Никакъв проблем нямаш с MZ Am2 вилката. Рамката я дават от 100 до 150мм вилка, но предвид добрата и здравина и 180 да и сложиш няма да я повредиш лесно

Аз я карам със 150 мм вилка MZ Z1 sport. Моята рамка е 16 инча и по геометрия и поведение е доста близка до 17 инчовата РАМ HT2 - къса, маневрена. Удобна ми е много надолу по кривите стръмни пътеки, но не е твърде добра за въртене - стойката ми е твърде изправена и го отнася кръста ми при дълго каране с раница. Ако клонош към XC каране, това никак не е твоята рамка. Инбреда е в пъти по-добра за каране нагоре. а и надолу. За мен Inbred On-one 456 Summer Season в комбинация с вилка с регулируем ход - 110-130-150 би бил идеалния твърд байк за АМ. Питбула си е 4X, FR рамка - много здрава, направо бомбоустойчива, но повече за надолу. Много си харесвам питбула, но ако сега си сглобявах байка, рамката щеше да е On-one.

...пък и е по-евтина.
Това което не ми харесва в On-one е, че седалковата тръба е с по-малък диаметър, а аз много си свикнах с пневматичното регулируемо колче за седалката за 31,6мм диаметър.
Питбула пък има друг дребен яд - размера на седалковата тръба е 31,4мм , пък такива колчета почти няма - масово се правят 31,6. Дефакто 31,6 влиза със зор в рамката и се налага да се мине седалковата тръба на рамката с райбер за 31,6мм.