ами първо трябва да определиш и до какво налягане горе долу искаш да помпаш, ако е за mtb почти всички помпи вършат работа. второто е колко голяма трябва да е помпата, колкото по-малка -> по-голям брой помпания.
аз лично съм ползвал SKS Cyber незнам какво си ... помпата е доста прилична хваща всички вентили и ... за мен е доста прилична. има следните основни недостатъци ... захващането на помпата за рамката е малко глупаво, гумените ленти се скапаха след една година (ама аз съм си виновен, че държах колелото на слънце), от слънцето последва и туй че в един момент помпата спря да работи ... едно отваряне и леко смазване на о-пръстена на буталото ми реши проблема за следващите 2-3 години и накрая гуменото уплътнение, което захваща вентила си замина ... след едно писмо до SKS ми изпратиха безплатно ново. като гледам на сайта на SKS са променили начина на захващане на помпата към рамката и вида му (може да е по-удачно) и системата за захват на всички вентили е друга ... имаш две дупки (според мен е по-удачно). няма да се налага една и съща гума да я свиваш и за двата вида.
ползвал съм и Airbone .. и още си я ползвам. много малка помпа, събира се в чантичката на рамката .. заедно с резервна гума, инструментче, лепенки и прочие ... идеална помпа, която ти е винаги прибрана в колелото и винаги ще ти служи вярно. малко е зорно самото помпане ... защото са към 200-300 удара за една гума, но е по-добре от бутане.
ако в момента трябва да купувам помпа почти сигурно бих си взел SKS Injex Lite - този вариант, който не е телескопичен ... най-простия. малко над 20 лв е ... но за мен това би бил избора.
може да разгледаш
тук или
тук и въобще да потърсиш ревюта на различни помпи.
и последно ... аз не бих ползвал скобата/стойката за рамка. прибирай помпата в раничката .... това е моя съвет.