Cross Enduro пълен боклук или не ?

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Cross Enduro пълен боклук или не ?

Мнениеот Alexsander Peev » Чет Юли 07, 2011 9:29 pm

Добър ден на всички.Понеже ми предстой закупуването на планинско колело много търсих и попаднах на въпросния cross.Обаче прочетох в този форум лоши мнения за това колело и
вече около месец се чудя дали да го купя или не. Сега всички ще започнат да ме съветват да си купя твърдак... Моля ви помогнете ми да намеря колело до 550 лв с цялостно окачване което да е по- добро решение от този крос ,ако наистина е боклук .Лично аз съм доволен от кросс, защото имам 9 годишен cross apex на който единственото нещо което не е наред е ,че вилка има луфт.Даже не помня колко струваше ,но мисля че беше от рода на 500-550 лв.Искам да го сменя вече защото вози много твърдо ,но все пак е купен 2002 г.
Аватар
Alexsander Peev

Рейтинг: 1180

Re: Cross Enduro пълен боклук или не ?

Мнениеот KiselotoMliako » Чет Юли 07, 2011 9:34 pm

Каква хубава мека рамка да си купя на цената на едни маратонки среден клас?
Ясно е, че търсиш информация за нещо от което не разбираш - и аз бих постъпил така на твое място.
Само че форумният етикет тук позволява на всички да те оплюят, понеже задаваш въпрос, на който е отговаряно стотици пъти.

Правилният избор за теб е приличен твърдак втора ръка закупен от сигурен човек - в секция пазар има доста обяви, за които можеш да се ориентираш (в общия случай) по рейтинга под аватара. Над 1400 обикновено означава, че всичко е както е написано. Естествено може да има и изключения.

Ако държиш да е ново в "Начален клас" има предъвкани десетки модели в твоя ценови клас - Sprint Apolon, Ferrini R1 - R3, RAM HT1, Cross GRX8, които ако не добри планински колела са доста прилични градско-паркови, като последните две определено намират своето място в планината - за другите нямам наблюдения.
Последна промяна KiselotoMliako на Чет Юли 07, 2011 9:45 pm, променена общо 1 път
Аватар
KiselotoMliako

Рейтинг: 2000

Мнениеот Alexsander Peev » Чет Юли 07, 2011 9:40 pm

Е значи 520 лв (enduro) са малко пари за колело.Така ли излиза :V:
Аватар
Alexsander Peev

Мнениеот Alexsander Peev » Чет Юли 07, 2011 9:42 pm

Или освен да видя какво има втора ръка ?
Аватар
Alexsander Peev

Мнениеот VGC » Чет Юли 07, 2011 9:46 pm

Като цяло тези пари са малко за full-suspension колело. Взимаш един драг с1 и нямаш грижи. Ще издържи хиляди пъти повече от крос-а. Аз втора година си търкалям моя крос, но отдавна частите не са същите а до няколко дни и рамката ще сменя. Няма друго ендуро, което да е издържало толкова блъскане ;хх :D

:offtopic: За колко се продава нова рамка крос ендуро и за колко мога да продам моята :dontknow: Благодаря :offtopic:
Последна промяна VGC на Чет Юли 07, 2011 9:49 pm, променена общо 1 път
VGC

Рейтинг: 1225

Мнениеот KiselotoMliako » Чет Юли 07, 2011 9:47 pm

Докато се едитна и направи дабъл пост :)
Виж по-горе и попрочети във форума "Начален клас велосипеди и компоненти".
Аватар
KiselotoMliako

Мнениеот Alexsander Peev » Чет Юли 07, 2011 9:52 pm

:rofl: :rofl: сигурно си прав ,но зависи какъв ми е и късмета,защото бях си купил един d-max за 286 лв аломиниева рама с дискови спирачки,аеро капли,преден и заден амортисиор и като го изтървах задното движение се счупи+ дисковата спирачка :rofl: :rofl: .Тогава се пръснах от смях .Продадох го втора ръка :rofl:
Аватар
Alexsander Peev

Мнениеот Alexsander Peev » Чет Юли 07, 2011 9:55 pm

Ама тогава го купих ,защото един приятел имаше такъв и при него нямаше никакви проблеми.....Дълга история
Ако някой може ,моля да ми каже за някакво колело с мека рамка което г/д ще издържи.Видях ,че сте ми писали -НЯМА ЕВТИНА ХУБАВА МЕКА РАМКА и това си го знам ,но познавам много хора с такива колела.... Аз съм от Бургас и съм забелязал ,че почти всички карат кросс за по 100-200 лв с мека рамка.Рядко се среща разумен човек с скъпа твърда рамка....
Аватар
Alexsander Peev

Мнениеот KiselotoMliako » Чет Юли 07, 2011 10:05 pm

Темата отдавна е за заключване, но преди това да се случи ми се ще да те информирам, че phpbb системата - на която се базират голяма част от форумите - е задминала отдавана IRC протокола (на който пък е базирана любимата на всички тинейджъри, може би само в онова време, "мирка") по това, че позволява промяна на предишния пост за добавяне на жизнено важна информация интересуваща всички- пр. "...но това е дълга история...".

Двойното постване (две мнения едно след друго) се считат за неуважение, подобно на това да гледаш в ръцете на съседа докато пикаете на писоари.
Освен това показват липса на концентрация върху въпроса, чийто отговор търсиш от членовете на форума.

Ако познаваш хора с хубави меки колела за по 200лв. питай тях. Тук такива не познаваме.
Аватар
KiselotoMliako

Назад към Продукти за крос-кънтри