вело-екипировка за по студено време

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

вело-екипировка за по студено време

Мнениеот SavageBS » Вто Сеп 21, 2010 3:16 pm

Чудя се с каква екипировка да се снабдя така че да карам ,,комфортно'' при температури около нулата,, карам основно извън града по разни черни пътища, за зимата карах с шапка, шушляково яке с поларена подплата, дебел пуловер, ръкавици , и панталон от микрофибър с подплата от полар, не е най подходящото но засега с това разполагам.
Трябва да избера :
1.Панталон - да спира студения вятър че от него ще ми заминат колената и умерено да топли, все пак при карането се отделя доста топлина. Има някакви на Endura, но са доста модели и нямам идея, вариант ли е някакъв скиорски панталон +яке комплект.
2.шапка, купих си някаква на шимано но тя няма никаква подплата и при студн не вярвам да ми е ок.
3.Якето спира вятъра чат пат бива, имам и една горница windstopper на драг.
4.Ръкавици, - купих си на Hitec добри са не пропускат вярът макар и да не са точно за колело.
5.Обувки - с Високи маратонки нещо ми става студено на краката, мисля си за някакви гамашита върху обувката които да сложа.
6.Очила , сега карам с едни очила на драг със сменящи се стъкла, май модела е dragomir condor ,за студ незнам дали няма много да се запотяват.
SavageBS

Рейтинг: 1094

Re: вело-екипировка за по студено време

Мнениеот MacLeod » Сря Сеп 22, 2010 7:57 am

Яке, отиди в някой от байк магазините и веднага ще ти препоръчат. Аз лично съм със SDG, ръкавици за колело ( има ги също по - байк магазините ). Шапка или каска.
Също раницата е задължителна. Аз поне си загрявам след като врътна километри и почвам да свалям якета и блузи :) Трябва да има къде да се сложат.
Аватар
MacLeod

Рейтинг: 1785

Мнениеот SavageBS » Сря Сеп 22, 2010 9:12 am

за слагането на багаж съм монтирал багажник на колчето на седалката, карам рам XC2 и раница си нося, най съществената част май остава панталона
нещо подобно да е Endura Hummvee http://screambikes.eu/oblekla/pantaloni ... mmvee.html
SavageBS

Рейтинг: 1094

Мнениеот spirov92 » Сря Сеп 22, 2010 6:58 pm

Аз до училище ходих с дънки, скиорско яке и ръкавици и хубави зимни обувки. Така съм карал на -10. Тая зима обаче ще карам с маратонки вероятно, че обувките не са направени за колело и се прецакват. По коледа може и да събера пари за автомати, някой ще препоръча ли топли обувки за тях?
spirov92

Рейтинг: 2000

Мнениеот Spark » Съб Сеп 25, 2010 1:25 pm

http://www.craft.no/bg/produkti.html?tx ... l3%5D=Bike карам с такъв панталон и съм много доволен!тестван при дъжд и вятър 8градуса 56км.скиорските дрехи не ми се струват удачни :beer:
Spark

Рейтинг: 1200

Мнениеот Backo_ZX5 » Съб Сеп 25, 2010 11:17 pm

SavageBS написа:Чудя се с каква екипировка да се снабдя така че да карам ,,комфортно'' при температури около нулата,, карам основно извън града по разни черни пътища, за зимата карах с шапка, шушляково яке с поларена подплата, дебел пуловер, ръкавици , и панталон от микрофибър с подплата от полар, не е най подходящото но засега с това разполагам.
Трябва да избера :
1.Панталон - да спира студения вятър че от него ще ми заминат колената и умерено да топли, все пак при карането се отделя доста топлина. Има някакви на Endura, но са доста модели и нямам идея, вариант ли е някакъв скиорски панталон +яке комплект.
2.шапка, купих си някаква на шимано но тя няма никаква подплата и при студн не вярвам да ми е ок.
3.Якето спира вятъра чат пат бива, имам и една горница windstopper на драг.
4.Ръкавици, - купих си на Hitec добри са не пропускат вярът макар и да не са точно за колело.
5.Обувки - с Високи маратонки нещо ми става студено на краката, мисля си за някакви гамашита върху обувката които да сложа.
6.Очила , сега карам с едни очила на драг със сменящи се стъкла, май модела е dragomir condor ,за студ незнам дали няма много да се запотяват.

