помощ при изпобр на МВ

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

помощ при изпобр на МВ

Мнениеот mjjmiro » Пет Юли 30, 2010 2:22 pm

http://www.bikescenter-bg.com/index.php?step=module_action&modname=pricelist&modaction=details&product=3603&product_cat=671&lang=2
http://www.bikescenter-bg.com/index.php?step=module_action&modname=pricelist&modaction=details&product=3232&product_cat=627&lang=2
http://www.sportdelivery.com/catalog/product_info.php?cPath=21_42&products_id=6381
http://www.sportdelivery.com/catalog/product_info.php?cPath=21_42&products_id=7150
Здр, помогнете при избора на МВ! От това което съм прочел във форума типа на каране ми съответства на крос кънтри и съм се ориентирал към МВ с твърда рамка. До момента катеря само по шосе и по малко по черен път понеже колелото не ми го позволява та за това съм решил да си взема нещо по-добро, което да става и за камъни и за шосе. От окомплектовка и рамки нещо не разбирам затова Ви моля да ми помогнете при избора и евентуално с информация. Благодаря!
Последна промяна mjjmiro на Пет Юли 30, 2010 3:19 pm, променена общо 3 пъти
Аватар
mjjmiro

Рейтинг: 1240

Re: помощ при изпобр на МВ

Мнениеот si-fi*LISKO » Пет Юли 30, 2010 4:24 pm

Извинявам се за горното мнение. Явно, господин mjjmiro пусна темата преди да е написал всичко и като видях четири линка, без никакво пояснение, какво го интересува, не се сдържах! Вече не мога да редактирам мнението. :bawling:

@mjjmiro Ако държиш избора ти да е, от някой от тези четири велосипеда, аз бих ти препоръчал http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 671&lang=2 . Поне на пръв поглед видимо превъзхожда другите. При Rockhopper Expert Disc 2010 рамката може да е по-добра, но компонентите не са, а цената е +350лв.
Когато се интересувах от покупката на подобно колело (края на тази зима), в CRC имаше много по-добри оферти от тези в България :agree:
92% истина...
Аватар
si-fi*LISKO

Рейтинг: 1272

Мнениеот mjjmiro » Пет Юли 30, 2010 4:53 pm

Благодаря за мнението, просто съм на работа и нямах време да напиша всичко та за това първо се качиха и линковете.
Понеже съм от провинцията а тук има само един магазин за подобен тип колела и в него се предлагат само Драг а в доста от темите се пише, че тяхните колела са с по-завишени цени спрямо окомплектовката с която са та затова реших да пусна и темата макар, че има много такива в които се търси помощ при избор на МБ.
Може ли да ми кажете до колко дисковите спирачки са важни? Каза ми, че за моя тип каране не било нуждо МБ да е с дискови. Все пак няма да правя супер есктремно спускане но пък със всяко изкачване има и спускане а то също си е чест от удоволствието! Ако е възможно предложете и вие някой вариат? Към каква марка или окомплектовка да се орентирам?
Аватар
mjjmiro

