Отзиви за DunCon Pitbull...

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Отзиви за DunCon Pitbull...

Мнениеот xpucm0ca » Пон Дек 06, 2010 9:44 am

Здравейте,

ползвам щастливо RAM HT2 19', която ме устройва чудесно, но вече се замислям за колело за малкия, та малко по-малко му заделям части. Понеже карам смесено - XT и All mountin се чудя дали съответната рамка (DunCon Pitbul) ще е по-добро решение от HT2 за този тип каране. Останалите компоненти са вилка Marzzochi Allmountin 2 от 2007-a с ход 130 mm - купих я от един пич в този форум и дискови спирачки Avid BB5.

EDIT: Естествено пропуснах най-важното - тежа между 97 и 116 килограма според сезона и съм висок 189 сантиметра.
xpucm0ca

Рейтинг: 1280

Re: Отзиви за DunCon Pitbull...

Мнениеот rsf » Пон Дек 06, 2010 10:26 am

http://www.duncon.de/index.php?id=produ ... =dane_tech
От тук става ясно, че рамката е само в 2 размера 14 и 16 инча. На тебе ти трябва 18 инча. Това е твоята рамка http://bikezone.bg/velosipedi/ramki/on- ... mer-season
rsf

Рейтинг: 1519

Мнениеот Admin » Пет Дек 10, 2010 11:48 am

DunCon Pitbull няма нищо общо с ХС/АМ велосипед. Ако наистина това караш, помисли за други варианти - има ги доста, като препоръчаният по-горе On-One е само един от тях.
Ако пък смяташ, че ти трябва рамка като DunCon, кажи, за да преместя темата в друг раздел - например този за спускане и фрийрайд.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот xpucm0ca » Пет Дек 10, 2010 10:33 pm

Проблема при мен е че освен XC/AM от време на време въртя и едно съвсем малко pump track-че. Или поне се опитвам. С 19 инча рамка ми е доста по-трудно от колкото на пичовете с по-малките рамки. Естествено знам, че трите вида каране са предвидени за три различни колела, но... просто нямам шест-седем хиляди...
xpucm0ca

Мнениеот Admin » Съб Дек 11, 2010 8:57 am

С моите скромни умения на пъмп-трака бих казал, че ще ти е по-полезно, ако караш там с велосипед с нормалния за теб размер - по полезно от гл.т. придобиване на умения, които после да прилагаш и в планината. Разбира се, трябва да свалиш седалката надолу, а не да караш в ХС позиция. :)
Ако искаш да напреднеш много в "помпането", тогава вече е друго, но пък колело с ниска рамка и (вероятно) къса горна тръба (за твоя ръст) ще ти пречи повече при изкачване, така че наистина трябва да решиш кое е преобладаващо в карането ти и да се насочиш към съответния тип велосипед.
При ръст 189 предполагам, че дори преминаване от 19 към 18 инчова рамка ще е достатъчно за подобряване на усещането на пъмп-трака, като в същото време се запазва и възможността за ХС каране. В това отношение препоръчаният по-горе On-One 456 Summer Season е наистина подходящ, тъй като е с дълга горна тръба, т.е. 18" рамка би трябвало да е достатъчно ниска за пъмп-трак или за технични стръмни спускания, като в същото време е достатъчно дълга за ХС карания. Ако не искаш да караш тежък велосипед (макар че с оглед на твоето тегло не е лошо да има запас от здравина в рамката), може да потърсиш и алуминиева рамка с подобни характеристики.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот xpucm0ca » Нед Дек 12, 2010 9:13 pm

Консултирах се и с едно приятелче (според това, което е виждал да карам) и той ми подсказа същата рамка (on-one 456 inbred summer season)... Само две неща ме притесняват - ако това е стомана май ръждясва, нали? Дори хром-молибдена ръждясва. Освен всичко ухото е интегрирано. Май ще е наистина трудно да го счупя, но аз имам навика да падам здраво и шанс винаги си има. Стоманата се извива и изправя и това май не е чак сериозен проблем.
xpucm0ca

