drivetrain .. tips

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

drivetrain .. tips

Мнениеот apExa » Съб Юни 04, 2011 11:29 pm

здравейте, бих искал вашето мнение тъй като се колебая от толкова мнения написани във форума за обтегачи , кубели ..
карам ram ht2 , карам крос-кънтри със леки спускания. в момента съм с шимано алтус и suntour XCT курбели..
мисля да сложа следните компоненти :
http://screambikes.eu/bg/kurbeli-mtb/62 ... alink.html
http://screambikes.eu/bg/kurbeli-os-kas ... -es25.html
http://screambikes.eu/bg/zadni-derailio ... -m592.html
http://screambikes.eu/bg/venec-kaseti-m ... -hg40.html
http://screambikes.eu/bg/verigi-zadni-v ... -ig70.html
в момента карам със команди шимано аливио 8ск.
искам с тези компоненти да мога да мина през някоя голяма локва и да не се притеснявам ще скоростите ще започнат да тракат както правят сега и да не се налага да се настройват постоянно, както сегашните !
Благодаря предварително :)
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.
Аватар
apExa

Рейтинг: 1156

Re: drivetrain .. tips

Мнениеот exiteyes » Нед Юни 05, 2011 9:17 am

Мога да дам информация за Deore, веригата и касетата.

1. Deore - вчера ми го доставиха и бях при механика за да ми го настрои, пробвах го 30км асфалт+дупки+леки скоци на залегнали полицаи. Та според моите наблюдения и тези на приятели, механик е, че дерайльора си го бива и единственият минус който има в сравнение с по-горните класове е теглото. Deore XT тежи 236гр, а този Shadow 280гр. Просто изработката и сплавите са различни, иначе като работа е абсолютно същата. Най-вече смених дерайльора за да не дрънчи, и наистина успях да попадна на точен избор.
2. Касетата и веригата - напълно съвместими, превключват като по вода, защото самата верига е скосена в звената и е направена за да превключва все тъй по-плавно. Варианта на касетата под която аз имам наблюдение е 11-30т, всичко е купувано ново и няма абсолютни грижи за парите си.

За курбелите и средното не мога да дам информация, защото не съм стигнал до там.
Аватар
exiteyes

Рейтинг: 1837

Мнениеот apExa » Нед Юни 05, 2011 10:31 am

благодаря ти много :) само ако може и ако си навит го пробвай в леки локвички, лека кал, защото сегашния ми алтус е доста зле след като има контакт с кал :) ще ти бъда много благодарен :)
Аватар
apExa

Мнениеот bio » Пон Юни 06, 2011 7:39 am

apExa написа:благодаря ти много :) само ако може и ако си навит го пробвай в леки локвички, лека кал, защото сегашния ми алтус е доста зле след като има контакт с кал :) ще ти бъда много благодарен :)

в отговор на твоите питания ... мога смело да заявя, че няма компоненти които да се самопочистват. замърси ли се drivetrain могат да започнат прескачания, тропания и т.н. нямам представа защо ти се налага постоянно да настройваш drivetrain, но това не е нормално. altus не са лоши компоненти, така че не прибързвай да ги сменяш (особено ако са нови и малко карани). може да пробваш смяна на брони с цели и качествени жила, почистване и смазване на целия drivetrain, и добър механик ...
желая ти успех ...
анти-каски !!!
Аватар
bio

Рейтинг: 2000

Мнениеот apExa » Пон Юни 06, 2011 2:11 pm

не знам какво имаш предвид под стари, но моите компоненти са на 1г. , но излязох на един излет , понамокриха се малко компонентите и веднага започнаха да тракат, жилата и броните ми са на шимано(сменяни преди месец), аз за износването на веригата на касетата и плочите знам че са си износени и се случва (рядко) да прескочи, но това след като се окалят минимално и почват да тракат !
Аватар
apExa

Мнениеот apExa » Пон Юни 06, 2011 6:57 pm

днес ги поръчах от скриймбайкс , дано да излязат хубави , ще покарам събота и неделя и ще споделя мнение :)
Аватар
apExa

Мнениеот рс » Пон Юни 06, 2011 8:36 pm

Бих отбелязъл, че повечето от предшествениците на сегашните венци са скосени, съответстват на веригата и т.н. от много години. Не мисля, че в смисъла на темата може да се намери ясна разлика между най-скъпите модели венци и най-евтините работещи.
Имам предвид нормални венци и части - не подобия от рода на венци на резба, така популярни в Бг. Примерно Exage от миналия век, коментирания Altus и нататък...
Правилник:
И император на форум да си, все тая.
рс

Рейтинг: 1610

Назад към Продукти за крос-кънтри