Съвет за покупка

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Съвет за покупка

Мнениеот Камен » Сря Яну 05, 2011 12:48 pm

Здравейте,

Искам да си сменя колелото (Drag Ontario TE) и съм решил да мина на вътрешни скорости.
Единия вариант е да взема Drag Parkour: http://www.dragbicycles.com/?menu=bikes&cid=3&pid=113 а другия да си сглобя едно колело.

Сега за изискванията. Много е сложно. За година и половина (от както имам Драг-а) съм се качвал веднъж в планината с него. Обаче има вероятност да започна да ходя там по-често. При всички положения карам доста в града, дори и напоследък въпреки снега.

Здравина
На сегашното ми колело досега съм строшил двукратно болта на седалката и рамката до седалката, въпреки че не знам дали не е било фабричен дефект. На предишните ми колела редовно съм трошил курбели (били са чисто градски) и съм чупил спици. На Драг-а никога не ми се е кривила шината, за което - евала.

Ниска поддръжка
Искам две години след като си взема колело - да нямам каквато и да било ръжда и други корозии по него. Една от причините да искам система Shimano Alfine е ниската поддръжка. Искам никога да не ми пада веригата.

Окачване и рамка
Искам да имам поне предно окачване. Parkour-а няма, но мога да му сложа. За задно не съм сигурен - никога не съм имал. Имам чувството, че задно окачване ще намали напрежението върху рамката и ще удължи живота и.
Ако ще си сглобявам колело ще ми трябва съвет за рамка. Еластичността и здравината на железните рамки (CrMo) малко ме изкушава, но пък теглото.. Ако е алуминиева - от какъв материал да я търся - серии 6000, 7000 или?

Спирачки
Искам дискови спирачки - предни и задни. Писна ми да сменям гумички.

Бюджет
Паркура е 1300лв. Добре ще е да се впиша до 1500.

Благодаря предварително.
Камен

Рейтинг: 1200

Re: Съвет за покупка

Мнениеот controltech » Сря Яну 05, 2011 4:07 pm

Паркура е рамка за нещо като dj и стриит..Кажи какво искаш да караш ти...Разбраx,че ще ходиш да караш в планината а с това колело просто забрави за планината наи-вече с тази вилка..До 1.500 лв можеш да си намериш някоя що годе добра мекица 2-ра ръка..Разрови се из пазара ;) А ако искаш твърдак RAM 4x ще ти е супер според мен :dontknow:
controltech

Рейтинг: 999

Мнениеот pascalaa623 » Сря Яну 05, 2011 4:10 pm

Здравей,
строшил двукратно болта на седалката и рамката до седалката

трябва ти колче "double clamp" ето един пример как изглежда...
Изображение
а за "рамката до седалката" ако си карал с много високо вдигнато колче,смисъл колчето ти не е хубаво да го вадиш до края. :dontknow:
*Рамка Ram HT2 17" 19" -твърда алуминиева зависи колко си висок/коя ще ти е по-удобна,ще ти е супер както за планината,така и за града. :)
*Дискови спирачки Avid BB7. :clap:
Нека другите изкажат мнението си. :)
Изображение
Аватар
pascalaa623

Рейтинг: 1265

Мнениеот controltech » Сря Яну 05, 2011 4:19 pm

pascalaa623 написа:Здравей,
ще ти е по-удобна,ще ти е супер както за планината,така и за града. :)

HT2 Качествена рамка с изпитана здравина,най-успешния хардтейл на РАМ Бикес, подходящ за по-агресивно XC НО определено не става за каране в планината :eek3: . Относно бб7 това е наи-добрата механика според мен :bowdown: .. Аз съм до тук оставям нещата на теб
Последна промяна controltech на Сря Яну 05, 2011 4:30 pm, променена общо 1 път
controltech

Рейтинг: 999

Мнениеот pascalaa623 » Сря Яну 05, 2011 4:22 pm

controltech написа:
pascalaa623 написа:Здравей,
ще ти е по-удобна,ще ти е супер както за планината,така и за града. :)

