гуми "Continental twister"

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

гуми "Continental twister"

Мнениеот MacLeod » Сря Юни 16, 2010 7:18 pm

Здравейте, интересувам се някой имал ли е взимане даване с тези или подобни леки гуми за ХЦ:
http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=18895
Теглото, много ме блазни, но ме е страх да не се пукат много лесно. Не ми се рискува просто да проверя, че парите са солени :)
Аватар
MacLeod

Рейтинг: 1785

Re: гуми "Continental twister"

Мнениеот trix » Сря Юни 16, 2010 8:00 pm

неска ги гледам в скриймбикес на "народни цени" :agree:
Аватар
trix

Рейтинг: 958

Мнениеот MacLeod » Сря Юни 16, 2010 8:17 pm

Ха, видях ги и аз:
http://screambikes.eu/vanshna-guma-continental-twister-supersonic-1-9.html
Че на какво се дължи тая разлика ? Не съм останал с впечатление в CRC да надуват толкова цените.
Аватар
MacLeod

Мнениеот t.kyosev » Чет Юни 17, 2010 8:11 am

Не съм се задълбочавал, но при голяма част от гумите (в средния клас) съм забелязал че цените в България са по-ниски от тези в CRC.
Изображение
Аватар
t.kyosev

Рейтинг: 1724

Мнениеот Ozzie » Чет Юни 17, 2010 8:32 am

Не знам, 'що си мислите, че CRC е рай небесен, що се отнася до цени?
Някой неща да, но не всичко. :agree:

evilzet написа:На мен ми прилича на обърквация, чак пък толкова да са по-евтини.

Сбъркано или не, купувай докато е на тази цена, че нищо не се знае! :emlaugh:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот evilzet » Чет Юни 17, 2010 8:37 am

На мен ми прилича на обърквация, чак пък толкова да са по-евтини.
evilzet

Рейтинг: 2000

Мнениеот GECKO » Чет Юни 17, 2010 9:36 am

MacLeod написа:Здравейте, интересувам се някой имал ли е взимане даване с тези или подобни леки гуми за ХЦ:
http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=18895
Теглото, много ме блазни, но ме е страх да не се пукат много лесно. Не ми се рискува просто да проверя, че парите са солени :)

Аз разхождам една такава за отпред от известно време и е доволно приятна с уговорката, че наистина е доста тъничка. До сега съм пукал веднъж от трънче, но си струва предвид как леко се търкаля. Ако гониш надеждност може да пробваш Double Fighter - това ми е избора за задна и е далеч по-здрава конструкция на цената на двойно тегло.
Аватар
GECKO

Мнениеот milestone » Съб Юли 10, 2010 2:39 pm

Ozzie написа:Не знам, 'що си мислите, че CRC е рай небесен, що се отнася до цени?

Ама пък какъв рай щеше да е тук ако поне половината от нещата, които преписваха нашенските "търговци" бяха верни!

...изработена на ръка в град Корбах (Германия).
Материал: Black Chili. Той е резултат от последните лабораторни експерименти на фирма Continental с полимери и други необработени материали. Подобрява контрола над велосипеда с 30% и намалява съпротивлението на гумата при движение с 26%. Дори и да не сте със състезателен планински велосипед, скоростта и качеството на гумата са лесно забележими.
Дизайна на страничния борд осигурява последователен и предсказуем контрол в завои и при спиране.
Тегло: 370 грама.

И всичко това само за 23,90 лв.!!!
(http://screambikes.eu/vunshni-gumi/vanshna-guma-continental-twister-supersonic-1-9.html)
(http://www.yessbikes.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=423&category_id=38&option=com_virtuemart&Itemid=53)

Предполагам това, което се опитват да продадат наш'те хора с това подвеждащо описание е най-долната разновидност в таблицата. (Моя кантар показа 590 гр., но не твърдя че е особено верен.)
А това сигурно отговаря на описанието по-горе, но и цената е "малко" по-различна.
Аватар
milestone

Рейтинг: 1771

Мнениеот MacLeod » Пон Юли 12, 2010 10:29 pm

milestone мисля че си абсолютно прав :beer: Няма никаква логика гумата да се продава на по евтина цена, от тази на която я дава производителят. Единственият вариант е подмяна с нещо друго. С 200 грама по тежко, кой ще забележи.. Едва ли всички клиенти ходят в магазина с кантарчета в джоба.
Аватар
MacLeod

Мнениеот todor_todorov » Вто Юли 13, 2010 8:39 am

дамм в screambikes невярвайте много много на теглото, поне относно гумите - патил съм си :bawling:
Бях си закупил гуми Schwalbe Jimmy 26" x 2.10" като в сайта пишеше тегло около 600гр. непомня точно колко. Като дойдоха везната отсече 850гр. :banghead:
Праснах веднага един коментар в сайта, който не беше публикуван но поне си коригираха теглото. Явно си праскат там теглото на върховия вариянт на гумата без да им мигне окото.
Обичаш ли гората, боклука в торбата!
Аватар
todor_todorov