Мнениеот si-fi*LISKO » Пет Юли 30, 2010 7:27 pm

Това че при теб няма избор от колела, не е много хубаво. Не е нещо страшно обаче. Няма да е лошо да кажеш от къде си - така твоите съграждани ще могат да ти дадат по-точни и адекватни съвети, защото вече са решили за себеси проблемите възникващи пред теб. Ако отделиш повече време и прочетеш темите подобни на твоята (а те никак не са малко) ще разбереш, какво точно ти трябва и ще можеш да си го поръчаш по интернет. А там понякога предложенията са доста по-добри, дори като включиш цената на доставката. Може да имаш големи проблеми с екипировката, защото тя трябва да се мери.
Цените и на Драг и на другите добри марки са "малко надути". На най-добрите даже са "много надути", та ако искаш нещо хубаво, ще трябва да си вземеш нещо с "надута" цена. Това което са ти казали е донякъде вярно за велосипедите с цена 150 - 350лв където за колело с еднакво качество и лепенки "Драг" плащаш 50лв повече.
Ако правилно разбирам начина ти на каране, дисковите спирачки въобще не са задължителни. (не си казал колко килограма си) Има много добри вибрейк сприачки, с достатъчна сила и спиращи при почти всякакви условия! Само при каране в КАЛ ще имаш истински проблеми с тях и ще те е яд, че нямаш дискове. Погледнато от друга страна обаче, щом си склонен да вложиш 1500 до 2000лв в колело, спокойно може да си позволиш, то да е с добри дискови спирачки. Което определено си е по-добрия вариант. Иначе казано, аз бих си харесал колелото не по спирачките, но дисковете са един голям плюс, ако не за сегашното ти каране, то за след време :peace:
92% истина...
Аватар
si-fi*LISKO

Рейтинг: 1272

Мнениеот mjjmiro » Пет Юли 30, 2010 9:18 pm

Здр, живея в близост до Казанлък, килограмите са ми 77 а височината 176см. Тука има много добри условия за МВ, даже утре сутринта заминавам за Карлово да гледам качването на в. Ботев! Точно за това искам да си взема някакво добро колело което като го взема да не съжалявам а да си го карам с кеф! В момента карам такова от 300лв без никакви екстри по него. От това което чета из форума разбирам, че средно добрите колела са в ценовия диапазон до към 2000лв. Проблема ми е, че не разбирам много от окомплектовката - амортисьори, скорости рамка и т.н. За момента единствения орентир ми е цената, но пък не значи, че като е скъпо ще е с добри неща по него?! Надявам се някой от Вас да ми помогне при избора на МВ?! С каква окомплектовка трябва да е един добър МВ?
Иначе по горния избор ми се дължи на това, че точно тези колела ги има в Бг сайт и по лесно мога да се сдобия с някой от тях, но не е проблем да си поръчам и от чужди сайтове както предлагаш ти!
Аватар
mjjmiro

Мнениеот despite » Пет Юли 30, 2010 11:50 pm

Това изглежда доста запазено:
viewtopic.php?f=16&t=71830
despite

Рейтинг: 1365

Мнениеот mjjmiro » Нед Авг 29, 2010 7:03 pm

Здр, сдобих се с Драг zx5, направих му и 30-тина км планинско! ;)
Аватар
mjjmiro

Мнениеот PowerSlide » Пон Авг 30, 2010 7:10 pm

Честито :beer: можеш да направиш темичка със снимки тук viewforum.php?f=31
Аватар
PowerSlide

Рейтинг: 1995

Мнениеот Анелия » Чет Сеп 02, 2010 4:33 pm

Честито! зх5 са удобни и леки колелета. Аз харесвам да карам нагоре зх5-та на PowerSlide. Надлу си харесвам моето :D
На теб ти пожелавам безаварийни километри. Но пък във вашия район сякаш има маршрути за по-агресивно каране, така че по-внимателската надолу :D Каска взе ли си :idea:
Аватар
Анелия

Рейтинг: 2000

Мнениеот mjjmiro » Нед Сеп 05, 2010 10:22 pm

Благодаря! Колелото наистина е много удобно и леко! Каска още не съм си взел но май наистина ще трябва!
Прикачих някоя снимка! Поздрави!
Аватар
mjjmiro

Мнениеот mjjmiro » Чет Сеп 23, 2010 10:37 pm

Може ли да ми кажете с каква смазка да си смазвам веригата и амартисьора? По скорстите и автомата нещо смазва ли се?
Аватар
mjjmiro

Мнениеот bio » Пет Сеп 24, 2010 10:01 am

в раздел Веломеханик има теми за смазване на верига и вилка. потърси там и успех !!!
анти-каски !!!
Аватар
bio

Рейтинг: 2000

Назад към Продукти за крос-кънтри