Vivelo

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Vivelo

Мнениеот buzz » Пет Юли 16, 2010 4:56 pm

Някой има ли възгледи относно тази марка и този модел: http://www.vivelo-bikes.com/bikes/mtb/iterne ?
buzz

Рейтинг: 1200

Re: Vivelo

Мнениеот bio » Пет Юли 16, 2010 9:56 pm

ами приятел, аз лично тази марка я чух за първи път тази година ... от Евроспорт. онази двамата пияните постоянно разправяха .. дрън-дрън Дивело, Кивело .. накрая се оказа, че е Вивело ( собствениците трябва да си вземат парите от спортната телевизия) и туй го разбрах от реклама в този сайт ...
та по същество. нова марка, едвали някой ще може да ти даде обективно мнение .. базирано на дълги карания и употреба на този велосипед. аз мога да коментирам само снимки и спецификация .. с две думи това колело не струва.
глупавото в случая, че производителите на велосипеди не се интересуват от реалните и обективни мнения, те гонят накакъв дизайн и дрън-мрън ... случаят с това колело е подобен /или поне на мен ми се струва така/
анти-каски !!!
Аватар
bio

Рейтинг: 2000

Мнениеот buzz » Пет Юли 16, 2010 10:53 pm

Не знам... чудя се на есен дали да не си го взема :dontknow:
buzz

Мнениеот kvelikov » Пет Юли 16, 2010 10:55 pm

Чак пък да не струва... :rofl:
Цената е височка за това "обзавеждане", но със сигурност за ХС ще се върти идеално.
Сигурно е около 14 кг...
Друг е въпросът, че за тези пари има далеч по-сигурни и доказани варианти.
:beer:
Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение
Аватар
kvelikov

Рейтинг: 1995

Мнениеот outstanding » Пет Юли 16, 2010 10:56 pm

bio написа:...с две думи това колело не струва...

Мисля че е прав и за тази цена може да се вземе по-добро колело в съотнощение цена-качество. :)

EDIT: Сега видях че са ме изпреварили. :blush:
Аватар
outstanding

Рейтинг: 1220

Мнениеот buzz » Пет Юли 16, 2010 11:22 pm

Може ли някой пример, понеже съм ограничен финансово и ще разполагам с горе- долу толкова пари ( много скъп тоя ток бре не мой да спестявам :rofl: )
buzz

Мнениеот outstanding » Пет Юли 16, 2010 11:35 pm

Това е много добър велосипед но малко надхвърля бюджета ти. Кажи колко кила си и колко си висок .

EDIT: Мерси за поправката. :D :beer:
Последна промяна outstanding на Пет Юли 16, 2010 11:51 pm, променена общо 2 пъти
Аватар
outstanding

Мнениеот kapitanblood » Пет Юли 16, 2010 11:44 pm

outstanding написа:Това е много добър велосипед но малко надхвърля бюджета ти. Кажи колко кила си и колко ВИСОК.

Наистина е добър велосипед,аз съм 100 кола 184 см,и е здраво още ;)
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Рейтинг: 1998

Мнениеот buzz » Пет Юли 16, 2010 11:48 pm

Ами аз съм малко- 160 см и ок 57 кг, 20 г
buzz

Мнениеот outstanding » Пет Юли 16, 2010 11:52 pm

buzz написа:Ами аз съм малко- 160 см и ок 57 кг, 20 г

Мисля че 17" рамка би ти дошла добре. Тук най - отдолу можеш да видиш в какви цветове се предлага.
Аватар
outstanding

Мнениеот buzz » Съб Юли 17, 2010 12:01 am

Мерси много :)
buzz

Мнениеот bio » Съб Юли 17, 2010 6:20 am

извинявам се ... аз малко се обърках, защото снощи си пиивах докато пишех ... и гледах модела Corvo ... който за мен е пълен ташак. този Iterne ... аз не бих го взел ... не струва, харесах си m17 :> нямам пари .. а и да имам няма да ги дам, ще ги изпия всичките.
buzz написа:Не знам... чудя се на есен дали да не си го взема :dontknow:

