разгледах упътванията и тъкмо се бях наканил да го сглобявам вече - махам го от кашона (бяха до разпечатали ПРЕД МЕН, т.е. беше абсолютно ново), размърдах малко вилката наляво-надясно и ми се стори, че опира някъде. Викам си - някое жило се е заплело, но не. Беше рамката. Счупена - точно отпред, на вилката.

Не знам как е станало, надявам се да е производствен дефект, а не да е станало по време на транспорта, защото това би значело, че рамката не е здрава :banghead: Все още не мога да си обясня как може толкова скъпа рамка да се счупи от нищото, направо си е за притеснение - ами ако се беше случило някъде в планината? :dontknow: Тя дори не е заварена там, а е излята по специална технология на Скот...

Както и да е, това направо си го върнах в кашона както си беше, наполовина разпечатано и ще чакам от Спорт депо да ми докарат друго следващата седмица... И ще ви пиша пак за впечатленията си... Дано всичко е наред... Но вече ставам подозрителен... :eek3:
mitko_1984

Назад към Продукти за крос-кънтри