1. Може и с клин, за да не се налага да връзваш десния крачол http://www.dimibike.com/sportni-oblekla/termo-belio/CRAFT-Pro-Zero-majki-termo-klin.htm
2. Тази трябва да ти стига за температура около нулата http://www.dimibike.com/sportni-oblekla/shapki/shapka-fuse-winter.htm, аз през зимата карам с маска, подобна на тази http://www.dimibike.com/sportni-oblekla/shapki/shapka-fuse-balaclava.htm и без проблем си ползваш и каската, а и носът ти не измръзва ;)
3. За яке ползвам една Regata, но без подплатата и при изкачване задължително отварям циповете под мишниците ;)
4. Ръкавиците са важни, хем трябва да са топли, хем и тънки... Тези със сигурност спират вятъра http://www.dimibike.com/sportni-oblekla/rakavici/Fuse-Windbreaker-rakavitsi.htm
5. Може да използваш и термочорапи като тези http://www.dimibike.com/sportni-oblekla/termo-belio/termochorapi-fuse-power-cool.htm иначе високи обувки/маратонки, топли и влагоустойчиви :agree:
6. Относно очилата, при изкачване винаги ми се запотяват... може би трябва да пробваме някои скиорски модели :bigeyes:
Backo®
Аватар
Backo_ZX5

Рейтинг: 1148

Мнениеот azsa-bachinito » Нед Сеп 26, 2010 12:28 pm

Ти заслужаваш приключение ---> http://www.facebook.com/groups/370492219650901/
Аватар
azsa-bachinito

Рейтинг: 1665

Мнениеот _SoRa_ » Нед Сеп 26, 2010 8:13 pm

Някой може ли даде мнение за ръкавиците и шапката на Fuse? Или на другите техни продукти.
_SoRa_

Рейтинг: 1998

Мнениеот tanya » Нед Сеп 26, 2010 9:23 pm

Мъжът ми караше миналата зима с тези ръкавици на Fuse.
Вода не пропускат, но според него не държаха достатъчно добре на вятър. При температури между 0 и 5 градуса му беше добре, но при по-студено (а миналата зима направихме доста карания при под -10 градуса) му замръзваха ръцете.
Изображение
Аватар
tanya

Рейтинг: 1913

Мнениеот bio » Пон Сеп 27, 2010 10:34 am

_SoRa_ знам, че малко по-различно, но имам кърпа за глава H.A.D и като им гледам сайтовете са вързани трите фирмите HAD+FUSE+SEALSKINS. продукта е доста качествен и съм много доволен от него, само това мога да отбележа. предполагам и другите им продукти са със същото качество.
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот _SoRa_ » Сря Сеп 29, 2010 6:41 pm

За шапката ме интересува добре ли покрива челото, ушите и тилът? До колко е разтеглива и отговаря ли си на номерацията?
_SoRa_

Мнениеот grebo » Вто Окт 05, 2010 3:13 am

За спускане е добре да са защитени лицето, пръстите, краката (колене и пръсти), калниците също са важни (липсата им води до появата на студено джвакане в областта на задника). В моя случай - карам с уиндстопър, ръкавици, каска, очила и кърпа на муцуната, на краката някакви водо/ветро-устойчиви обувки и нормални си дънки с навити крачоли - навивката я правя около коленете - пази от вятър (и ожулване при падане). Важна е защитата на цялото лице, щото иначе - чело-синозит(хроничен), сълзене (< видимост), загуба на чувствителност и схващания на лицеви мускули. Ръкавиците - почти всякакви ти вършат работа, стига да имат протекция и грип и да не са с изрязани пръсти (освен ако можеш да караш с ръцете в джобовете).
Я уже не волк. Я аморал, алкоголик, курильщик и педофил. Ну заец, ну Pussy Riot!
grebo