изчакай всента/зимата цените падат ... промоции ще има 100% и ще намажеш нещо добро ..
има много теми тук по въпроса .. изчети ги ако имаш желание да си вземеш нещо караемо, защото сам виждаш, до къде те водят дизайна и рекламното дело :>
напиши какво смяташ да правиш с това колело, къде ще караш ... и ще получиш отговори и напътствия.
RAM HT2 е хубав и приятен велосипед ... но надхвърля бюджета ... 850-900 лв са добро начало.
желая ти успех !!!
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот buzz » Съб Юли 17, 2010 10:51 am

Аз и без това преди това не виждам как ще събера пари :) Поне най- накрая да мога да карам истински коело, не като моята баничка...
buzz

Мнениеот Sucker » Съб Юли 17, 2010 1:05 pm

bio :crazy:
Sucker

Рейтинг: 1087

Мнениеот darki » Съб Юли 17, 2010 6:17 pm

buzz, ако финансите ти са ограничени не е ли по-добре да си купиш перспективен bike, който можеш да си позволиш в момента с цел бъдеш upgrade на компонентите когато имаш пари. Защото има вероятност ти все да събираш пари и все да не ти достигат :banghead:
Помисли за вариант например: RAM HT1 с рамка HT2.

Знам, че сега "колеги" ще кажат - "Видиш ли ще ти излезе по-скъпо" Това е така и не така, защото се намират компоненти и на по-изгодни цени. Има ликвидации, намаления, залежаване и куп други фактори за това. Магазини бол български и чужди. Просто е въпрос на търпение.

Ако се спреш на този вариант, ти ще имаш bike, ще си го караш с кеф, а когато дойдат париците става лесно.
Не ти препоръчвам да чакаш есените или зимните намаления. Първо, защото до тях има много време, а bike няма да имаш. Второ може да се разклати курса на долара на вероятността на има намаления е малка и се връщаш на второто ми изречение от поста :smash:

Иначе успех в търсенето и ако намериш решение действай не го мисли :beer:
darki

Рейтинг: 1555

Мнениеот bio » Съб Юли 17, 2010 7:20 pm

darki написа:buzz, ако финансите ти са ограничени не е ли по-добре да си купиш перспективен bike, който можеш да си позволиш в момента с цел бъдеш upgrade на компонентите когато имаш пари. Защото има вероятност ти все да събираш пари и все да не ти достигат :banghead:
Помисли за вариант например: RAM HT1 с рамка HT2.

Знам, че сега "колеги" ще кажат - "Видиш ли ще ти излезе по-скъпо" Това е така и не така, защото се намират компоненти и на по-изгодни цени. Има ликвидации, намаления, залежаване и куп други фактори за това. Магазини бол български и чужди. Просто е въпрос на търпение.

Ако се спреш на този вариант, ти ще имаш bike, ще си го караш с кеф, а когато дойдат париците става лесно.
Не ти препоръчвам да чакаш есените или зимните намаления. Първо, защото до тях има много време, а bike няма да имаш. Второ може да се разклати курса на долара на вероятността на има намаления е малка и се връщаш на второто ми изречение от поста :smash:

Иначе успех в търсенето и ако намериш решение действай не го мисли :beer:

има резон ... има ... тхумбс уп ....
Sucker написа:bio :crazy:

приятел ... лоцо ен ел коцо (insane in the brain) ?!? аз съм луд ... и .. кво ?!?
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот buzz » Съб Юли 17, 2010 9:03 pm

Този (RAM HT2.2) ми идва добре като цена, по принцип ще разполагам с до 1500лв не повече. А за сега моят джоб колкото и да го клатя няма да пусне нищо, понеже отидога за оправа на колата :)
buzz

Мнениеот outstanding » Съб Юли 17, 2010 9:05 pm

buzz написа:Този (RAM HT2.2) ми идва добре като цена, по принцип ще разполагам с до 1500лв не повече.

Еми щом ти идва добре го взимай и си в джаза. А с останалите пари ще си вземеш каска.
Аватар
outstanding

Мнениеот buzz » Съб Юли 17, 2010 10:20 pm

Бе аз имам една, но не е лоша идея за нещо по- сериозно :)
buzz

Мнениеот papi007 » Съб Юли 17, 2010 11:23 pm

Може да се включвам със закъснение ,ама поне да дам некомпетентното си и в повечето случаи важащо само за мен мнение :rofl:
За рама -
Mavic XM 117 - трябва да се пробият за да стават за френски вентил. И това ще се случи на 2-то изкарване на колелото за по-сериозно каране. Тея шини са много ... Според мен неоправдано скъпи за това ,което предлагат. Може би само теглото им е прилично... Аз лично бих ги заменил за 317-ки... по-скъпички, но може да се карат и доста сериозно. Личен опит :agree:
JUICY3 Апф... като слушам как си глъткат въздух, и разни други работи, бих предпочел бб7 :look: Най-добре с JUICY 5
SDG I-Beam Бих си предпочел стандартия стандарт
MAXXIS High Roller Леки, бързи ама не и извън пътя. Колкото хора са ги покарали по-сериозно, не са останали особенно впечатлени.

