Въпроси относно вилка RS Recon Silver TK 120

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Въпроси относно вилка RS Recon Silver TK 120

Мнениеот venom11 » Чет Юни 09, 2011 5:00 pm

Здравейте, от около седмица чета редовно форума, та имам малко въпросче относно гореспоменатата вилка. Тъй като съм се спрял на нея като избор за HT2-ката на която ще я слагам се чудя дали вариантът, който се предлага в http://ridespot.net/productdetails.php?productID=11311 е въздушна или е с пружина? Доста тъпо са направили сайта си, тъй като няма никакво инфо за тази вилка и трябваше да направя справка в сайта http://www.pinkbike.com/product/compare ... ,1899,1897 за подробни характеристики на тези вилки. Освен това, както можете сами да видите там са представени и 4-те вариации на този модел вилка. Ако има някой, който може да ми отговори какъв вид е вилката от сайта на ridespot ( въздушна или с пружина ) ще съм му много благодарен. И също може ли да се регулира твърдостта и?

П.П. Не намерих подобна тема затова реших да направя нова. :)
venom11

Рейтинг: 1200

Re: Въпроси относно вилка RS Recon Silver TK 120

Мнениеот lusi5001 » Чет Юни 09, 2011 7:23 pm

На пружина.
Тези на въздух са доста по скъпи около 700 (поне в баикзоната де)
Много искам нова рамка ! ...
Аватар
lusi5001

Рейтинг: 872

Мнениеот venom11 » Чет Юни 09, 2011 7:55 pm

А имаш ли някаква представа дали точно тази вилка може да и се регулира твърдостта? Всъщност тази опция от Rebound-a ли идва?
Питам, понеже съм 85кг и не съм сигурен как ще ми дойде.
venom11

Мнениеот SenDog » Пет Юни 10, 2011 12:06 am

lusi5001 написа:На пружина.
Тези на въздух са доста по скъпи около 700 (поне в баикзоната де)

Люска, виж тая офета http://www.bike-components.de/products/ ... 2011-.html.Веномче , влезни брат на : http://www.sram.com/rockshox/category/104 , прочети, разгледай, но мен ако питаш: за 85 кила - вземи въздушна.
С такава ще си настроиш вилката според килата, докато другата може да ти се окаже мека.
Аватар
SenDog

Рейтинг: 1365

Мнениеот Швабата » Пет Юни 10, 2011 12:24 am

Аз карам със същата вилка Recon Silver TK 2011 бялата отлично поведение при неравности,корени,скокчета и т.н.Аз съм 88кг.със заключен lockout при педалиране,изкачване става бетон дано съм ти бил полезен.
Аватар
Швабата

Мнениеот venom11 » Пет Юни 10, 2011 8:03 am

Благодаря за отговорите, при всички случаи тази вилка ще слагам, просто се чудех дали е въздушна или на пружина. А относно пружината не смятам, че 85кг са чак толкова много като се има предвид за каква вилка става въпрос.

П.П. Предполагам вилката има и Preload опция от врътките горе?
venom11

Мнениеот Швабата » Пет Юни 10, 2011 1:46 pm

venom11 написа:Благодаря за отговорите, при всички случаи тази вилка ще слагам, просто се чудех дали е въздушна или на пружина. А относно пружината не смятам, че 85кг са чак толкова много като се има предвид за каква вилка става въпрос.

П.П. Предполагам вилката има и Preload опция от врътките горе?

Има Preload да. :agree:
Аватар
Швабата

Мнениеот venom11 » Нед Юни 12, 2011 2:53 pm

Доста теми относно пружини за вилки прочетох, но в крайна сметка така и не разбрах как да разбера конкретната вилка дали е подходяща за моите килограми. Съотчетно дали е много твърда или пък е мека. Въпросът ми конкретно се отнася за тази вилка Rock Shox Recon Silver TK 120. Ето ви и линк към сайта им: http://www.sram.com/rockshox/products/recon-silver-tk . Аз лично не успях никъде да намеря подобна информация. В Google и където и да било другаде. Единственото което пише за тази вилка както сами можете да видите е , че е ненадмината по твърдост в класа си. Аз съм 85 кг.
Надявам се да се намери някой компетентен и да ми каже как стоят нещата с тази вилка. ( Варианта Solo Air вилки не ме устройва тъй като скачат в друг ценови диапазон :) ) .
venom11

Мнениеот bio » Пон Юни 13, 2011 7:31 am

venom11 написа:Доста теми относно пружини за вилки прочетох, но в крайна сметка така и не разбрах как да разбера конкретната вилка дали е подходяща за моите килограми. Съотчетно дали е много твърда или пък е мека. Въпросът ми конкретно се отнася за тази вилка Rock Shox Recon Silver TK 120. Ето ви и линк към сайта им: http://www.sram.com/rockshox/products/recon-silver-tk . Аз лично не успях никъде да намеря подобна информация. В Google и където и да било другаде. Единственото което пише за тази вилка както сами можете да видите е , че е ненадмината по твърдост в класа си. Аз съм 85 кг.
Надявам се да се намери някой компетентен и да ми каже как стоят нещата с тази вилка. ( Варианта Solo Air вилки не ме устройва тъй като скачат в друг ценови диапазон :) ) .