HT2 Качествена рамка с изпитана здравина,най-успешния хардтейл на РАМ Бикес, подходящ за по-агресивно XC НО определено не става за каране в планината :eek3: .

http://www.ram-bikes.com/info3.html :deal:
Изображение
Аватар
pascalaa623

Рейтинг: 1265

Мнениеот trix » Сря Яну 05, 2011 4:40 pm

рамката на паркър е точно рамката от рейнджър,която е за крос кънтри,и е по-добра като материал (al 7005) от HT2(al 6061),
много хубава рамка,само няма уши за в-брейк,карам една такава 22" вече година и съм доволен.
Този паркър е добро градско бързо колело,но не е за планина с тази alfine,би могло да се кара леко крос кънтри,но силата му е на асвалта.
Ако колелото не ти харесва с тези части и мислиш да му сменяш нещо,то просто не е за тебе,защото окомплектовката му с тази твърда вилка е много добра
Аватар
trix

Рейтинг: 958

Мнениеот Камен » Сря Яну 05, 2011 5:37 pm

ОК - знаех си, че няма как да правя всичко с едно колело. Редуцирам изискванията до агресивно XC и AM/FR ("преминаване на препятствия като корени, камъни, неравности на терена с ниска или средно висока скорост, както и малки скокове с малки попивки"). DH, 4x, DJ отпадат.

@pascalaa623: не съм толкова висок да карам с много извадено колче - колкото е вънка, толкова е и вътре почти. Иначе мерси за идеята за "double clamp". Аз реших проблема като сложих по-здрав болт. Мислиш ли, че HT2 ще ми свърши работа? Ще ми трябва 20 инчова. ОК за спирачките. Мерси за линка.
@controltech: Мерси за съветите. В крайна сметка HT2 или RAM 4x?
@trix: Мерси за отзивите. Това, което може да сменя евентуално е вилката. Мислиш ли, че ще отговори на посочените по-горе изисквания? Или ми трябва нещо друго?
Камен

Мнениеот obelix » Сря Яну 05, 2011 5:39 pm

controltech написа:HT2... подходящ за по-агресивно XC

controltech написа:определено не става за каране в планината

Ъъъ... само на мен ли ми се набива противоречието... :crazy:
Аватар
obelix

Рейтинг: 1440

Мнениеот Pr3d4t0R » Сря Яну 05, 2011 5:49 pm

При свястно настроена скоростна система и грамотно превклюване падане на веригата при каране по равен терен няма. При спускане по пресечен терен е друг въпрос, но до колкото си написал караш колелото в града.

Алуминий 6ххх и 7ххх се обработват по различен начин - няма значение дали рамката е от 6ххх или 7ххх, много по-важна е нейната геометрия и начин на изработка.

Разходи се из местните веломагазини и разгледай различните марки и модели. Прибери се вкъщи питай Гугъл, питай във форума - надникни и в chainreactioncycles.com

Така както пишеш, ти трябва колело, което да е удобно за въртене ; - )
Аватар
Pr3d4t0R

Рейтинг: 2000

Мнениеот Plamen_EM » Сря Яну 05, 2011 5:57 pm

Прочети тази тема:
http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=27&t=81381
Колегата си окомплектова много хубаво колело. Нямам обаче представа колко пари излезна. Отиди в БАС и ги питай на място. Сега е времето с отстъпките!
Не е важно какъв велосипед караш, а с кого.
Аватар
Plamen_EM

Рейтинг: 1762

Мнениеот trix » Сря Яну 05, 2011 6:40 pm

Alfine си е за градски велосипеди,с нея няма да можеш да катериш баири,защото няма голямо предавателно отношение,шимано са я подредили заедно с Nexus при "комфортните" http://bike.shimano.com/publish/content/global_cycle/en/us/index/products/0/alfine/product.-code-SG-S500.-type-.html
Аватар
trix

Мнениеот Камен » Сря Яну 05, 2011 8:12 pm

Pr3d4t0R написа:При свястно настроена скоростна система и грамотно превклюване падане на веригата при каране по равен терен няма. При спускане по пресечен терен е друг въпрос, но до колкото си написал караш колелото в града.

