Избор на колело

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Избор на колело

Мнениеот bio » Сря Окт 19, 2011 7:15 pm

NikoD40 написа:Благодаря BIO , но нека задам така въпроса каква ще е разликата ако карам Спринт Аполон vs Drag Ontario ,zx3 или zx4 vs Ferini R3 ,защото разлика в парите има естествено ще предпочета бюджетно решение като Аполона ,вместо да дам 500,600 или 700 лева ,но какво ще загубя ,къде е разумния компромис цена качество ? :confused:

за това, което си написал като каране всички велосипеди стават. ти си определяш кой ще вземеш ... изписано е доста за тях ...
NikoD40 написа:Откъде да го купя според вас ,по интернет мога ли да имам доверие какво ще ми доставят или да ида на место в фирмения им магазин ?

откъдето е на промоция ... може и само за интернет магазина да става дума.
NikoD40 написа:Днес се качих на Drag zx3 , не ме впечатли особено ,дори вози доста твърдо за разлика от моя Лидер Доберман ,колело като колело леко удобно но вози твърдо.Пробвах 20 инчова рамка .

рамката не е подходяща за теб. и ДА всички тези велосипеди "ще водят" по-твърдо от "чупещия" Лидер Доберман, просто задницата на твърдаците блъска. Също зависи и от налягането на гумите ... комплексно е ...
Apolon-a незнам в какви размери го има ... най-верояно ще е 19'' при него е характерно дълга горна тръба, което няма да ти пречи по никакъв начин за градското каране ... дори може да ти е по-удобно за въртене. незнам трябва да го пробваш.
Изпробвай всички велосипеди ... и тогава ако имаш питания ... давай ще ти се отговори.
анти-каски !!!
Аватар
bio

Рейтинг: 2000

Мнениеот danielpetkov » Сря Окт 19, 2011 7:21 pm

Аз лично не бих взел drag zx3 пред ferrini r3 i sprint apolon!20 инчовата рамка,която си пробвал не ти ли е била доста голяма?
danielpetkov

Рейтинг: 1198

Мнениеот NikoD40 » Сря Окт 19, 2011 7:28 pm

Ами нещо да не се бъркам продавача ми каза че е 20 имаше и 22 по голямото ,това колело което пробвах ми стоеше добре . Ще трябва да пробвам Аполона и Феринито.
Аватар
NikoD40

Рейтинг: 1200

Мнениеот NikoD40 » Чет Окт 20, 2011 1:07 pm

Ходих в завода на Спринт и Аполона и Феринито ми харесаха . Аполона е с предна дискова спирачка ,Феринито е с V - брейкове ,какво да избера ? :bigeyes:
Аватар
NikoD40

Мнениеот danielpetkov » Чет Окт 20, 2011 4:39 pm

На какви цени са?НЕ ВЗИМАЙ аполона със дискова,защото ще е някаква за 20 лв и изобщо няма да спира!!Мисля,че има вариант на аполона със в-брейкове.Тук вече всичко опира до личен избор!
danielpetkov

Мнениеот penmark » Чет Окт 20, 2011 5:11 pm

Вземи Аполона и си смени на място в магазина спирачката с BB7.
Аватар
penmark

Мнениеот danielpetkov » Чет Окт 20, 2011 5:16 pm

penmark написа:Вземи Аполона и си смени на място в магазина спирачката с BB7.

Пич авида е +100 лв...автора е написал,че иска нещо добро за сравнително малък бюджет...
danielpetkov

Мнениеот penmark » Чет Окт 20, 2011 5:26 pm

Пич, Авида е 80лв
http://industrial-bg.com/bg/products.ht ... egory_id=9
И като му приспаднат промакса....
Аватар
penmark

Мнениеот bio » Чет Окт 20, 2011 6:03 pm

penmark написа:Пич, Авида е 80лв
http://industrial-bg.com/bg/products.ht ... egory_id=9
И като му приспаднат промакса....

чел ли си въобще за какво става дума ?!? иска да купи ... ГРАДСКО колело на промоция от Sprint ти го караш чак в София ... и да си сменя спирачката в BB7. недей се карайте за глупости в случая ...
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот penmark » Чет Окт 20, 2011 6:23 pm

Никой не спори, само обсъждаме. :beer:
Иначе достатъчно ми беше да прочета, че се чуди между Аполон с диск и Ферини с v-brake.
А Еконта от София е 7-8лв
Промоционалния Аполон е с v-brake.
Аватар
penmark

Мнениеот NikoD40 » Чет Окт 20, 2011 7:12 pm

Значи , Аполона го гледах във магазина на фабриката ,лошото е че не записах с какви компоненти е спирачки скорости и т.н. ,но аз нищо не разбирам имената нищо няма да ми говорят . Цената е тази като в магазина плюс 15 % отстъпка . :D
Аватар
NikoD40

Мнениеот bio » Пет Окт 21, 2011 6:20 am

NikoD40 написа:Значи , Аполона го гледах във магазина на фабриката ,лошото е че не записах с какви компоненти е спирачки скорости и т.н. ,но аз нищо не разбирам имената нищо няма да ми говорят . Цената е тази като в магазина плюс 15 % отстъпка . :D