м-такачка ... значи погледни този документ отностно пружините ... аз доколкото разбирам standard искат да кажат, че масово вилките им се продават с тази пружинина, другите се купуват допълнително. за твоите килограми има друга пружина, но познавам такива които карат ... със червената(стандартна) и нямат грижи.
анти-каски !!!
Аватар
bio

Рейтинг: 2000

Мнениеот venom11 » Пон Юни 13, 2011 2:37 pm

Много полезна информация bio, благодаря за което. А случайно някой да може да ми каже дали, когато поръчвам вилката си мога директно да я поискам с пружина, подходяща за моето тегло. Иначе се получава така, че даваш едни 500лв за вилка като рискуваш да я прецакаш за отрицателно време заради пружина(ите). Все пак не всички сме с тегло 70-73кг ( тоест стандартни пружини ). Ако някой може да даде информацийка ,ще му бъда много благодарен! :)
venom11

Мнениеот bio » Пон Юни 13, 2011 2:54 pm

venom11 написа:Много полезна информация bio, благодаря за което. А случайно някой да може да ми каже дали, когато поръчвам вилката си мога директно да я поискам с пружина, подходяща за моето тегло. Иначе се получава така, че даваш едни 500лв за вилка като рискуваш да я прецакаш за отрицателно време заради пружина(ите). Все пак не всички сме с тегло 70-73кг ( тоест стандартни пружини ). Ако някой може да даде информацийка ,ще му бъда много благодарен! :)

ами питай най-добре вносителя за България ... преди BAS имах форум и бяха много любезни ... ама май вече няма такова животно.
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот subritual » Пет Юни 24, 2011 5:52 pm

Днес видях тая вилка,наживо.Беше с въздушен клапан и се води "тунингована RockShox Recon Silver TK, въздушна, 120 мм."
Само,че нещо не ми вдъхва доверие,както повечето Рокшоксове от евтините с разни пластмасови елементи.
Някой има ли впечатления?
Аватар
subritual

Мнениеот venom11 » Пет Юни 24, 2011 9:37 pm

subritual написа:Днес видях тая вилка,наживо.Беше с въздушен клапан и се води "тунингована RockShox Recon Silver TK, въздушна, 120 мм."
Само,че нещо не ми вдъхва доверие,както повечето Рокшоксове от евтините с разни пластмасови елементи.
Някой има ли впечатления?

Не знам какво точно разбираш под евтино, но мога да кажа, че този модел вилка с обикновена пружина е 450лв, а въздушните са винаги поне 100 лв отгоре ако не и повече. Относно пластмасовите елементи е нормално за вилките от среден и по-долен клас ( все пак това допълнително оскъпява продукта ). Аз лично понеделника ще си поръчвам новия байк и се двоумя между тази вилка и Recon 351 130/140 Solo Air. Recon 351 от този модел в момента са намалени от 780лв на 546лв ( в ridespot е това).
Ето и линк към въпросния продукт http://www.ridespot.net/productdetails. ... ctID=10930

П.П Знам,че има различни теми, в които се споменават тези вилки,включително съм изчел и на Admina впечатленията, които са за модела от 2009. Та въпросът ми е ,ако някой има някакви впечатления от таз годишния Solo Air модел с опция да избираш между 130мм и 140мм и има ли u-turn понеже никъде не успях да видя,а картинката не отговаря на описанието в повечето случаи, да пише.

Поздрави! :beer:
venom11

Мнениеот venom11 » Пет Юли 01, 2011 6:10 pm

Ами хора, и аз да се похваля вече,че се сдобих с новото си колело. Получи се страхотно. HT2, но общо взето само рамката е от оригиналната (фабрична) окомплектовка. Смених всичко с по-добри компоненти. Понеже винаги вилката представлява голям интерес, аз сложих Rock Shox Sector TK Solo Air. Много лека ( 1856 грама) теглили сме я. 140 мм ход. Перфектна за XC. Удоволствие е да я караш и според мен всяка стотинка от цената и си заслужава, независимо, че на някои може да им се сторят много 700+ лв . Та така, просто исках да изкажа впечатленията си от една новопоявила се вилка от Rock Shox.

П.П При първа възможност ще кача и снимки. :)

Поздрави :beer:
venom11

Назад към Продукти за крос-кънтри