При заледена кал или при газене в сняг също става "интересно" с веригата.

Pr3d4t0R написа:Алуминий 6ххх и 7ххх се обработват по различен начин - няма значение дали рамката е от 6ххх или 7ххх, много по-важна е нейната геометрия и начин на изработка.

А коя е за предпочитане при посочените изисквания - Parkour Alu 7005 Double Butted http://www.dragbicycles.com/?menu=bikes&cid=3&pid=113 или HT2 http://www.ram-bikes.com/ht2.html?

Pr3d4t0R написа:Така както пишеш, ти трябва колело, което да е удобно за въртене ; - )

И за търкаляне ;)

trix написа:Alfine си е за градски велосипеди,с нея няма да можеш да катериш баири,защото няма голямо предавателно отношение,шимано са я подредили заедно с Nexus при "комфортните" http://bike.shimano.com/publish/content/global_cycle/en/us/index/products/0/alfine/product.-code-SG-S500.-type-.html

Опитвам се да разбера какво е предавателното отношение на моя Drag Ontario TE и как се сравнява с Parkour. Някой знае ли как?
Камен

Мнениеот obelix » Сря Яну 05, 2011 9:10 pm

Камен написа:При заледена кал или при газене в сняг също става "интересно" с веригата.

Май доста зависи как е смазана. Така или иначе вечни работи няма.

Камен написа:Опитвам се да разбера какво е предавателното отношение на моя Drag Ontario TE и как се сравнява с Parkour. Някой знае ли как?

Харесваш си един венец отпред и един отзад ( примерно най-малък отпред, най-голям отзад ) и отношението е брой зъби на единия къмто на другия.
Аватар
obelix

Рейтинг: 1440

Мнениеот trix » Сря Яну 05, 2011 9:53 pm

в линка към шимано ти е дадено - на 20(стандартни) зъбeн венец,еквивалента за касета е 12 - 38 зъба ,т.е. все едно че имаш касета 12-38 и курбел 39 или 45 зъба(на снимката на драг гледам пише 45),но и да вземеш с 39,ще е (сравнено с обикновените скорости)колкото на средна плоча на курбелите и най-голяма плоча на касетата,не повече,
т.е все едно че имаш едноплочов курбел със 32 зъба и 8 скоростна касета със 12-32 зъба
Аватар
trix

Мнениеот gesh0898 » Сря Яну 05, 2011 10:49 pm

Според мен HT2 е твоето колело.Достатъчно леко и маневрено,перфектно за планината,карал съм такова и из града.НО трябва да знаеш-няма колело,по което ако не пипнеш нищо 2 години да е в ред.Ако го направиш,то работата на велосипеда няма да е толкова добра :peace:

controltech написа:подходящ за по-агресивно XC НО определено не става за каране в планината :eek3: .

:clap: Цепиш :evil: :peace:
Колелото ако си го вземеш от БАС (а предполагам и на всички други места),няма да ти откажат безплатен преглед (аз ходя всеки месец) и да ти затегнат 1-2 болта,ако е нужно.Самият ти ще усетиш,когато нещо не работи.Момчетата са много коректни и компетентни.
Drag Parkour (както се разбира и от името) е предназначен за стрийт и DJ.Никога през живота си не съм виждал наживо това колело,но аз не бих го взел.Това е от мен.Успех с избора! :beer:
ТАЙНАТА
Никога не излизаш с намерение да паднеш, затова винаги слагай каска.
Аватар
gesh0898