Рейтинг: 1610

Мнениеот WrathChild » Съб Авг 07, 2010 9:26 am

Обърнете внимание, че в Screambikes пише "Тип: телена", което определено не важи за Continental Twister Supersonic. Отделно с подозрителната цена от 23.90 лв, ме навежда на мисълта, че има разминаване. Възможно е в сайта да става дума за Continental Twister Pro, което е гума със съвсем друго тегло. Карал съм с 2 Twister Supersonic и когато претеглих задната на прецизна везна след 3 седмици каране теглото беше точно 356г. Решението е директно да се иде във Веломания и да се провери за коя точно гума става дума в сайта, за да няма изненади при пристигането на онлайн поръчката. Иначе е наистина бърза, но се дупчи и срязва осезаемо по-лесно от нормален тип гума. Все пак тази е състезателна и не правена да се кара дълъг период от време.
Sometimes the same is different but mostly it's the same.
Аватар
WrathChild

Рейтинг: 1711

Мнениеот Backo_ZX5 » Нед Авг 08, 2010 9:54 pm

WrathChild написа:Обърнете внимание, че в Screambikes пише "Тип: телена", което определено не важи за Continental Twister Supersonic.

Напълно си прав :agree:
И според мен няма как хем да е телена, хем да тежи едва 350 гр. (в други сайтове я дават 370 гр.) :dontknow:
Ето и сайта на производителя: http://www.conti-tyres.co.uk/conticycle/ti%20Twister05.shtml
Най-вероятно "Screambikes" отново имат грешка в описанието на продукта си :smash:
Между другото не е лошо преди да поръчате от който и да било български он-лайн сайт, да направите справка по скайп или по тел. :magnify: за да няма изненади :banghead: ;)
Backo®
Аватар
Backo_ZX5

Рейтинг: 1148

Мнениеот marsa » Вто Авг 10, 2010 1:33 pm

Някой друг, освен GECKO с отзиви от гумата?

Гледах таблицата на конти:
http://www.conti-tyres.co.uk/conticycle ... ster.shtml

Мисля да взема обикновения Twister, теглото все пак е поносимо. Ще прежаля кевлара на Pro-то дето идва на двойна цена... Смятам да се обзаведа и отпред и отзад с тази гума, става въпрос за рядки карания, при които се гони скорост и лекота при каране, не ме тревожи износване и пукане. Ако случайно някой може да сподели какво е поведението при максималното предписано налягане (около 4.5), ще е чудесно, защото намерението ми е да карам така. Не бързам да купувам, така че може и да се разтърся за друго, но засега много ми допадна гумата.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот Backo_ZX5 » Вто Авг 10, 2010 7:20 pm

marsa написа:Гледах таблицата на конти:
http://www.conti-tyres.co.uk/conticycle ... ster.shtml

Мисля да взема обикновения Twister, теглото все пак е поносимо. Ще прежаля кевлара на Pro-то дето идва на двойна цена... Смятам да се обзаведа и отпред и отзад с тази гума, става въпрос за рядки карания, при които се гони скорост и лекота при каране, не ме тревожи износване и пукане.

Предполагам, че си видял и тази: http://www.conti-tyres.co.uk/conticycle/ti%20speedking.shtml - Speed King 2.1 ProTection е на по-приемлива цена, а и е подсилена ;)
Backo®
Аватар
Backo_ZX5

Рейтинг: 1148

Мнениеот marsa » Вто Авг 10, 2010 8:37 pm

Backo_ZX5, мерси за предложението, аз обаче търся задължително гума под 2' балон, освен това Speed King (не знам дали е вярно) ми изглежда с по- рядък и дълбок грайфер, което не ми допада. Темата е за Twister, давайте мнения само за нея тук ;)
Аватар
marsa

Мнениеот sbelchev » Нед Сеп 12, 2010 12:32 pm

Цяло лято карам с гуми "Continental twister" купени от Веломания и досега никакви оплаквания откъм пукане на гуми в сравнение с предходните Максис.Возията и бързината са много добри,както са и много безшумни.Единствено незнам защо задната се износи страхотно бързо без спирачки тип влачене.
Аватар
sbelchev

Рейтинг: 1158

Мнениеот marsa » Съб Сеп 18, 2010 12:55 am

Вече и аз мога да кажа - наистина се ядат бързо, особено задната, особено ако пък ако се попрокарват и по хасвастец. В тоя ред на мисли да се обръща внимание, че за задна се монтира наобратно! Гумата на сухо е доста добра и точно това, което очаквах - много бърза и лека за въртене, сцеплението е прилично, без да има претенции за каране по релси, все пак гумата е с друго предназначение. На мокро се иска добра техника, за дълбока кал просто трябва да се забрави, в тежки условия няма никакъв смисъл да се ползва тази гума, особено за задна.

Въпреки, че съм пукал само веднъж (малко километри), оставам с впечатление че гумата ще се пука доста лесно, много е тънка и мека, което пък я прави лесна за демонтаж и монтаж, което на практика може да стане и без щангички.
Аватар
marsa

Назад към Продукти за крос-кънтри