Приятелю Добри,
бих добавил - "съотборнико", защото (все още) караме една и съща марка,
От месец и половина чета терзанията ти с това прекрасно колело и не те разбирам. Но не само аз, а и всички, дето се кахърят заедно с теб - и те не те разбират.
Познавам Bolverk, Falcon и did като много доброжелателни колеги, които са ми помагали. Те се опитват да ти помогнат и на теб, ако са твърде директни, помисли защо е така.
Вече няколко пъти обсъждаме проблемите ти с колегите Светулки и вече на всички ни е ясно, че ти не знееш какво искаш от машинката. Ще се отърваваш ли от това колело или ще го натоварваш с още по-скъпи части? Защо?
viewtopic.php?f=16&t=74313&p=649092#p649092Вземи своето окончателно решение и дръж на него.
Тъй като искам да ти помогна, ще използвам себе си като пример (извинявам се).
Когато преди Коледа се сдобих с моя Genius, усетих че той не е за мен и аз не съм за него (тогава). Той беше много по-добрият. На мен ми трябваха над 1500км, за да го догоня - имам в предвид технически да се напасна към него. Все още смятам, че не съм му изпълнил капацитета. Нещата при мен потръгнаха, когато започнах да карам с други колеги.
Според мен и ти имаш подобен проблем. Нужно ти е време, километри, подходящи трасета и ПРИЯТЕЛИ.
Това последното е най-важно! Намери хора с подобни интереси и карай. Това ще ти помогне много повече отколкото да събираш мнения във форума.
А ако мтб не е за теб, има стил "шосейно". И там има много запалени карачи. Просто са на друг адрес.
Не забравяй, карай с ПРИЯТЕЛИ!

Поздрав!