Рейтинг: 1278

Мнениеот errtime2010 » Сря Яну 05, 2011 11:38 pm

Геш и ти цепиш :D. Та на живо видях драг паркур и няма нищо общо с диджей и стрийт и там квото да е било, прилича ми на маунтинбайк само че за градска среда.Само една мека вилчица му трябва, нещо от сорта на тея новите сънтури и ще стане мечта колелцето :D
Аватар
errtime2010

Рейтинг: 1325

Мнениеот gesh0898 » Чет Яну 06, 2011 12:04 am

На сайта се води сити/ърбан велосипед. (което е коренно различно от Dj и стрийт,но колелата в тази категория са нещо от сорта на http://www.dragbicycles.com/?menu=bikes&cid=3&pid=58) :beer: Ти на негово мясти би ли го взел? :crazy: РАМ-ът се е доказал през годините.Ти паркура ли му препоръчваш?Човекът иска да си вземе колелото и да го кара.Иначе трябва да се занимава със смяна (и избор) на вилка,щом не иска да го пипа,предполагам едва ли ще може и сам да си я сложи.Виж му гумите,и те не са за из гората-изобщо защо се води този спор :crap:
ПП:Ако може някой да сподели цена и тегло на паркура,защото на сайта няма информация.
ТАЙНАТА
Никога не излизаш с намерение да паднеш, затова винаги слагай каска.
Аватар
gesh0898

Рейтинг: 1278

Мнениеот Камен » Чет Яну 06, 2011 9:37 am

trix написа:в линка към шимано ти е дадено - на 20(стандартни) зъбeн венец,еквивалента за касета е 12 - 38 зъба ,т.е. все едно че имаш касета 12-38 и курбел 39 или 45 зъба(на снимката на драг гледам пише 45),но и да вземеш с 39,ще е (сравнено с обикновените скорости)колкото на средна плоча на курбелите и най-голяма плоча на касетата,не повече,
т.е все едно че имаш едноплочов курбел със 32 зъба и 8 скоростна касета със 12-32 зъба

Опитвам се да сравня Онтариото с Паркура.
Стандартната окомплектовка на Drag Ontario TE е:
Crank Suntour XCT 42/32/22T
Cassette Shimano CS-HG30-8 11/32T
Според това което научих:
min-ratio=cassette-min/crank-max=11/42=0.26
max-ratio=cassette-max/crank-min=32/22=1.45
Правилно ли смятам?

Не разбирам обаче как мога да използвам предавателните числа от линка който си дал при положение, че има опции за Sprocket: 18T и 20T. Доколкото разбирам има и опции за Crank: Chainring Sizes 39T и 45T http://bike.shimano.com/publish/content/global_cycle/en/us/index/products/0/alfine.html. :dontknow:

Идеи?
Камен

Мнениеот trix » Чет Яну 06, 2011 10:54 am

сметнал съм ти го - на онтариото ти - включил си на преден среден венец и заден най-голям,и нямаш достъп до предна малка плоча
- е така трябва да катериш голям баир,
ако искаш представата да е съвсем точна - махаш предна голяма и малка плоча и оставаш само със средна и имаш същите 8 скорости както на Alfine,
ако си избрал 20т главина,съчетана с курбел 39т
Аватар
trix

Мнениеот Pr3d4t0R » Чет Яну 06, 2011 12:59 pm

Да повторим : - )

Plamen_EM написа:Прочети тази тема:
http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=27&t=81381
Колегата си окомплектова много хубаво колело. Нямам обаче представа колко пари излезна. Отиди в БАС и ги питай на място. Сега е времето с отстъпките!

