NikolaZ написа:Може би е хубаво да прочетеш и статията в сайта за педалите с парчета.
papi007 написа: ".
И като съвет - парчетата максимално назад.
:
_SoRa_ написа:Относно парчетата- нагласи ги, така както ти подсказва твоя крак. Щом като ти е удобно парчето да е по- напред нагласи го така и покарай за да видиш как ще е.
А за болката в кръста може и да е от позицията на седалката.
v.zarev написа:Седалката трябва да е водоравно разположена, не под ъгли.
v.zarev написа:Седалката трябва да е водоравно разположена, не под ъгли.
v.zarev написа:Аз го казвам![]()
Когато геомтериите на колелото са съобразени с тези на велосипедиста правилното положение е водоравното. Ъгъла компенсира нещо от някъде.
v.zarev написа:Търси възможните причини в размер на рамката, дължина на курбелите, позиция на седалката напред-назад, дължина на лапата, височина на кормилото. Разбира се и големината и формата на седалката.
icebobo написа: И друго което забелязах е че ме заболя кръста долу до опашката,придполагам че или ми е нещо неправилна стойката за педалиране или при спускането вятъра ми е дръпнал потта от гърба и от там проблема със кръста.
Анелия написа:icebobo написа: И друго което забелязах е че ме заболя кръста долу до опашката,придполагам че или ми е нещо неправилна стойката за педалиране или при спускането вятъра ми е дръпнал потта от гърба и от там проблема със кръста.
Може да не ти е удобна стойката, а може и да си се подложил на натоварване, за което не си бил много подготвен. Аз имам болки в кръста през пролетта ако зимата не съм карала достатъчно. Освен каране на колело, може да ти помогнат упражнения като преден планк и гръбни екстензии за заздравяване на кръстта.
icebobo написа:Момчета с тези парчета голямо нагласяне бе........Сега последно съм дръпнал парчетата максимално назад и ща пробвам постепенно да ги местя напред.Назад са по добре нещата,карам повече време преди да ми се претоварят долу ходилата.Забелязвам че когато не съм закопчан от време на време променям позицията на крака върху педала неволно и така ходилото явно си почива,......докато си закопчан няма майко .....крака и при спускане и при качване са в едно положение.И пак се замислям дали да не си купя едни платформи,в момента не смея да тръгна закопчан на по дълъг маршрут за да не ми се преуморят ходилата ,то има закопчани едни пластмаови платформи от едната страна на педала но са малки на размер и е малко неудобно да се кара с малки платформи.
Назад към Продукти за крос-кънтри
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 12 госта