Срам шимано Drivetrain... команди. Ъм да си кажа, свикнах си с 2way releas-а т.е. палеца за отпускане на жилото да може да се цъка и в 2те посоки.. И срамовете са ми гадни в това отношение. Тук вече е въпрос на свикване... SHADOW технологията - незнам аз ли съм надобрял или си въобразявам, ама май по-малко си удрям дерейльора. За преден - Shimano... поне така казват навсякъде където чета...
Само да ти кажа да няма неприятни изненади. Предните команди на 2те фирми могат да работят в комбинация с другата фирма преден дерейльор. Задните команди И дерейльор - SRAM със SRAM и SHIMANO with SHIMANO.

На рама ми харесва вилката. Рамката е по вкус ... Ама като цяло адски много положителни мнения има. Курбела не е с външни лагери, което се убеждавам че е за добро... Че иначе ще трябва след 3-4 кални карания да сменяш лагери, а не е евтино.

Вивелото...
Каплите с тая плетка са пълен боклук. Избягвай ги !!! механиците ги мразят , защото ако изкривиш там, където няма спици, много трудно (понякога невъзможно) е да се отремонтира. Личен опит. Гумите също са кенеф.

Рамката - господ знае от кой тайвански производител са я напипали. Не съм запознат с термини като челен ъгъл и тем подобни, та немога да ти кажа става ли дори и на хартия за нещо.

Спирачките шимано - точно тези са доста слаби. Ако дисковете позволяват, в последствие - метални накладки, за по-добро спиране. Ама пак не се очакват чудеса. Като цяло обаче са супер надеждни и безпроблемни. А и обезвъздушаването им отнема една ч*кия време. Плюс че работят с минерално масло , и дори да излееш по пласмасите от него, няма да ти свали боята. За разлика от AVID, които работят с DOT.

Компоненти ZOOM :xx(:

Вилка сънтур :smash: Макар и XCR... Сънтур - от RAIDON ако няма да караш кой знае колко агресивно, през ЕПИКОН ако търсиш евтино и прилично нещо, та евентуално до AXON за състезания. Ама като цяло - това за мен е слабо място. Това е нещото заради което кантара ми би наклонил към рам-а. Най-добре пак една RS TORA

Като цяло ако имаш бюджета , ако на рама смениш нещата, които посочих, би се получило колело , което би могло да има лепенка papi007 approved - т.е. да става за идиотско каране. :rofl: Няма да има какво да се занимаваш с него, просто каране каране каране.... И пак каране!

Ако пък нямаш пари - вземаш възможно най-евтиното колело с прилична рамка(може би вивелото), и оттам влизаш във филма с четене по форуми ,събиране на информация , купуване на качествени компоненти, късане на нерви... Подмяна по твой вкус... Това последното си заслужава ако имаш много свободно време, искаш и можеш да се занимаваш. От личен опит ти казвам че получаваш специфично твоя машина, която ще те кефи много повече от всяка "конфекция". Чувството за оригиналност и може би за лично твое колело, си е готино. Ама да внимаваш, че е опасен тоя път.. Аз от колело за 840 лева, в момента сигурно съм пръснал 4 000 лева за постоянни ремонти, правения, смени, инструменти, фарове и т.н. ...

От сега си наложи като задължително - каска, ръкавици , и нещото , което никой не споменава , а ако си шофьор на кола , мисля че си имал опит - ПАСИВНА(светлоотразително фолио по каската и рамката например) И АКТИВНА(фарове и стопче) светлина по колелото. Повярвай ми , по добре веднъж да ти трябват всички тези неща и да ги имаш.

Ако имаш въпроси , бих отговорил с удоволствие

Best wishes, papi007 :wavey:
Аватар
papi007

Назад към Продукти за крос-кънтри