Този Драг, който си посочил, е с окомплектовка за градско каране. РАМ НТ2 е с подходящи и балансирани компоненти за каране в планината.
Аватар
Pr3d4t0R

Мнениеот Камен » Чет Яну 06, 2011 5:08 pm

trix написа:сметнал съм ти го - на онтариото ти - включил си на преден среден венец и заден най-голям,и нямаш достъп до предна малка плоча
- е така трябва да катериш голям баир,
ако искаш представата да е съвсем точна - махаш предна голяма и малка плоча и оставаш само със средна и имаш същите 8 скорости както на Alfine,
ако си избрал 20т главина,съчетана с курбел 39т

Това не е съвсем така. Използвайки калкулатора на Шелдън Браун http://www.sheldonbrown.com/gears/ стигнах до някакви резултати. Ето параметрите, които съм използвал.
За Алфина:
- Wheels: 26inch
- Crank Lenght: 170mm
- Chainring: 39
- Sprocket: 18

За Онтариото:
- Wheels: 26inch
- Crank Lenght: 170mm
- Chainring: 42/32/22
- Sprockets: 11/13/15/18/21/24/28/32

Както изглежда Алфина покрива скорости между 1ва и 2ра до 14та на Онтариото. Това са доста повече от 8-те, които си посочил. Има и някакъв риск това да не са точните данни, та очаквам коментари. :8D:
Камен

Мнениеот trix » Чет Яну 06, 2011 7:10 pm

имаме информация за 20т -
With 20T rear cog - gearing equivalent to 12-38T cassette
ето най-бавните скорости
Alfine 39 на курбела към 38 на касетата = 1
Ontario 32 на курбела към 32 на касетата = 1

ако можеш на онтариото да катериш всички баири на 32/32,то и с алфинето ще можеш,аз не мога :uhh: ,на мене ми трябва 22/32.

Тва за бързите скорости верно не е така,ама и тука онтариото повежда с 44/12 срещу 39/12 Alfine :D
Аватар
trix

Мнениеот errtime2010 » Чет Яну 06, 2011 11:24 pm

gesh0898 написа:На сайта се води сити/ърбан велосипед. (което е коренно различно от Dj и стрийт,но колелата в тази категория са нещо от сорта на http://www.dragbicycles.com/?menu=bikes&cid=3&pid=58) :beer: Ти на негово мясти би ли го взел? :crazy: РАМ-ът се е доказал през годините.Ти паркура ли му препоръчваш?Човекът иска да си вземе колелото и да го кара.Иначе трябва да се занимава със смяна (и избор) на вилка,щом не иска да го пипа,предполагам едва ли ще може и сам да си я сложи.Виж му гумите,и те не са за из гората-изобщо защо се води този спор :crap:
ПП:Ако може някой да сподели цена и тегло на паркура,защото на сайта няма информация.

Геш барем да ми беше прочел мнението, щеше да видиш че не съм препоръчвал колелото, просто изказах някви впечатления като го видях.Иначе съм с две ръце за рам хт.2 хт.3!
Аватар
errtime2010

Рейтинг: 1325

Мнениеот PtD » Пет Яну 07, 2011 5:58 am

controltech написа:HT2 Качествена рамка с изпитана здравина,най-успешния хардтейл на РАМ Бикес, подходящ за по-агресивно XC НО определено не става за каране в планината

To вярно глупости се пишат във този форум, ама това чупи тъпомера :crazy: Минусът ще ти е от мен!
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Камен » Пет Яну 07, 2011 7:32 pm

Слушах, слушах та дойде времето и аз да кажа нещо. Благодаря на всички (без изключение) за постовете!
Не знаех какво да очаквам от този форум, защото за пръв път поствам тук (без да броя една обява за продажба).
Обаче трябва да кажа, че някои от вас е добре да усъвършенстват уменията си да се вслушват в това какво казва/пише събеседника ви.

Още в началото посочих, че
съм решил да мина на вътрешни скорости. Единия вариант е да взема Drag Parkour: http://www.dragbicycles.com/?menu=bikes&cid=3&pid=113 а другия да си сглобя едно колело.

Това което търсих като съвет беше: Е ли е Drag Parkour добре окомплектован за това за което ми трябва? Ако не е, какви компоненти бихте ми препоръчали за да си сглобя друго колело с вътрешни скорости. Посочил съм също, че
искам система Shimano Alfine
.