Мнениеот Admin » Нед Дек 12, 2010 9:27 pm

Да, ръждясва. Едва ли ще е проблем в рамките на първите няколко години обаче. А и ти едва ли ще го караш целенасочено в калища и дъждове, т.е. подобни неща ще го спохождат сравнително рядко.
Що се отнася до ухото - да, може да се изправя много по-безпроблемно от алуминиево. А да го счупиш наистина ще е мнооого трудно.
Аватар
Admin

Мнениеот taurus13 » Съб Дек 18, 2010 11:22 pm

Късно я виждам тази тема, та може и вече да е без значение но ако нещо те интересува специално за Питбула, питай - карам я от 3 години баш в АМ стил. Но иначе все пак смятам, че Инбреда е твоята рамка, заради височината предимно и по-добрата геометрия за катерене(малко по-дълга е), пък и е по-евтина. Иначе Питбула си е супер рамка за надолу, доколкото една твърда рамка може да бъде. :)
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот xpucm0ca » Пон Дек 20, 2010 10:28 am

Не, не е късно - все още нищо не съм купил защото сезона за каране ще започне към Февруари (поне се надявам така) та време има. Все още събирам и парите.

По-горе писах - по принцип наблягам на XC-то, но понеже не съм състезател мога да си позволя експерименти с по-нестандартни рамки. Дори и рамката да е по-тежка или с по-нестандартна геометрия това няма да притесни особено - не гоня класирания. За сметка на това обаче от време на време въртя по един pump track. Замислих се и върху това, което "admin" каза - ако се научиш да помпиш на колело с по-висока тръба ще го направиш по-добре - в смисъл повече натоварване за тялото, което ще направи помпенето по-ефективно.

За DunCon искам само да попитам дали ще е нормално да му сложа Marzzochi AllMountin II вилка. Освен всичко не помня дали дисковете му са с Post Mount или са с другият стандарт.
xpucm0ca

Мнениеот taurus13 » Съб Дек 25, 2010 5:53 pm

Никакъв проблем нямаш с MZ Am2 вилката. Рамката я дават от 100 до 150мм вилка, но предвид добрата и здравина и 180 да и сложиш няма да я повредиш лесно :) Аз я карам със 150 мм вилка MZ Z1 sport. Моята рамка е 16 инча и по геометрия и поведение е доста близка до 17 инчовата РАМ HT2 - къса, маневрена. Удобна ми е много надолу по кривите стръмни пътеки, но не е твърде добра за въртене - стойката ми е твърде изправена и го отнася кръста ми при дълго каране с раница. Ако клонош към XC каране, това никак не е твоята рамка. Инбреда е в пъти по-добра за каране нагоре. а и надолу. За мен Inbred On-one 456 Summer Season в комбинация с вилка с регулируем ход - 110-130-150 би бил идеалния твърд байк за АМ. Питбула си е 4X, FR рамка - много здрава, направо бомбоустойчива, но повече за надолу. Много си харесвам питбула, но ако сега си сглобявах байка, рамката щеше да е On-one. :) ...пък и е по-евтина.
Това което не ми харесва в On-one е, че седалковата тръба е с по-малък диаметър, а аз много си свикнах с пневматичното регулируемо колче за седалката за 31,6мм диаметър.
Питбула пък има друг дребен яд - размера на седалковата тръба е 31,4мм , пък такива колчета почти няма - масово се правят 31,6. Дефакто 31,6 влиза със зор в рамката и се налага да се мине седалковата тръба на рамката с райбер за 31,6мм.
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот DonDanito » Съб Дек 25, 2010 6:53 pm

Милко, да те питам, ти от България ли я купи рамката? Защото ми е интересно да я погледна наживо :) Да видя кой е моя размер :beer:
Дани, тел. 0878 808 991 :)
Аватар
DonDanito

Рейтинг: 1518

Мнениеот taurus13 » Съб Дек 25, 2010 7:03 pm

DonDanito написа:Милко, да те питам, ти от България ли я купи рамката? Защото ми е интересно да я погледна наживо :) Да видя кой е моя размер :beer:

Pitbula си го купих от БГ, от Веломания - има само два размера по принцип - 14 и 16 инча.
Изображение
Аватар
taurus13

Назад към Продукти за крос-кънтри