помпа

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

помпа

Мнениеот masada » Вто Авг 03, 2010 3:23 pm

здравейте.бихте ли ми препоръчали надеждна помпа до 20лв.за автомобилен вентил?
masada

Рейтинг: 1035

Re: помпа

Мнениеот magic1 » Вто Авг 03, 2010 6:18 pm

http://www.topspeed.bg/view_product.php?pid=1191 най-доброто което може да се намери. Многократно тествано. :agree:
Аватар
magic1

Рейтинг: 1160

Мнениеот mors » Вто Авг 03, 2010 9:18 pm

magic1 написа:http://www.topspeed.bg/view_product.php?pid=1191 най-доброто което може да се намери. Многократно тествано. :agree:

Автомобилен винтил на велосипедна гума, а не автомобилна гума :D Човека търси лека велопомпа, а не такъв кютук.
Velosiped ist Krieg
http://egopolitico.org/
Аватар
mors

Рейтинг: 1213

Мнениеот bio » Сря Авг 04, 2010 8:23 am

ами първо трябва да определиш и до какво налягане горе долу искаш да помпаш, ако е за mtb почти всички помпи вършат работа. второто е колко голяма трябва да е помпата, колкото по-малка -> по-голям брой помпания.
аз лично съм ползвал SKS Cyber незнам какво си ... помпата е доста прилична хваща всички вентили и ... за мен е доста прилична. има следните основни недостатъци ... захващането на помпата за рамката е малко глупаво, гумените ленти се скапаха след една година (ама аз съм си виновен, че държах колелото на слънце), от слънцето последва и туй че в един момент помпата спря да работи ... едно отваряне и леко смазване на о-пръстена на буталото ми реши проблема за следващите 2-3 години и накрая гуменото уплътнение, което захваща вентила си замина ... след едно писмо до SKS ми изпратиха безплатно ново. като гледам на сайта на SKS са променили начина на захващане на помпата към рамката и вида му (може да е по-удачно) и системата за захват на всички вентили е друга ... имаш две дупки (според мен е по-удачно). няма да се налага една и съща гума да я свиваш и за двата вида.
ползвал съм и Airbone .. и още си я ползвам. много малка помпа, събира се в чантичката на рамката .. заедно с резервна гума, инструментче, лепенки и прочие ... идеална помпа, която ти е винаги прибрана в колелото и винаги ще ти служи вярно. малко е зорно самото помпане ... защото са към 200-300 удара за една гума, но е по-добре от бутане.
ако в момента трябва да купувам помпа почти сигурно бих си взел SKS Injex Lite - този вариант, който не е телескопичен ... най-простия. малко над 20 лв е ... но за мен това би бил избора.
може да разгледаш тук или тук и въобще да потърсиш ревюта на различни помпи.
и последно ... аз не бих ползвал скобата/стойката за рамка. прибирай помпата в раничката .... това е моя съвет.
анти-каски !!!
Аватар
bio

Рейтинг: 2000

Мнениеот masada » Сря Авг 04, 2010 1:44 pm

ами сте се помпа мтб.искам помпата да може да влиза в раница.кажете ми с маркуче ли е по добре или с вентил в корпуса? тази "SKS Injex Lite - този вариант, който не е телескопичен " не успях да я открия никъде
masada

Рейтинг: 1035

Мнениеот bio » Сря Авг 04, 2010 2:02 pm

в България незнам къде може да видиш/купиш тази помпа
иначе онлайн .... тук и там
като ТАМ е по-евтина и може да погледнеш, ще има скоро поръчка в темата за байксторе в раздел "Общ форум"
изчакай и други препоръки ... недей се осланай 100% само на едно мнение.
анти-каски !!!
Аватар
bio

Рейтинг: 2000

Мнениеот haro » Сря Авг 04, 2010 3:07 pm

haro

Рейтинг: 1020

Мнениеот veno » Сря Авг 04, 2010 3:17 pm

Аз си поддържам колелото във www.velo09.com

Изображение
Аватар
veno

Рейтинг: 1692

Мнениеот Sartor » Чет Авг 05, 2010 1:58 pm

Взех един скот вчера от Райко - за 30лв е перфектна помпа. С 10 помпи и гумата ми стана на камък, та трябваше малко да изпусна - има си за френски и авто-винтил, т.е. не ти е нужно да носиш накрайник :idea:
Аватар
Sartor

Рейтинг: 1995

Назад към Продукти за крос-кънтри