Някои от вас с право поставиха под въпрос първоначалните изисквания (за ходене в планината), та се наложи да ги променя. Едно от изискванията, които остана същото беше за вътрешните скорости.

В крайна сметка продължавам да се чудя дали решението Драг Паркур е сполучливо. Не е ясно как рамката му се сравнява с препоръчаната НТ2. Не е ясно дали вилка, шини, спици, гуми, педали, седалка, колче, спирачки, кормило са подходящи за посочените цели. За основната част на останалите компоненти не питам защото са част от комплекта Alfine.

Поздрави и благодаря отново!
Камен

Мнениеот PtD » Пет Яну 07, 2011 8:49 pm

За агресивно ХС определено RAM HT2, а не RAM 4X или Drag Parkour.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот trix » Пет Яну 07, 2011 10:10 pm

Ето какво пише в screambikes за това колело:

"Кратка информация
Велосипеда е подходящ за градско каране. Инвестиция в нова амортисьорна вилка ще направи модела подходящ за Крос Кънтри (Cross Country) или Freeride.

Рамка
Размери: 15", 20", 24"
Тип: Drag XC 26“, алуминий, двойно удебелена
Вилка: алуминиева
Капли
Гуми: Schwalbe CX Comp, 26" x 2.0"
Шини: Mach1 Nitro 559x19C, 36 дупки, анодизирани
Предна главина: Shiman HB-RM65, 36 дупки, CL (Center Lock), QR (Quick Release)
Задна главина: Shimano Alfine SG-S501, 36 дупки
Спирачки: Shimano Alfine BR-S501, хидравлични, дискови
Механизъм на движение
Дясна команда: Shimano Alfine SL-S500, 8 вътрешни скорости
Преден дерайльор: Shimano TZ20, 31.8 мм
Заден дерайльор: Shimano Tourney RD-TX31, 6/7 ск.
Курбел: Shimano Alfine FC-S500, 39 зъба, 170 мм
Венец: Shimano Alfine CS-S500, 18 зъба
Верига: Shimano CN-HG73
Педали: Marwi SP-910S, 9/16“, алуминиеви
Други компоненти
Ръкохватки: Shimano Alfine BL-S502
Дръжки: Progrip 983
Седалка: Selle Royal Viper
Колче за седло: Zoom SP-D297, 31.6 / 350 мм
Кормило: FSA XC-300-OS ATB, 31.8 / 680 / 20 мм
Лапа: FSA OS-120, 31.8 / 100 мм
Чашки: VP Components A41AC, полуинтегрирани
Тегло: 11.9 кг
."
освен че са включили несъществуващи компоненти като Заден дерайльор,казват и че с малка инвестиция колелото ставало и за фриирайд.
Това си е чисто и просто заблуждаване.
Хубаво е че хора питат тука,за да се избегнат такива недоразумения.
Аз мисля че може с тази главина и рамка и мека вилка,например Epicon,другото части с 60%-70% sale от chainreactioncycles да се сглоби колело за XC за 1500(като курбелите ще са 32т-34т)
Аватар
trix