аз ти казах моето мнение откъде да си го вземеш Apolon-а, от завода също е оферта. не ти трябват никакви дискови спирачки и прочие глупости. защо не се обадиш/отидеш до магазина и да кажеш точно какво искаш (велосипеда от промоцията с v-brake-ове). тези капути Sprint имат два магазина в Пловдив - този до завода и един на Брезовско шосе. Провери и там ... ако искаш.
успех !!!
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот NikoD40 » Вто Окт 25, 2011 5:43 am

bio написа:
NikoD40 написа:Значи , Аполона го гледах във магазина на фабриката ,лошото е че не записах с какви компоненти е спирачки скорости и т.н. ,но аз нищо не разбирам имената нищо няма да ми говорят . Цената е тази като в магазина плюс 15 % отстъпка . :D

аз ти казах моето мнение откъде да си го вземеш Apolon-а, от завода също е оферта. не ти трябват никакви дискови спирачки и прочие глупости. защо не се обадиш/отидеш до магазина и да кажеш точно какво искаш (велосипеда от промоцията с v-brake-ове). тези капути Sprint имат два магазина в Пловдив - този до завода и един на Брезовско шосе. Провери и там ... ако искаш.
успех !!!

BIO , свързах се с магазина на брезовско шосе казаха ми че има два вида Аполон по скъп 500 лева който е с по добри компоненти и по евтин този от промоцията 430 лева ,като и двете модификации имат 15 % отстъпка . При тази ситуация след като не разбирам от качеството на черколяците трудно ще ми е да преценя добрия избор цена качество . Относно закупуване на колело от Майстора който има магазин в Кючука ,там мисля че отстъпка няма да има ,човека все пак трябва да изкара някой лев ,но времената са трудни . Аз сравних например спецификацията на промоционалния модел от страницата на спринт с модела от 500 лева от сайта на Нико байк но тези модели и имена нищо не ми говорят струва ми се еднакво демек няма според мен съществена разлика . Разликата е в цената . Така мисля аз . :crazy: :bigeyes:
Аватар
NikoD40

Мнениеот eternal_cycle » Вто Окт 25, 2011 6:58 am

Разлика винаги има и винаги е по-добре да вземеш по-скъпото, но ти сега няма как да разбереш това, каквото и да ти се говори тук.
По-късно ще разбереш и каква е разликата ако го вземеш от Брезовско или от човек, който предлага и сервиз(говоря специално в твоя случай).
Колкото до отстъпката от Богдан, нищо не ти пречи да го питаш, преди да обобщаваш.
Успех!
Аватар
eternal_cycle

Рейтинг: 1315

Мнениеот bio » Вто Окт 25, 2011 7:29 am

NikoD40 написа:BIO , свързах се с магазина на брезовско шосе казаха ми че има два вида Аполон по скъп 500 лева който е с по добри компоненти и по евтин този от промоцията 430 лева ,като и двете модификации имат 15 % отстъпка . При тази ситуация след като не разбирам от качеството на черколяците трудно ще ми е да преценя добрия избор цена качество . Относно закупуване на колело от Майстора който има магазин в Кючука ,там мисля че отстъпка няма да има ,човека все пак трябва да изкара някой лев ,но времената са трудни . Аз сравних например спецификацията на промоционалния модел от страницата на спринт с модела от 500 лева от сайта на Нико байк но тези модели и имена нищо не ми говорят струва ми се еднакво демек няма според мен съществена разлика . Разликата е в цената . Така мисля аз . :crazy: :bigeyes:

bio пише, а не BIO, Bio или каквото и да е друго. Относно ... Nikobikes - там модела е същия просто без отстъпка от 15% 499*0,85 = 424,15лв. Посоченият модел ... стига да ти е удобен ще ти върши прекрасна работа и не ти трябва нищо по-скъпо. (това последното е лично мое мнение). Относно магазина на Sprint - вчера минах от там ама не съм ги гледал колелата да видя дали има от 500 лв и от 430 лв, много е вероярно тези хуйове от Sprint да не са ти обяснили правилно, че има модел от 500лв, който е намален на 430лв. Събота/Неделя може да мина пак през магазина и евентуално да погледна.
Относно магазина в Кючука, само че аз говоря за Гаваза, не за Богдан. Нищо не ти пречи да отидеш и да попиташ ... както сам каза живеем в трудни времена. ама той пак си има отстъпка човека ... и ако ти го даде на 430 лв ОК, ако ли не ... здраве да е. Казах ти защо смятам, че е плюс да си го вземеш от него, но не виждам и голяма разлика ако си го вземеш направо от магазина на Sprint.
Може да помислиш за калници, багажник, светлинки, бидонче, ръкавици, каска(ако искаш да караш с каска) и т.н.
успех !!!
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот NikoD40 » Вто Окт 25, 2011 10:47 am

bio , някакъв телефон на този Гаваза имаш ли ?
Аватар
NikoD40

Мнениеот bio » Вто Окт 25, 2011 12:34 pm

NikoD40 написа:bio , някакъв телефон на този Гаваза имаш ли ?

не.
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот NikolaZ » Вто Окт 25, 2011 8:15 pm

В сайта на Sprint го имаше.
Код: Избери целия код
БАЙК
бул."Никола Вапцаров" №125
0898 72 89 49

Мисля че е това.
Sweeter far than life I found that love was
Аватар
NikolaZ

Рейтинг: 1225

Мнениеот NikoD40 » Вто Окт 25, 2011 9:29 pm

NikolaZ написа:В сайта на Sprint го имаше.
Код: Избери целия код
БАЙК
бул."Никола Вапцаров" №125
0898 72 89 49

Мисля че е това.

Да опитах днес,но когато набера този телефон ми казва че е невалиден :bigeyes:
Аватар
NikoD40

Предишна

Назад към Продукти за крос-кънтри