Рейтинг: 1275

Мнениеот denises26 » Сря Окт 13, 2010 8:06 pm

А за лицето какво точно ползвате? Наскоро правих дълго спускане и после ме болеше, когато си движа челюстта ( един чай оправи работата ама мисля, че след още няколко пъти няма да се оправи само с чай). Гледах бонетките за моторджии обаче мисля, че ще изглеждам леко странно. :D
Аватар
denises26

Рейтинг: 1402

Мнениеот did » Сря Окт 13, 2010 8:08 pm

За лицето ползвай закаляване, съчетано с тридневна брада :D
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Backo_ZX5 » Сря Окт 13, 2010 8:39 pm

denises26 написа:А за лицето какво точно ползвате?

Маска + очила :agree:
Backo®
Аватар
Backo_ZX5

Мнениеот denises26 » Сря Окт 13, 2010 8:48 pm

Моята тридневна брада не е кой знае какво, виж 1 месечна е друго нещо. :D
Backo_ZX5- Да за очилата е ясно, но надолу? Не мога да се сетя точно за каква маска говориш (карам с челадинка не с FullFace та ако става въпрос за такава маска тя отпада). Сега се сетих, че мога да си сложа маска под очите тип "каубой" Изображение :D
Аватар
denises26

Рейтинг: 1402

Мнениеот _SoRa_ » Сря Окт 13, 2010 8:50 pm

did написа:За лицето ползвай закаляване, съчетано с тридневна брада :D

А дамите, които нямат такава екстра - тридневна брада :D
_SoRa_

Мнениеот Backo_ZX5 » Чет Окт 14, 2010 6:37 am

denises26 написа:Backo_ZX5- Да за очилата е ясно, но надолу? Не мога да се сетя точно за каква маска говориш (карам с челадинка не с FullFace та ако става въпрос за такава маска тя отпада). Сега се сетих, че мога да си сложа маска под очите тип "каубой" Изображение :D

Хахаха... така ще изглеждаш добре :lol:
Ето, за такива маски ставаше въпрос: http://www.dimibike.com/sportni-oblekla/shapki/shapka-fuse-balaclava.htm и http://www.dimibike.com/sportni-oblekla/shapki/maska-brenda-sport.htm :magnify:
Backo®
Аватар
Backo_ZX5

Мнениеот sensation_blue » Чет Фев 24, 2011 10:59 pm

_SoRa_ написа:Някой може ли даде мнение за ръкавиците и шапката на Fuse? Или на другите техни продукти.

Малко късно, но понеже вече идва пролетта (не че личи изобщо по нещо ;)) мога да ти кажа, че си взех това на Fuse (даже на аватара съм с него) и макар очаквах да е по скоро лятно, се оказа манна небесна за не толкова горещо време (в горещо просто не да го пробвах защото черното беше последното нещо което ми се обличаше). След всякакви колоездачни менте тениски, това ми лепна перфектно (по принцип нося Л но си взех М), не ми стягаше а всичката вода която поглъщам като карам (а тя е доста) излиза в същия вид извън тениската а вътре съм си сух. Аз по принцип и не мириша много, но с другите тениски почвах да мириша на някаква химия, докато с това проблем нямам. Наистина ефикасно сега мисля и боксерки да си взема.
Както казах става за топло но не горещо време само с него или за хладно за първи пласт. В студ не съм карал (под 5 градуса), но мисля че ще върши работа също, макар че може би за тогава е по добре да се избере от другите модели.
Аватар
sensation_blue

Рейтинг: 1794

Назад към Продукти за крос-кънтри