Мнениеот trix » Съб Яну 08, 2011 12:56 am

"Аз мисля че може с тази главина и рамка и мека вилка,например Epicon,другото части с 60%-70% sale от chainreactioncycles да се сглоби колело за XC за 1500"
http://www.bg-bike.com/?show=products&cat=2&prod=500 рамка drag Ranger 159 лв
http://screambikes.eu/vilki/amortisiorn ... n-lod.html вилка SR Suntour SF11-Epicon LOD 349 лв
http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=35102 главина Shimano Alfine 8 Speed 352 лв
http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=35111 команда Shimano Alfine Shifter S500 62 лв
http://screambikes.eu/kapli-shini/shina ... -2011.html шини Mach1 Neo Disc 26" 2011 56 лв
http://screambikes.eu/glavini/predna-gl ... -dc91.html предна главина Formula DC91 37 лв
http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=47542 спирачка Clarks SX Hydraulic Disc Brake 186 лв
http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=59606 лапа FSA XC-150 LX Stem 25 лв
http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=59596 кормило FSA XC-270 Riser Bar 23 лв
http://screambikes.eu/kormila/drajki-wt ... mp-on.html грипове WTB Comfort Zone Clamp-On 19 лв
http://screambikes.eu/vilki/chashki-vp- ... -a49f.html чашки VP Components A49F 40 лв
http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 118&lang=2 курбели Proweel Prime PT 110 лв
http://screambikes.eu/veriga-shimano-cn-hg53.html верига CN-HG53 27 лв
http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 579&lang=2 педали Point Cr-Mo, CNC 35 лв
http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=16374 колче Pro LT Alloy Seatpost 31,6 27 лв
http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 484&lang=2 седалка Selle San Remo 25
http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 498&lang=2 бандаж Point 4 лв
http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=59208 гуми Schwalbe Racing Ralph 26 x 2.25 Wire Black 60 лв
http://www.maxcombike.com/e-shop/index. ... 99&lang=2& спици DT Competition Black 32 лв
http://www.maxcombike.com/e-shop/index. ... 99&lang=2& нипли DT Black 7 лв
http://screambikes.eu/vutreshni-gumi/vu ... st-26.html вътрешни гуми CST 26" 11 лв
http://boycottcycles.com/?page_id=84&ca ... duct_id=27 адаптор CLock to 6 25 лв
    :popcorn:
    Аватар
    trix

Мнениеот Камен » Съб Яну 08, 2011 2:00 pm

Евала, trix! Много ти благодаря! Хвърли ме в размисъл, както с предавателните числа, така и с въпроса дали наистина не взема да събера колело.
    Имам разни въпроси и коментари за компонентите, които си бил така добър да предложиш. Ще дискутирам тези с трицифрените цени.
    Значи все пак рамка Drag Ranger, вместо RAM HT2? Разбирам, че материала е различен (7005), а също и че Ranger-а е правен с двойно изтеглени тръби. Преполагам това е причината или?
    За вилката ще ти се доверя, защото нищо не разбирам от вилки.
    Спирачки... хммм. Може би за да си спестя адаптера ще е по-добре да се сложи комплект с диск от типа Central Lock.
    Тоя курбел, който си посочил не е май за Alfine, още повече че няма да има предни предавки. Всъщност мислиш ли че може да се сложи нещо различно от това: http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=35113.
    Ще е нужен и заден венец: http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=35106 обаче искам 18-ка, както и fitting kit: http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=35105.
    Много шиманско ще стане това колело. :banghead:
    Последна промяна Ozzie на Съб Яну 08, 2011 2:27 pm, променена общо 1 път
    Причина: Моля, не цитирайте ненужно дълги мнения, особено когато са предшестващи вашия отговор.
    Камен

Мнениеот trix » Съб Яну 08, 2011 4:54 pm

За курбела идеята е да остане средната плоча,просто не можах да намеря едноплочов с външни лагери(те са за предпочитане) на нормална цена.
    Ето какво си е спретнал някой с курбел XT http://www.cotic.co.uk/news/alfine/.Важното е да са HG съвместими.
    За рамката - по-нова е от HT2,а както знаем новите неща са по-добри от старите,освен това е и с по-ниска цена.Боята е здрава,за разлика от някои серии на HT2.Въпреки това,много хора предпочитат RAM-a,може би защото пазара е залят от тях,имат всякакви цветове и т.н.
    Адаптера - като сложиш CL диск,ще имаш резервен за предната спирачка,за когато се изхаби.
    За главината - да си призная не съм търсил най-тънка цена,възможно е да я има някъде и с кита и венец 18т и за по-малко пари
    А за Шумянското - аз и бирата им харесвам :D
    Аватар
    trix

Назад към Продукти за крос-кънтри